Posted on / in Stiri

Asociația 7 ARTE duce scriitorii contemporani la SOS Satele Copiilor

10 scriitori contemporani vor citi in aceasta tomana micutilor de la SOS Satele Copiilor, intr-un proiect al Asociatiei 7 ARTE, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National Roman, AFCN. Proiectul de promovare a culturii scrise este destinat copiilor cu varste intre 6 si 12 ani.

In lunile septembrie, octombrie si noiembrie, in weekend, cate un scriitor contemporan – 10 scriitori contemporani in total, vor sustine ateliere de lectura la SOS Satele Copiilor alaturi de trainerii Asociatiei 7 ARTE. Atelierele dureaza 1 ora si 30 de minute, sunt interactive si au o componenta de workshop (de arte vizuale si abilitati practice), care transforma lectura textelor literare intr-o activitate placuta, reconfortanta si asumata de catre copii.

Proiectul Asociatiei 7 ARTE este la a 3-a editie, dar este prima data cand atelierele cu scriitori contemporani ajung in comunitatea SOS Satele Copiilor. Un psihopedagog de la SOS Satele Copiilor va fi in permanenta implicat in activitati, astfel incat copiii sa beneficieze la un nivel optim de aceasta oportunitate.

In calitate de invitati, scriitorii le citesc copiilor, le raspund la intrebari, stimuleaza discutiile libere si ajuta la desfasurarea activitatilor, sub coordonarea trainerilor Asociatiei 7 ARTE. Prezenta scriitorilor contemporani are ca scop, pe langa promovarea cartilor, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului si incurajarea lecturii in randul scolarilor mici, care trebuie sa devina cititorii de maine.

„Asociatia 7 ARTE crede ca, intr-o comunitate precum cea a copiilor de la SOS, placerea de a citi poate schimba destine. Inainte de a intra in familia SOS Satele Copiilor, multi dintre micuti intampinau dificultati de integrare la gradinita si la scoala, fiind lipsiti de sprijinul, incurajarea si afectiunea familiei, asa cum se intampla de obicei. Pentru acesti copii, lectura este terapie, dezvoltare personala si, in acelasi timp, unealta care ii va ajuta sa invete mai usor si sa comunice mai bine”,  explica Livia Lucan-Arjoca, coordonatorul proiectului si Presedinte al Asociatiei 7 ARTE.

Proiectul cu scriitori contemporani se numeste “Nu mi-e frica de lectura” si a fost declarat castigator in sesiunea I de proiecte, 2018, categoria Promovarea culturii scrise, de catre Administratia Fondului Cultural Nationa (AFCN).

Scriitorii  invitati sa le citeasca celor mici sunt: Carmen Tiderle, Alexandra Rusu, Ciprian Macesaru, Mihaela Cosescu, Daniel Eberhat, Ioana Nicolaie, Andreea Iatagan, Andra Rotaru si inca 2 scriitori surpriza, care vor fi comunicati pe durata proiectului.

„Nu mi-e frica de lectura” este un proiect de educatie prin cultura co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, dar nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii, respectiv Asociatia 7 ARTE.

In paralel cu atelierele de la SOS Satele Copiilor, Asociatia 7 ARTE sustine atelierele de lectura smARTkid in spatiul librariei Librarium de la Teatrul National. Atelierele se organizeaza cu maximum 5 inscrisi si sunt contra cost. Prin taxa de participare se asigura continuitatea activitatii Asociatiei si proiectele GRATUITE precum cel din cadrul SOS Satele Copiilor.

Asociatia 7 ARTE este o organizatie non-profit care promoveaza educatia si cultura. SmARTkid este un proiect de educatie experientiala care consta in ateliere creative, educative si recreative pentru copii si tineri. Aflati detalii despre activitatea 7 ARTE si despre atelierele smARTkid, vizitand www.7arte.org si pagina de facebook https://www.facebook.com/atelieresmartkid/

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei