Posted on / in Comunicate

280 de copii din localităţile Roşia, Chirpăr şi Vurpăr se vor bucura de tradiţiile româneşti şi de cadouri de la Moş Crăciun

Sibiu, 21 decembrie 2015. SOS Satele Copiilor România derulează, în perioada 21 – 23 decembrie 2015, activitatea „O, ce veste minunată”. Scopul activităţii este de a transmite mai departe frumuseţea tradiţiilor româneşti de Crăciun şi de a aduce bucurii în sufletele a 280 de copii beneficiari, proveniţi din familii defavorizate din comunele Vurpăr, Roşia (sat Caşolţ) şi Chirpăr, judetul Sibiu. Timp de 3 zile, Moş Crăciun va distribui pachete cu dulciuri pentru cei mici, iar copiii şi părinţii acestora vor încânta participanții la eveniment cu colindele lor.

 

Activitatea „O, ce veste minunată” face parte din proiectul „Culorile copilăriei” care se derulează în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, fiind finanţat de către Fundaţia Vodafone România. Acest proiect are misiunea de a sprijini eforturile unui număr de familii nevoiaşe din comunele Roşia, Chirpăr şi Vurpăr de a rămâne alături de copiii lor, prevenind astfel separarea familială.

 

“E greu să intri în atmosfera sărbătorilor de iarnă când ești năpădit de grija traiului de zi cu zi și, mai ales, când știi că nu le poți oferi copiilor nici cel mai mic dar. Activitatea “O, ce veste minunată” încearcă să amelioreze situația câtorva familii și să le ofere cadouri pentru copii și… câteva zâmbete. Mulțumim Fundației Vodafone România că este alături de noi în aceste inițiative. Fără suportul companiilor responsabile, viața din comunitățile dezavantajate ar fi mult mai grea”, a declarat Carmen Brumă, Manager Strângere de Fonduri și Comunicare.

 

Activitatea se desfășoară cu sprijinul Consiliului Local Vurpăr, al Consiliului Local Roşia, al Consiliului Local Chirpăr, al Bisericii Ortodoxe din Vurpăr şi al Şcolilor Gimnaziale din Vurpăr, Roşia/Structura Caşolţ şi Chirpăr.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

 

SOS Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie este acreditat şi licenţiat ca furnizor de servicii sociale conform legislaţiei în vigoare şi se adresează copiilor şi familiilor cu risc de abandon familial şi şcolar.

 

Contact:

Ana Ene

Consultant Comunicare

Tel.: 0721.26.34.21

ana.ene@sos-satelecopiilor.ro

www.sos-satelecopiilor.ro

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei