Posted on / in Stiri

Banca Transilvania şi Fundaţia Simona Halep se alătură iniţiativei “Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”

Banca Transilvania şi Fundaţia Simona Halep se alătură iniţiativei „Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”, iniţiată de SOS Satele Copiilor România, printr-o donaţie de 50.000 de euro. În plus, banca va dubla fiecare donaţie făcută către SOS Satele Copiilor până în 21 decembrie a.c. prin site-ul băncii sau prin aplicaţia BT Pay.

Banii stânşi vor fi folosiţi pentru alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, reparaţii urgente şi lemne de foc, pentru 450 de copii din comunitățile vulnerabile, din programele SOS Satele Copiilor. Implicarea BT şi a fundaţiei este un alt mod de a inspira şi mobiliza oamenii pentru a ajuta copiii.

În România, peste 700.000 de copii trăiesc în sărăcie extremă în mediul rural şi fac parte din familii mari, fără acces la apă curentă şi căldură. În acest context, nevoia de implicare este extrem de mare.

“Suntem în plină iarnă, într-o lună în care, în mod normal, așteptăm cu bucurie sărbătorile. Pentru sute de mii de copii, realitatea este însă alta – acest final de an înseamnă doar greutăți, frig în camera pe care o împart cu frații și părinții și lipsa unui contact cu școala și colegii de clasă. Din cauza pandemiei, părinții și-au pierdut veniturile din lucrul cu ziua, iar lipsurile sunt din ce în ce mai mari. Condițiile de locuit sunt severe, fără căldură, apă sau curent electric, iar părinții abia reușesc să pună ceva pe masă pentru copii. În acest context, Banca Transilvania și Fundația Simona Halep se alătură apelului lansat de SOS Satele Copiilor România, de sprijin pentru copiii cei mai afectați de pandemie. Suntem onorați și vă mulțumim din inimă, dragi parteneri! Avem speranța că mulți oameni își vor deschide inimile și vor întinde o mână de ajutor copiilor greu încercați.” Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România

În septembrie a.c. a fost derulată o campanie similară, “Echipează-ţi copilul să meargă la şcoală chiar dacă nu e al tău”, de Banca Transilvania şi Organizaţia Salvaţi Copiii România. Au fost strânşi atunci, tot cu ajutorul românilor, prin donaţie BT şi prin dublarea donaţiilor de către bancă, aproape 120.000 de euro, care ajută 1.200 de copii din familii nevoiaşe să poată învăţa.

Banca Transilvania | Comunicare & Relații Publice

comunicare@btrl.ro

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Ajută copiii și familiile vulnerabile când au cea mai mare nevoie
lunar
o data
35 lei
50 lei
75 lei