Trimite “MAMA” prin SMS la 8844 și donează 2 euro lunar.
Donează online

Posted on / in Sansa2

Alexandra si visul de a fi MARE

Intr-o zi, Alexandra a venit de la clinica cu un deget bandajat pentru ca a muscat-o o veverita. Pacienta cu coada stufoasa nu a stat la tratament! Alexandra era atunci eleva de liceu, in practica la o clinica veterinara si pasionata extrem de tare de aceasta meserie. Alex a reusit, iar acum este medic veterinar la o ferma de vacute – “fetele mele”, dupa cum le spune cu drag.

Mi-e  drag sa le ingrijesc, le cunosc pe fiecare si ele ma cunosc pe mine.

Si-a luat carnet de conducere pentru a face naveta in fiecare zi la ferma, in afara Bucurestiului. E singurul medic veterinar din complex, iar de priceperea si atentia ei depinde sanatatea vacutelor, inmultirea si productia de lapte.

“Nu-i greu, daca iti place ce faci” ne raspunde Alexandra la o intrebare nepusa, simtind nevoia sa ne spuna cum e viata la ferma. Pentru ca este un medic apreciat, va pleca in curand sa lucreze in Polonia, pentru un schimb de experienta.

Alexandra a venit in satul SOS cand era de varsta de gradinita. De atunci iubea animalele, iar primii prieteni au fost cateii Satului SOS din Bucuresti, cu care fetita de nici patru anisori se juca in curte. Alexandra nu avea frica, desi era atat de mica! Iubea, de asemenea, si caii, pe care ii descoperea entuziasmata in poze sau, mai tarziu, in filme la televizor. Asa a ales, la vremea alegerilor, meseria potrivita pentru ea, ca  sa ajute acolo unde simtea ca poate sa aline suferinta.

Alexandra se gandeste cu emotie la copilaria in Satul SOS, la mama Geea, care i-a fost alaturi mereu.

Ma intorc oricand acolo cu drag, sa mai vad locurile unde am copilarit, casa, camera mea… ma leaga toate amintirile mele de acel loc.

Satul SOS plin de copii, casa cu frati si surori, mama SOS, impreuna au fost a doua sansa pentru viitorul Alexandrei si un spijin permanent! Iar munca si incapatanarea de a ajunge ceea ce-si doreste au ajutat-o sa fie ceea ce este azi: un medic in plina afirmare, om dedicat, cu raspunderi uriase si curaj pe masura, asumandu-si meseria cu maturitate si responsabilitate!

 

 

Felicitari, Alexandra!

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
35 lei
50 lei
75 lei