fbpx
Doneaza Sos Satele Copiilor

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:

35 lei
50 lei
75 lei
100 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Poti opri donatia recurenta oricand doresti.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România
PayPal

Cei vulnerabili sunt cei mai expusi in fata crizei Coronavirus64.415 copii erau în evidenta serviciilor de prevenire a separarii copilului de familie la sfarsitul lunii septembrie 2019, iar peste 1 milion de copii traiesc sub pragul national al saraciei.

Toti sunt expusi mai mult ca niciodata si au nevoie de sprijinul tau. Pentru ei, separarea va fi traumatica, conditiile de trai sunt precare, nu au provizii, nu au apa potabila, nu au acces la tehnologie pentru a-si umple timpul cu activitati scolare.

Parintii, aflati si ei intr-o situatie de vulnerabilitate, nu stiu de cele mai multe ori sa explice copiilor situatia prin care trec, iar necunoscutul ii sperie si mai tare. Acesti copii sunt aproape invizibili in aceasta perioada, iar noi, impreuna, suntem singura lor speranta.

In cele mai multe cazuri, parintii au ramas in aceasta perioada fara locul de munca cu ziua si pana trece criza nu au nicio solutie de angajare si nicio sursa de venit. Cel mai probabil, situatia nu se va rezolva rapid nici dupa trecerea ei.

Pentru acesti copii, experienta aceasta va lasa urme adanci, iar riscul de separare de familie creste extrem de tare. Izolarea creste riscul saraciei, al violentei si al imbolnavirii din cauza conditiilor precare de igiena.

Ce facem pentru copii

In toata aceasta perioada suntem alaturi de cei 400 de copii prin programele SOS de prevenire a separarii copilului de familie. Actionam in trei judete din tara: Bucuresti-Ilfov, Sibiu si Bacau, prin colegii nostri asistenti sociali cu experienta.Am creat un fond de urgenta prin care, impreuna, putem sa le asiguram necesarul zilnic de alimente, produse igiena, apa potabila si sa monitorizam constant situatia copiilor. Intervenim de urgenta daca apar nevoi suplimentare sau situatii de risc pentru copii. Ii vom ajuta sustinut pe toata perioada crizei si dupa, pana cand revin la o situatie de viata decenta.

Acesti copii au rupt orice legatura cu scoala. In case abia este curent electric, asa ca nu se pune problema sa aiba acces la internet sau la dispozitive de lucru online. Pentru a nu ramane si mai in urma cu scoala decat sunt deja, le oferim rechizite si materiale educationale, ca ei sa poata face activitati in conditiile date.

Nevoia de sprijin emotional pentru copii si parinti este mare, de aceea specialistii SOS ofera consiliere psihologica prin telefon si sunt oricand la dispozitia parintilor.

Nevoia este in continuare mare si o sa dureze luni de zile pana cand familiile vulnerabile se vor putea descurca pe cont propriu. Doar impreuna vom reusi sa ii sprijinim pe copii sa ramana acasa, in familie si sa treaca cu bine peste aceasta criza.

Daruieste-le o donatie lunara, pana cand situatia lor devine mai blanda. Orice contributie conteaza, situatia lor nu se va schimba de pe o zi pe alta. Odata ce devii donator lunar, vei primi pe email regulat vesti despre impactul faptei tale bune.

Daruieste strictul necesar si siguranta zilei de maine.

Colaj
Implica-te si tu:
DONEAZĂ ACUM
Îți muțumim pentru că îți pasă. Fără oameni buni ca tine, acești copii nu au nicio șansă.

Vrei sa afli mai multe despre
SOS Satele Copiilor?

Sari la conținut