Posted on / in Stiri

Campanie de strângere de fonduri: Ajută copiii să crească acasă!

SOS Satele Copiilor Romania lanseaza astazi, 2 octombrie 2019, campania de strangere de fonduri „Ajuta copiii sa creasca acasa!”.

Anual, 10.000 de copii ajung in sistemul de protectie si cresc departe de familia biologica. Unul din motivele separarii este saracia extrema. De cele mai multe ori, o interventie potrivita poate preveni separarea si trauma pe care copiii o resimt in momentul despartirii si pe care o vor avea de infruntat o viata intreaga.

Prin aceasta campanie, SOS Satele Copiilor Romania va ajuta, alaturi de oameni de bine, peste 550 de copii sa ramana acasa, in familia biologica si sa aiba sansa unei vieti mai bune si a unei educatii potrivite. Printr-un SMS cu textul “MAMA” la 8864, oricine se poate implica cu o donatie de doar 4 euro lunar.

In comunitatile vulnerabile, acolo unde riscul separarii este cel mai pregnant, abordarea SOS Satele Copiilor este una integrata si adaptata nevoii fiecarei familii in parte. Ajutorul vizeaza rezolvarea problemelor familiei, cu accent pe copil si pe cresterea lui intr-un mediu sigur. SOS Satele Copiilor ofera servicii sociale sau educationale, consiliere vocationala, mediere si consiliere pentru integrarea pe piata muncii, suport pentru accesarea serviciilor medicale, sprijin pentru imbunatatirea conditiilor de locuit. La iesirea din programul SOS, familia este in masura sa ofere copilului ingrijirea de care are nevoie, iar riscul separarii este redus substantial sau nu mai exista deloc.

Cand intri intr-o casa cu o singura camera locuita, cu acoperisul care sta sa cada, in care cresc 4-5 copii si impart un singur pat, imaginea pe care o vezi te rascoleste. Apoi vezi ca e curatenie, ca parintii ii ingrijesc cum pot, iar copiii vin la mama in brate. De cele mai multe ori, parintii au avut, la randul lor, o viata plina de griji, fara acces la educatie. Acolo stii ca este nevoie de tine. De aici, incepe un drum lung, la finalul caruia stim ca acei copii raman acasa, iar conditiile de trai sunt mult mai bune. Experienta ne spune ca un copil este fericit in familia lui, iar lipsurile palesc in fata iubirii si a sentimentului de acasa. In 20 de ani, spunem cu bucurie ca am ajutat peste 3.425 de copii sa ramana acasa, acolo unde acest lucru a fost in beneficiul lor. Cu un simplu SMS cu textul “MAMA” la 8864 le puteti fi alaturi luna de luna, cu o donatie de 4 euro. Impreuna oferim copiilor si tinerilor greu incercati sansa unui viitor bun. – Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania

La nivel national, nevoia de a preveni separarea familiilor este extrem de mare. In acest moment, 52.783 de copii cresc in sistemul de protectie, desi 90% dintre ei au o familie. Prin programul de prevenire a separarii copilului de familie, ne dorim sa contribuim la reducerea drastica a numarului de copii ce ajung in sistemul de protectie, prin extinderea serviciilor catre un numar mai mare de comunitati vulnerabile din tara. Totodata, SOS Satele Copiilor Romania face eforturi pentru cresterea calitatii vietii in randul grupurilor vulnerabile, reducerea abandonului scolar si imbunatatirea starii de sanatate.

Raportul beneficii-costuri pentru programele de prevenire ale SOS Satele Copiilor Romania este de 7 la 1. Impactul acestor programe se resimte in special asupra generatiei urmatoare (continuarea educatiei si integrarea lor socio-profesionala) si a economiilor generate in sistemul beneficiilor sociale.

In cazul donatiilor prin SMS, suma alocata cauzei este de 4 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Digi Mobil, Orange si Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Campanie de donatii prin sms este realizata cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei