Cand a ajuns in Sat, Alexandru

avea nevoie permanenta de supraveghere.

Mama SOS a fost langa el de la inceput. “Era un copil dificil, nu se putea integra la scoala, asa ca l-am mutat la o alta”, isi aminteste mama Maria. Insa povestea s-a repetat.
Alexandru era un copil hiperactiv, caruia ii venea imposibil sa stea linistit in banca, la ore. Asa ca era mereu apostrofat, i se spunea ca nu e disciplinat, ca era un “copil rau”. Dar mama Maria nu a lasat lucrurile asa, a mers de cateva ori la scoala, inclusiv la director, si a pledat pentru micut: “Va rog sa va faceti treaba, iar eu mi-o voi face pe a mea. Gata cu scuzele, nu mai trimiteti baiatul acasa mai devreme pentru ca deranjeaza clasa.”

 

Alexandru nu era un copil rau, pur si simplu nu avea incredere in nimeni. Suferea de anxietate profunda si de izolare. “Intr-o zi, dupa ce s-a intors de la scoala, el m-a strigat MAMA si am stiut, in acel moment, ca lucrurile se vor schimba”, spune bucuroasa mama SOS. A fost nevoie de timp, dar lucrurile s-au schimbat cu adevarat. Alexandru este un copil diferit acum, sociabil, prietenos, un elev ca toti ceilalti.

Alexandru e un copil curajos. In urma cu ceva timp, se juca fotbal pe terenul de sport din Sat, dar a cazut si si-a fracturat manuta. Chiar daca il durea foarte tare, el nu a plans. Dar ingrijorarea din ochii mamei SOS, cea mai importanta persoana din viata lui, cea care ii da echilibrul de care are nevoie pentru a merge mai departe, l-au facut sa intrebe timid: “Te simti bine, mama?” Baietelul a stat in spital timp de o saptamana. Cand a primit vizita colegilor, el i-a prezentat drept prietenii lui de la scoala. Povestea lui Alexandru s-a schimbat din momentul in care a venit in Satul SOS. Si asta pentru ca a simtit cum este sa aiba o MAMA, a LUI, sa creada in el, sa il tina de mana, sa fie acolo. Mereu. Pentru el.

 

Nici unul din aceste lucruri nu ar putea fi posibile fara ajutorul dumneavoastra, al donatorilor.
De aceea, dorim sa va multumim pentru aceste povesti adevarate de viata!