SEMNEAZA PETITIA ONLINE PENTRU ZIUA INTERNATIONALA A FAMILIEI!
SEMNEAZA PENTRU CA 15 MAI SA FIE DECLARATA ZI LIBERA LEGAL!

In Romania, Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor religioase sau publice, la care se adauga cele 21 de zile de concediu de odihna. Astfel, romanii beneficiaza de numai 33 zile libere legal pe durata unui an de munca. In Uniunea Europeana, lucrurile stau diferit, celelalte tari avand o situatie mai buna in ceea ce priveste numarul zilelor de odihna.

Potrivit raportului European Industrial Relations Observatory, noi muncim cele mai multe ore pe saptamana (41,2) si avem cele mai putine zile de concediu din UE (21). Codul Muncii mentioneaza 12 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Internationala a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.

Informatii suplimentare despre categoriile si datele pentru zilele libere din 2015 gasiti in Codul Muncii, Titlul III - Timpul de munca si timpul de odihna, Capitolul 2 - Repausuri periodice, Sectiunea 3 - Sarbatorile legale, Art. 139 - Enumerarea sarbatorilor legale in care nu se lucreaza.

749 PERSOANE AU SEMNAT PANA ACUM PETITIA. VREI O ZI LIBERA?

SUNT DE ACORD CA DATELE MELE SA INSOTEASCA PETITIA LA DEPUNEREA SEMNATURILOR IN PARLAMENT.

SEMNEAZA PENTRU CA 15 MAI SA FIE DECLARATA ZI LIBERA LEGAL!

In Uniunea Europeana, situatia unora dintre tarile membre, in ceea ce priveste numarul de zile libere alocate angajatilor si platitorilor de taxe, sta în felul urmator:

LITUANIA - 41 ZILE LIBERE

FRANTA - 40 ZILE LIBERE

FINLANDA - 40 ZILE LIBERE

AUSTRIA - 38 ZILE LIBERE

ROMANIA - 33 ZILE LIBERE

SEMNATI PETITIA DACA SUNTETI DE ACORD CA SI ROMANII MERITA O ZI IN PLUS DE VACANTA, ALATURI DE FAMILIE!

Conform cercetarilor din ultimii ani, parintii dedica foarte putin timp propriilor copii. Va invitam sa va jucati cu micutii vostri si sa le acordati atentia dupa care tanjesc. Nu uitati ca joaca face bine si adultilor!

SOS Satele Copiilor Romania promoveaza Ziua Internationala a Familiei, un demers al Natiunilor Unite devenit oficial în 1993.
Petitia este realizată conform Legii 233 din 23/04/2002, intrata în vigoare la 30/04/2002 - Legea privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.

Protectia datelor personale - Politica de confidentialitate - http://www.sos-satelecopiilor.ro/privacy