Posted on / in Stiri

Activități derulate în cadrul proiectului “Culorile copilăriei”

Prin proiectul “Culorile copilariei, co-finantat de Fundaţia Vodafone Romania, 220 de copii si tineri din Chirpar, Rosia si Vurpar, beneficiari ai SOS Satele Copiilor Romania – Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti Cisnadie, au fost implicati in cel putin o activitate derulata in Semestrul I al anului scolar 2014/2015.

Anul scolar 2014/2015 a debutat cu activitatea “Toamna se numara bobocii” realizata in parteneriat cu primariile locale (Rosia, Chirpar si Vurpar). Astfel, 164 de copii au primit rechizite scolare.

 

Atelierul de creatie “Pe aripile creatiei”, desfasurat in perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015 (din Chirpar si Vurpar) le-a oferit celor 47 de copii participanti ocazia sa isi puna in valoare creativitatea si imaginatia, dar si sa isi dezvolte abilitatile artistice si practice. Din manutele lor indemanatice au iesit cele mai frumoase si colorate ornamente de Craciun, desene si colaje. De asemenea, in cadrul atelierului un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului, exersarea empatiei si a tolerantei.

 

In cadrul clubului “Investeste in viitorul tau” au avut loc intalniri de grup la care au participat 48 de copii scolari din Chirpar si Vurpar. Folosind metode de educatie non-formala si avand tematici bine definite (comunicare verbala/non-verbabala; despre adevar si minciuna; dragostea faţă de semeni; valori şi tradiţii de Craciun; igiena persoanala si a spatiului de locuit; munca in echipa), echipa proiectului i-a implicat pe copii in diferite activitati, reusind sa le capteze atentia.

 

Luna decembrie a fost un bun prilej de a transmite mai departe traditiile romanesti. Activitatea “O ce veste minunata” derulata in colaborare cu Primariile si Scolile din Rosia, Chirpar si Vurpar a fost special organizata in acest sens. Mai mult, activitatea i-a adus impreuna pe copii si parinti, oferindu-le o amintire de neuitat.

 

In cadrul proiectului “Culorile copilariei”, au fost organizate o serie de activitati si pentru parinti, nu doar pentru copiii beneficiari.

 

In cadrul “Clubului parintilor” , 40 de parinti din Chirpar si Vurpar au avut ocazia sa participe la intalnirile de grup organizate de echipa proiectului. Aceste intalniri au loc pe perioada anului scolar, realizandu-se in cadrul scolilor din zonele in care se deruleaza proiectul si au ca scop dezvoltarea abilitatilor parentale.

 

Proiectul “Culorile copilariei” este co-finantat de Fundatia Vodafone Romania si are drept scop prevenirea abandonului scolar si familial pentru 200 de copii proveniti din comunele Rosia, Chirpar si Vurpar, din judetul Sibiu.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei