Posted on / in Stiri

Susținere extinsă în comunitățile vulnerabile din județul Sibiu

SOS Satele Copiilor a susținut pe 26 Octombrie 2022 a doua întâlnire din cadrul proiectului ”Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu”.

În cadrul seminarului ne-am întâlnit cu partenerii și colaboratorii proiectului pentru a prezenta situația actuală a copiilor din program, dar și pentru a afla ce alte urgențe sunt de rezolvat la nivelul județului și cum putem interveni în continuare.

Până în prezent, am fost aproape de 314 copii (111 familii) din județ, pe care i-am ajutat să meargă la școală, le-am oferit hăinuțe și rechizite noi, iar pe părinți lor i-am sprijinit să-și găsească locuri de muncă și le-am oferit acces la servicii medicale și sociale.  După finalizarea proiectului, dorim să avem în continuare susținerea partenerilor și să găsim resursele necesare pentru a fi alături și de alți copii din comunitățile vulnerabile din județul Sibiu.

Fiecare copil are dreptul să crească într-o familie fericită și unită, departe de probleme. Prin proiectul ”Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu”, dorim să fim aproape de copiii din medii vulnerabile și să prevenim separarea lor de părinți sau să scurtăm timpul petrecut de aceștia în sistemul de protecție specială.

”Munca din teren a Asistentilor Sociali angajati in acest proiect nu este usoara, insa bucuria resimtita atunci cand putem aduce imbunatatiri in vietile beneficiarilor este pe masură. Sunt recunoscătoare colegilor pentru implicarea de care dau dovadă, căutând de fiecare data solutii pentru situatiile intalnite. Nu de putine ori am identificat probleme complexe, pentru care am reusit sa gasim resurse specifice, dincolo de ceea ce am fi putut oferi prin resursele directe ale proiectului. Astfel, am trait alaturi de familii bucuria de a primi o soba noua in prag de iarna sau recunostinta unui copil pentru o pereche noua de ochelari care il ajuta sa vada mai bine tabla la scoala. Iar astfel de momente ne motiveaza si ne dau energie sa continuam.” Lia Stoicescu – Coordonator Serviciu SOS Serviciul de Asistență Comunitară Sibiu

Întâlnirea a avut loc cu sprijinul Primăriei Avrig și i-am avut invitați pe reprezentanți ai DGASPC Sibiu, ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, ONG-uri, precum și reprezentanți ai Primăria Agnita, Primăria Avrig, Primăria Brateiu, Primăria Valea Viilor, Primăria Slimnic și Primăria Ațel.

Proiectul “Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu” beneficiază de un grant în valoare de 520,862 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Mai multe infomații despre proiect https://www.sos-satelecopiilor.ro/dezvoltarea-unui-model-de-interventie-pentru-copiii-aflati-situatii-vulnerabile-din-judetul-sibiu-2/

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei