Organizaţia SOS Satele Copiilor România caută voluntari

În familiile sprijinite de Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinti București avem și câtiva tineri care din motive de sărăcie, din lipsa unor modele pozitive în viață și a altor cauze ce nu au ținut întotdeauna de ei, nu au mers la scoală sau au renuntat demult să meargă. Ei nu au suficiente clase cât să poată beneficia de cursuri de calificare, nici nu se mai pot înscrie la școală, fiind prea mari. Au în schimb o inteligență nativă, mult entuziasm, optimism și zâmbete largi când cineva le arată încredere și respect.

 

Am vrea să îi ajutăm să învețe o meserie sau cel puțin să deprindă o abilitate nouă, care să îi ajute să își căstige singuri traiul mai departe, să se ajute pe ei și familiile lor, prin organizarea unor ateliere de meserii, realizate cu ajutorul  voluntarilor-meșteri.

 

Pe BĂIEȚI vrem să îi inițiem în arta cioplitului în lemn: să învete să cioplească- sculpteze linguri de lemn, cutii și alte mici obiecte casnice sau de decor.

 

Pe FETE am vrea să le învătăm să croiască si să coasă sacoșe, huse pentru telefon, laptopuri și alte obiecte practice și de decor, din material textil.

 

*** Atelierele se vor desfașura la biroul nostru din orașul Buftea, (30 minute de București), Noi asigurăm transportul voluntarilor și materialele/ustensilele de lucru necesare. Programul și frecventa o vom stabili împreună.

 Dacă sunteți mester sau persoană pasionată intr-unul dintre cele două domenii și acceptați provocarea de a transmite și altora secretele meseriei vă  rugăm sa ne dați de veste!

 

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Echipa centrului de consiliere