Posted on / in Stiri

Catalin Morosanu, mentor pentru copiii si tinerii SOS

Catalin Morosanu a fost pentru cateva ore in mijlocul copiilor si tinerilor din Satul SOS Bucuresti. Campionul K1 le-a povestit copiilor din experienta lui de viata, despre cum a ajuns sa faca performanta in sport si cat de important este sa ai un vis pe care sa-l urmezi. Catalin Morosanu s-a alaturat astfel programului de mentoring “Si eu pot!’, dedicat copiilor si tinerilor aflati in grija SOS Satele Copiilor.

Intalnirea a fost una intensa si plina de emotie, iar campionul a vorbit deschis despre cele mai importante momente din viata lui si a raspuns la toate intrebarile primite.

In fiecare zi sa visati ca realizati ce v-ati propus, sa nu va fie rusine niciodata cu visul vostru. Sa aveti puterea mereu sa mergeti inainte si o sa ajungeti unde va propuneti. Asta este diferenta pe care o face un campion – el merge pana la capat, indiferent de provocari. Tot timpul sa aveti mentalitatea de invingatori, sa vreti sa fiti ca cei buni si in mijlocul celor buni. Eu, de exemplu, cand m-am apucat de K1, am vrut sa ajung in Final16 in Japonia si, dupa ani de munca, am ajuns acolo, printre cei mai buni din lume. Visul m-a ghidat si m-a motivat sa ma antrenez si mai mult.

Pentru tineri, primul job este, de cele mai multe ori, vazut cu reticenta si neincredere. Catalin le-a povestit si despre primul lui job pe care l-a avut la 18 ani.

Faptul ca am muncit de o varsta frageda m-a responsabilizat si mi-am dat seama cat de greu se castiga banii. Primul job a fost de bodyguard si orice slujba este buna, munca te innobileaza. Am avut momente cand am fost si eu umilit, etichetat dupa aparente, insa cel mai important este sa fii tu insuti si sa nu dai ocazia sa fii provocat.

Intalnirea cu Catalin Morosanu a fost a doua din cadrul proiectul “Si eu pot!”. Primul mentor care a fost in fata copiilor este Silviu Tanase, fost rugbyist de mare performanta si un om cu o poveste de viata puternica.  Intalnirile vor fi lunare si se vor desfasura in cele trei Sate SOS din tara.

“Si eu pot!” este un program ce isi propune sa aduca in fata copiilor modele bune de urmat, exemple pozitive, care sa le fie reper in viata. Mentorii “Si eu pot!” sunt personalitati care au povesti de viata relevante pentru copiii si tinerii din programele SOS, cu un sistem de valori solid. Au avut parte de momente mai complicate de-a lungul vietii, insa le-au depasit si au realizat performante in diverse domenii. Copiii si tinerii se regasesc de cele mai multe ori in povestile lor si primesc sfaturi de viata importante. Copiii si tineri au nevoie continua de sustinere in drumul lor catre maturizare, cu atat mai mult cei care au un trecut incercat si o vulnerabilitate crescuta.

Mai multe despre programele nostre pentru tineri AICI.

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Ajuta copiii si familiile vulnerabile cand au cea mai mare nevoie
lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei