Posted on / in Stiri

Andrei, cel mai tânăr mecanic de biciclete din România

Slăbuț, ușor timid, dar cu o inimă cât nici nu poți cuprinde cu brațele. Andrei este pe punctul de a deveni cel mai tânăr mecanic de biciclete din România, dupa ce și-a transformat o joacă de o vară într-o pasiune și o meserie.

 

Andrei are acum 16 ani și a venit în Satul SOS București cand avea doar 3 ani, iar de atunci și până acum pare că a trecut o viață. O viață de muncă, de încurajări, de terapii susținute, dar mai ales de încredere că totul o să fie bine și multă, multă dragoste. Au fost ani în care am plâns împreună, apoi am râs și am luat-o de la capăt.

 

În urmă cu 3 ani, un program realizat împreună cu Atelierul de biciclete l-a ajutat pe Andrei să își descopere pasiunea pentru mecanică, dar mai ales priceperea pentru această activitate migăloasă și deloc simplă. De atunci nu a mai lăsat bicicletele din mână și a învățat deja cam tot ce trebuie să știe un mecanic priceput. Și e fericit.

 

Totul a pornit mai întâi de la nevoia de a-și repara singur bicicleta, apoi pe cele ale copiilor din Satul SOS București și așa a învățat treptat lucrurile de bază: cum se face o pană, cum se schimbă un cauciuc sau cum se așează lanțul. Ne-am bucurat tare când ne-a spus că el vrea să continue să învețe, că îi place toată treaba asta cu reparatul bicicletelor și că e dornic să vină chiar și pe timpul anului, măcar câteva ore pe săptămână, atât cât îi va permite programul de la școală. A devenit mult mai responsabil și putem spune că este un om de bază în atelierul nostru”, a povestit Costel Iftime, de la COBI Bicycle, unul din oamenii de bine care ne sunt alături în demersul nostru de a oferi copiilor o familie, o educație, un viitor.

 

Ceea ce m-a ajutat în evoluția mea și în faptul că am rămas în continuare ucenic la atelier a fost relația pe care am construit-o cu Costel. A avut răbdare cu mine, m-a încurajat când am greșit și  am vorbit deschis despre orice problemă mă frământa. Nu a fost întotdeauna ușor, însa acum știu sigur că asta îmi doresc să fac și în viitor”, ne-a mărturisit Andrei.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei