Funcționar administrativ

Locație: Bacău
Contract: full time
Un copil are nevoie de multe lucruri să crească: de iubire, grijă și încrederea unei familii, zâmbete, vorbe de suport și încurajare, de a se exprima liber și de a-și transforma dorințele în realitate. SOS Satele Copiilor România este o comunitate în care oamenii lucrează împreună pentru a asigura accesul la aceste lucruri care să sprijine dezvoltarea copiilor aflați în dificultate.

Cum ar fi să ai un loc de muncă prin care să contribui și tu la cel mai curajos cadou oferit copiilor de la SOS Satele Copiilor România: o copilărie cu veselie și un viitor mai sigur?

Despre job:

Vei organiza activitatea de secretariat, prin preluarea apelurilor telefonice, a corespondenței, clasificarea documentelor, arhivei, oferind suport fiecărui coleg privind aceste activități;
Vei oferi suport în sfera contabilității primare; vei verifica bugetele și deconturile lunare;
Vei coordona echipa tehnică și monitorizeaza activitatea acesteia prin planificarea, evaluarea și respectarea obiectivelor și bugetului anual aprobat.
Te vei asigura de funcționarea optimă a programului de întreținere a clădirilor, echipamentelor și spațiilor exterioare și ia măsuri de remediere a eventualelor defecțiuni.
Vei gestiona flota auto și serviciile de transport ale sucursalei Bacau
Vei oferi suport pentru departamentul HR: gestionarea documentelor de concedii, programări pentru medicina muncii și suport pentru comunicare.

Despre tine:

Ești absolvent de studii superioare (sau studii medii, cu experiență în posturi similare);
O experiență minimă de lucru în posturi similare te-ar putea ajuta să te adaptezi mai bine activității;
Ești un om de echipă, orientat către soluții și rezolvarea oricărei probleme;
Prietenii te descriu ca fiind o persoană organizată, atentă la detalii și care știe să îți prioritizeze activitățile.

Despre ce îți vom oferi:

O cauză care îți va merge la suflet și tot atâtea feluri de a o face să se întâmple, într-o lume în care nevoia de a face lucruri cu sens e din ce în ce mai răsunătoare;
Tichete de masă în valoare de 35 lei/zi;
Primăvara vine și cu o primă de 8 Martie (nu facem diferențe dacă te numești ”Vlad”);
O primă de Paște;
O zi liberă aferentă zilei de naștere și o zi liberă de ziua Familiei;
Zile suplimentare de concediu;
Asigurare medicală privată de sănătate Allianz Țiriac;
Acces la cărțile din biblioteca Bookster;
Participare la diferite formări, traininguri, schimburi de experiență cu alte echipe, conferințe, evenimente.

Ca să aflăm și mai multe despre tine, scrie-ne la adresa: recrutare@sos-satelecopiilor.ro  și trimite-ne CV-ul tău până pe data de 20 decembrie 2024!

Vor fi contactate doar persoanele selectate pentru interviu.

Te așteptăm în echipa noastră!

***Va informam ca datele dumneavoastra vor fi prelucrate de SOS Satele Copiilor România în procesele de recrutare, având ca temei interesul sau legitim de a angaja candidati care sa corespunda cerintelor. Termenul de pastrare al acestora este de 2 ani. Prin transmiterea CV-ului consideram ca ati luat la cunostinta de informatiile comunicate anterior. Va aducem la cunostinta ca în orice moment va puteti retrage consimtamântul prin transmiterea unui email la adresa recrutare@sos-satelecopiilor.ro. Vom lua în considerare orice solicitare si va vom transmite un raspuns în timp util.

Asistent social

Locație: Hemeiuș, Jud. Bacău
Număr de poziții: 2
Contract: full time
Perioada: determinată

Grija și încrederea unei familii, emoție pozitivă, zâmbete, suport și încurajare, nevoi de bază îndeplinite și vise transformate în realitate. De toate acestea are nevoie un COPIL pentru a crește, a se dezvolta armonios și a-și atinge potențialul maxim.

De peste 30 de ani, SOS Satele Copiilor România reușește să ofere suport copiilor și familiilor aflate în dificultate și astfel să prevină separarea lor.

Cum ar fi să ai un loc de muncă prin care să poți contribui la bunăstarea copiilor și familiilor din mediile vulnerabile?

Cum vei face asta?

Învățându-i pe părinți să își descopere și valorifice potențialul, contribuind la creșterea stimei de sine și ajutăndu-I să își îmbunătățească abilitățile parentale. Și câteva lucruri în plus:

Vei oferi sprijin de specialitate familiilor vulnerabile din județul Bacău, pentru a-i ajuta să își păstreze copiii aproape și a-și exploata la maxim propriul potențial;
Te vei dezvolta profesional lucrând într-o organizație cu experiență valoroasă în servicii de prevenire a separării copilului de familie, alături de o echipă nou formată;
Vei identifica nevoile familiei, vei propune si oferi servicii de intervenţie pentru copii şi familie, în funcție de specificul și resursele proiectului: consiliere socială, educație parentală, educație financiară, planificare familială, înscriere/mediere școlară, acordare sprijin material, rechizite, activități pentru copii și/sau părinți sau alte forme de sprijin;
Vei monitoriza periodic progresul copiilor şi familiilor beneficiare;
Activitatea ta va îmbina munca la birou (întâlniri de consiliere și alte activități cu copiii/ părinții, distribuire sprijin material, întocmire și actualizare dosare sociale, ședințe de echipă, etc), vizitele la domiciliul familiilor ( evaluarea situației inițiale și monitorizare pe parcursul intervenției) și vizite în comunitate ( școli, cabinet medicale, parteneri);
Vei contribui la dezvoltarea capacitații comunităților de a sprijini copiii și familiile în situații de vulnerabilitate socială, devenind reprezentantul SOS în comunitate;
Vei lucra în echipă cu colegii de la SOS și în strânsă colaborare cu reprezentanții autorității locale pentru protecția copilului din cadrul Primăriilor.

 

Care sunt criteriile pe care ar trebui să le îndeplinești?

Să fii absolvent de studii superioare în domeniul asistenței sociale (cu licenţă);
Să ai deja o experiență de cel puţin 3 ani în lucrul cu copii, tineri şi/sau familii vulnerabile;
Să detii un permis de conducere (cat. B), să ai experiență de condus și disponibilitate pentru a te deplasa (pe teren în Sebeș și în comunitățile învecinate);
Să fii familiarizat cu legislaţia și standardele de lucru aplicabile în domeniul protecţiei copilului;
Să fii familiarizat cu tehnicile și instrumentele de lucru utilizate în intervenția social;
Să fii membru în CNASR;
Să îți placă să lucrezi în echipă, orientat către soluții și rezolvarea de probleme;
Să arăți empatie și să ai spirit de echipă;
Este un avantaj dacă cunosți o limbă străină.

Ce îți vom oferi?

O cauză care îți va merge la suflet și tot atâtea feluri de a o face să se întâmple, într-o lume în care nevoia de a face lucruri cu sens e din ce în ce mai răsunătoare;
Tichete de masă în valoare de 35 lei/zi;
Primăvara vine și cu o primă de 8 Martie (nu facem diferențe dacă te numești”Vlad”);
Primă de Paște;
O zi liberă aferentă zilei de naștere și o zi liberă de ziua Familiei;
Zile suplimentare de concediu;
Plata taxei anuale la CNASR;
Asigurare medicală de sănătate Allianz Tiriac;
Supervizare de grup și individuală;
Acces la cărțile din biblioteca Bookster;
Participare la diferite formări, traininguri, schimburi de experienta cu alte echipe, conferinte, evenimente.

Ca să aflăm și mai multe despre tine, scrie-ne la adresa: recrutare@sos-satelecopiilor.ro  și trimite-ne CV-ul tău până pe data de 20 decembrie 2024!

Vor fi contactate doar persoanele selectate pentru interviu.

Te așteptăm în echipa noastră!

***Te informăm că datele tale vor fi prelucrate de organizația SOS Satele Copiilor România în procesele de recrutare, având ca temei interesul legitim de a angaja candidați care să corespundă cerințelor.

Termenul de păstrare al acestora este de 2 ani. Prin transmiterea CV-ului considerăm că ești de acord cu informațiile comunicate anterior.

Îți aducem la cunoștință că în orice moment îți poți retrage consimțămantul prin transmiterea unui e-mail la adresa: recrutare@sos-satelecopiilor.ro Vom lua în considerare orice solicitare și îți vom transmite un răspuns în timp util.

78 de copii din Vulcan, sprijiniți prin Campania „Meniul Zilei de Mâine”

Alături de KFC, sprijinim 78 de copii din familii vulnerabile din comuna Vulcan, județul Brașov, contribuim la îmbunătățirea condițiilor lor de viață și facilităm accesul la educație. Este al doilea astfel de parteneriat, după ce anul trecut KFC a început să susțină 77 de copii din două comunități SOS, Trivalea Moșteni și Mereni, județul Teleorman. Demersurile sunt realizate sub platforma „Meniul Zilei de Mâine”, o inițiativă pe termen lung a Sphera Franchise Group, holdingul care deține compania ce operează KFC în România, prin care ajută persoane vulnerabile cu nevoile de hrană și de educație.

În noua comunitate, KFC sprijină 27 de familii (78 de copii și 49 de părinți sau reprezentanți legali), cu perspective de extindere pentru încă minimum 6 familii până la finalul anului. Intervențiile în fiecare familie sunt personalizate și includ de la acordarea de burse școlare până la suport pentru renovarea spațiilor de locuit și asigurarea condițiilor de igienă. Un accent special se pune pe dezvoltarea abilităților parentale și pe sprijinirea părinților în găsirea unor surse stabile de venit, pentru a putea susține pe termen lung educația copiilor lor. Prin eforturile susținute ale echipei SOS Satele Copiilor și suportul constant oferit familiilor, opt dintre cei doisprezece copii care părăsiseră sistemul anul trecut au revenit pe băncile școlii și își continuă studiile.

„Educația este un drept fundamental și singura cale către un viitor mai bun, dar, pentru mulți copii din România, aceasta rămâne un vis greu de atins. În comunitățile vulnerabile, am înțeles că succesul școlar al copiilor este strâns legat de stabilitatea și bunăstarea întregii familii. De aceea, prin „Meniul Zilei de Mâine” și alături de partenerii de la SOS Satele Copiilor, construim programe de sprijin care abordează atât nevoile educaționale, cât și cele de bază ale familiilor”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

România continuă să înregistreze cele mai îngrijorătoare cifre din Uniunea Europeană în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială, care afectează 32% din populație, față de media europeană de 21,4%, conform Eurostat . Această realitate se reflectă și în sistemul educațional, unde România ocupă primul loc la abandon școlar timpuriu, cu 16,6% dintre tinerii cu vârste între 18-24 de ani părăsind prematur sistemul de învățământ, aproape dublu față de media UE, potrivit aceleiași surse. De asemenea, conform Sustainable Governance Indicators, țara noastră se menține pe poziția 39 la nivel internațional în ceea ce privește dezvoltarea politicilor sociale, o poziție neschimbată din 2014, indicând stagnarea sistemului de protecție socială. Contextul național, efectele acestui cerc vicios al sărăciei și excluziunii sociale, se reflectă și în comunitatea din Vulcan, unde provocările sunt diverse și profund interconectate. La baza rezultatelor școlare slabe și a riscului de abandon se află, în primul rând, lipsa condițiilor elementare de trai – de la absența unei alimentații adecvate și a hainelor necesare, până la imposibilitatea asigurării rechizitelor și a unui spațiu propice pentru studiu. Situația este potențată de lipsa suportului parental, mulți părinți neavând ei înșiși educația necesară pentru a-și sprijini copiii în procesul de învățare. În acest context complex, platforma „Meniul Zilei de Mâine” vine cu o abordare care merge dincolo de soluții punctuale, concentrându-se pe întreruperea cercului vicios al sărăciei și excluziunii sociale, prin intervenții integrate și personalizate la nivelul întregii familii.

„Misiunea noastră este să oferim șanse reale pentru fiecare copil, atât celor rămași fără sprijinul părinților, care cresc în Satele SOS, cât și celor din comunitățile vulnerabile, care riscă să fie separați de familie. Vedem zilnic cum lipsa unui spațiu adecvat pentru teme, absența unei mese calde sau imposibilitatea părinților de a oferi sprijin în pregătirea școlară pot afecta dramatic parcursul educațional al unui copil. Prin „Meniul Zilei de Mâine”, prin programele noastre de prevenire a separării copilului de părinți și prin implicarea specialiștilor SOS, acordăm copiilor mai mult decât resurse – le oferim speranța unui viitor mai bun și instrumentele necesare pentru a-l construi. Parteneriatul cu KFC ne ajută să transformăm această misiune în realitate pentru comunitatea din Vulcan.”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Pentru cei 78 de copii din comuna Vulcan, KFC direcționează o parte din vânzările Hot Bucket, unul dintre cele mai apreciate produse din meniu. Fondurile sunt utilizate pentru a crea un mediu propice învățării atât la școală, cât și acasă. Programul include sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit, asigurarea unei alimentații adecvate, acces la servicii medicale și consiliere psihologică, precum și dezvoltarea abilităților parentale.

Platforma „Meniul Zilei de Mâine” a debutat în luna iunie a anului trecut printr-un program realizat în parteneriat cu SOS Satele Copiilor, prin care 77 de copii din 24 de familii defavorizate din județul Teleorman sunt susținuți cu resursele necesare pentru alimentație și educație.

FestiSAT a strâns aproape 100.000 de euro din donații, pentru al doilea an consecutiv

FestiSAT a strâns aproape 100.000 de euro din donații, pentru al doilea an consecutiv
Aproximativ 5.000 de persoane au participat la FestiSAT, festivalul caritabil organizat pentru a susține programele SOS Satele Copiilor .

Am reușit să strângem din nou, din donații, aproape 100.000 de euro. Aproximativ 5.000 de persoane au participat la FestiSAT, eveniment deschis pentru întreaga familie, care i-a reunit pe scenă, pe data de 5 octombrie, pe SUBCARPAȚI, Damian Drăghici & Brothers, ADDA, Minunații lui Verdini, Shurubel, DJ Even Steven și Pandutzu. Fondurile strânse în urma evenimentului FestiSAT vor fi folosite pentru susținerea celor 1000 de copii și tineri aflați în grija noastră. De peste 30 de ani, sprijinim mii de familii să rămână împreună, iar sute de tineri au găsit în Satele SOS un loc pe care l-au numit “acasă” și care le oferă șansa unei copilării frumoase.

 

Cum a fost la FestiSAT 2024

FestiSAT 2024 a avut un nou concept creativ – folclor urban, îmbinare a tradiției cu noul, întoarcerea la rădăcinile care ne cresc mari. Satul este o mare parte din esența organizațională a asociației, porțile Satelor SOS s-au deschis în urmă cu peste 30 de ani și sute de copii au primit o Familie. În același timp, intervenția noastră este activă în comunitățile rurale din țară, alături de cele urbane mari.  Evenimentul a oferit participanților muzică bună, activități pentru toate vârstele: ateliere de creație pentru copii, ateliere meșteșugărești, panou de escaladă, live cooking cu chef Jakob Hausmann și Gabriela Pascaru, demonstrații de caval oferite de Centrul Cultural Subcarpați, zone de relaxare pentru adulți, food and drinks și multe altele.

Unul dintre momente așteptate de copii a fost show-ul susținut de Minunații lui Verdini, apoi toată lumea s-a bucurat, indiferent de vreme, de concertul live susținut de SUBCARPAȚI, Damian Drăghici & Brothers și ADDA.

 

“Ne bucurăm tare mult că am reușit să aducem, pentru al doilea an consecutiv, aproape 5.000 de oameni împreună, pentru copii. Ne-am dori ca FestiSAT să devină o tradiție, o zi în care copiii, donatorii, partenerii, echipa de specialiști SOS, invitații se reunesc. Mulțumim artiștilor care au urcat pe scenă și tuturor celor care ne-au ajutat cu atelierele dedicate copiilor și nu numai. Rădăcinile ne cresc mari atunci când sunt hrănite cu iubire, blândețe, încredere și sprijin constant. Mulțumim tuturor pentru participare, a fost o onoare și o plăcere pentru noi.” Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România

Momente speciale la FestiSAT 2024

Debut pe scenă al lui YNG Raul

Unul dintre momentele pline de emoție ale ediției de anul acesta a fost debutul pe scena FestiSAT al lui Raul, unul dintre tinerii din programele SOS Satele Copiilor. Raul a urcat pe scenă chiar de ziua lui, iar publicul i-a cântat “La mulți ani” și l-a aplaudat din toată inima. Raul a primit aprecierile artiștilor care l-au auzit și l-au felicitat.

 

Tururi ghidate prin Satul SOS 

Anul acesta, SOS Satele Copiilor și-a deschis din nou porțile pentru toți cei interesați să cunoască mai bine organizația. Astfel, în cadrul FestiSAT, au avut loc mai multe tururi ale Satului SOS București. Această inițiativă a fost gândită pentru ca oricine dorește să afle mai multe despre intervenția SOS Satele Copiilor să aibă acces chiar în mijlocul caselor familiale din București. Implicarea comunității este una esențială, pentru că le oferă copiilor care nu mai au sprijinul părinților sau care riscă să îi piardă șansa unui viitor bun.

 

Partener principal: Kaufland România
Parteneri media: Kanal D, Kanal D 2, Impuls Radio, Europa FM

Mai multe informații despre FestiSAT pot fi găsite aici.

Am inaugurat un nou Hub de Resurse Educaționale la Cisnădie

Am inaugurat în Satul SOS de la Cisnădie, Hubul de Resurse Educaționale, un nou spațiu destinat copiilor și tinerilor aflați în grija noastră, realizat cu ajutorul fondurilor strânse prin participarea la Maratonul Internațional de la Sibiu.

Centrul multifuncțional a fost creat pentru a oferi oportunități educaționale și recreative, menite să sprijine dezvoltarea personală și profesională a celor 38 de copii și tineri care locuiesc în casele de tip familial, dar și a celor peste 200 de copii și tineri din cele 7 comunități din județul Sibiu, pe care îi sprijinim. Sprijinul nu se va limita aici, ci va fi constant pentru toți copiii care vor avea nevoie de ajutor și în viitor.

”Noul hub va găzdui o varietate de activități formale și nonformale, precum ateliere de orientare vocațională, consiliere și dezvoltare personală, sprijin școlar, activități recreative și de timp liber, ședințe de psihoterapie, dar și sesiuni de dans, muzică, arte plastice și teatru. Ne propunem să oferim un mediu sigur și stimulativ în care copiii să poată explora, învăța și crește, atât la nivel local, cât și în toate programele SOS dezvoltate în țară.” – Mariana Rusu, Director Sucursala SOS Satele Copiilor Sibiu

Proiectul a fost posibil datorită fondurilor colectate prin participarea la Maratonul Internațional de la Sibiu. 178 de alergători de toate vârstele s-au înscris și au alergat pentru Hubul de Resurse Educaționale, la toate categoriile competiției, iar alți 122 de oameni au susținut cauza SOS Satele Copiilor. Suma totală colectată a fost de aproximativ 15.000 RON.

Prin intervenția și sprijinul oamenilor de bine, companiilor partenere și prin colaborarea cu autoritățile locale, copiii aflați în grija noastră primesc sprijinul necesar pentru a-și atinge potențialul maxim și pentru a avea un viitor mai bun.

Responsabil dezvoltare servicii de tip rezidențial și familial

Locație: București
Contract: full time
Despre job:

Coordonezi procesul de elaborare și implementare a politicilor, conceptelor și procedurilor proprii ale Asociației cu privire la componenta de servicii de îngrijire alternativă (servicii de tip rezidențial și familial)
Contribui la planificarea anuală strategică şi la implementarea și monitorizare activităților incluse în plan
Contribui la efectuarea analizelor privind respectarea drepturilor copilului în România şi a studiilor de fezabilitate. Participi la dezvoltarea ideilor şi propunerilor de proiect pentru dezvoltarea de noi servicii, dacă este cazul
Sprijină implementarea standardelor de calitate privind îngrijirea copiilor si tinerilor așa cum sunt definite în standardele naționale, politicile SOS și/sau altele la nivel internațional/european (Liniile directoare ONU cu privire la îngrijirea alternativă etc.)
Dezvolți și îmbunătățești calitatea serviciilor la nivel național și organizezi pentru aceasta vizite de monitorizare periodice, precum și o evaluare/un audit intern (3 – 5 ani) privind implementarea standardelor de calitate sau ori de câte ori este necesar. Formulezi recomandări care să fie incluse într-un plan local de acțiune și urmărești punerea lui în aplicare
Coordonezi procesul de realizare a evaluărilor externe/de impact a serviciilor ce se adresează copiilor și tinerilor lipsiți de îngrijirea părintească
Sprijini procesul de colectare a datelor de la nivelul serviciilor de îngrijire alternativă
Analizezi posibilitatea reorganizării serviciilor existente și a oportunității inițierii de noi activități/proiecte/servicii și faci propuneri în acest sens
Acorzi sprijin echipei locale de management în elaborarea și implementarea strategiilor și planurilor anuale de acțiune
Participi la elaborarea și implementarea proiectelor în vederea obținerii de fonduri publice (granturi).
Participi la demersurile efectuate în vederea obținerii subvențiilor guvernamentale și locale și a cofinanțărilor
Participi la demersurile efectuate în vederea obținerii licențelor pentru serviciile existente și pentru cele nou înființate
Colaborezi cu specialiștii din departamentul resurse umane pentru recrutarea, selecția, formarea și suportul acordat personalului care lucrează direct cu copiii din serviciile de îngrijire alternativă
Participi la colectarea de bune practici, lecții învățate și provocări pentru a sprijini învățarea organizațională la nivel național, precum și demersurile de advocacy
Participi în grupurile de lucru pentru dezvoltarea de politici și concepte la nivelul Federației SOS CVI
Participi la studiile și proiectele de cercetare privitoare la calitatea îngrijirii copiilor și tinerilor în programele SOS Satul Copiilor și/sau în colaborare cu organizațiile guvernamentale și neguvernamentale.
Acorzi sprijin pentru încheierea de parteneriate și colaborări strânse cu autoritățile locale și centrale, precum și cu alte părți interesate pentru a facilita dezvoltarea și implementarea programelor/proiectelor

Despre tine:

Ești absolvent de studii superioare în domeniul socio-uman
Ai o bună cunoaștere a domeniului drepturilor copilului și, în mod deosebit, a celor privind mediul familial și îngrijirea alternativă
Ai o bună cunoaștere a administrației publice și a domeniului serviciilor sociale
Ai experiență anterioară în servicii sociale pentru copii și tineri
Ai permis auto categoria B și disponibilitate pentru a face deplasări
Ai capacitatea de organizare și prioritizare; rigurozitate și atenție la detalii
Ai abilități de negociere și consultare; perseverență
Deții certificate sau calificări în domeniu ( constituie un avantaj) – formator, manager de proiect

Despre ce îți vom oferi:

Tichete de masă în valoare de 30 lei/zi;
Primăvara vine și cu o primă de 8 Martie (nu facem diferențe dacă te numești ”Vlad”);
O primă de Paște;
Un bonus de performanță în luna Decembrie în valoare minimă de un salariu;
O zi liberă de ziua de naștere și o zi liberă de ziua Familiei;
Zile suplimentare de concediu;
Asigurare medicală de sănătate Allianz Tiriac;
Acces la cărțile din biblioteca Bookster;
Bonus de recomandare candidați;
Un spațiu de lucru cu care natura a fost generoasă;
Participare la diferite formări, traininguri, schimburi de experiență cu alte echipe, conferințe, evenimente;
O cauză care îți va merge la suflet și tot atâtea feluri de a o face să se întâmple, într-o lume în care nevoia de a face lucruri cu sens e din ce în ce mai răsunătoare.

Ca să aflăm și mai multe despre tine, scrie-ne la adresa nicoleta.moldovanu@sos-satelecopiilor.ro și trimite-ne CV-ul tău!
Doar candidații care corespund cerințelor vor fi contactați.

***Vă informăm că datele dumneavoastră vor fi prelucrate de SOS Satele Copiilor România în procesele de recrutare, având ca temei interesul său legitim de a angaja candidați care să corespundă cerințelor. Termenul de păstrare al acestora este de 2 ani. Prin transmiterea CV-ului considerăm că ați luat la cunoștință de informațiile comunicate anterior. Vă aducem la cunoștință că în orice moment vă puteți retrage consimțământul prin transmiterea unui email la adresa recrutare@sos-satelecopiilor.ro. Vom lua în considerare orice solicitare și vă vom transmite un răspuns în timp util.

FestiSAT revine pe 5 octombrie, cu un nou concept: folclor urban

Organizăm pe 5 octombrie ediția a doua a festivalului caritabil FestiSAT 
SUBCARPAȚI, Damian Drăghici & Brothers, Adda, Shurubel și DJ Even Steven sunt artiștii care urcă pe scena festivalului  
FestiSAT 2023 – ediția aniversară SOS Satele Copiilor, 30 de ani în România – a strâns 100.000 de euro din donații 
 

Organizăm pentru al doilea an consecutiv, evenimentul FestiSAT. Festivalul caritabil dedicat întregii familii are loc pe data de 5 Octombrie, în locația Năstase & Marica Sports Club, în intervalul 12:00 – 22:00. SUBCARPAȚI, Damian Drăghici & Brothers și Adda sunt artiștii care vor concerta, iar Shurubel și DJ Even Steven – Radio Impuls vor asigura o atmosferă specială în cadrul evenimentului care își propune să strângă fonduri pentru proiectele derulate de SOS Satele Copiilor. În 2023, peste 5.000 de persoane au participat la FestiSAT și au fost strânse donații de peste 100.000 de euro, pentru susținerea copiilor care nu mai au familia alături sau sunt la risc de separare de părinții lor. 

 

Folclor urban, noul concept al ediției din 2024 

FestiSAT este un eveniment plin de culoare, muzică și bucurie și este dedicat copiilor, adulților și tuturor celor care vor să susțină cauza SOS Satele Copiilor. Acesta îmbină muzica unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului, cu relaxare, activități și momente diverse pentru toată lumea, ateliere meșteșugărești, preparate savuroase de la food trucks, vibe de festival și live cooking. FestiSAT are anul acesta și un nou concept creativ – folclor urban, îmbinare a tradiției cu noul, întoarcerea la rădăcinile care ne cresc mari. Satul este o mare parte din esența organizațională a asociației, porțile Satelor SOS s-au deschis în urmă cu peste 30 de ani și sute de copii au primit o Familie. În același timp, intervenția noastră este activă în comunitățile rurale din țară, alături de cele urbane mari.  

„FestiSAT a fost gândit să fie mai mult decât un festival, iar tot ce am trăit la prima ediție ne-a arătat, încă o dată, cât de extraordinară și puternică este comunitatea. FestiSAT este o celebrare a generozității, a copilăriei bune, așa cum trebuie să fie pentru fiecare copil, oriunde s-ar afla. În această nouă ediție, ne întoarcem la rădăcinile care ne cresc mari, la puterea pe care o avem în viață atunci când avem o bază solidă, consolidată cu iubire, cu încredere și siguranță. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi anul trecut și lansăm, din toată inima, o nouă invitație pentru 5 octombrie, la FestiSAT.”  Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor România 

 

Detaliile și line-up-ul evenimentului FestiSAT 

 Line-up-ul de anul acesta are în prim plan folclorul urban și întoarcerea la valorile care ne definesc. Ca organizatori, ne-am propus un mix în care tradiția și noul merg mână în mână. Astfel, participanții la eveniment vor avea parte de o experiență muzicală autentică de folclor urban oferită de artiști: SUBCARPAȚI, Damian Draghici & Brothers, Adda. Shurubel și DJ Even Steven vor pregăti pentru public momente speciale. 

 

Dată: 5 octombrie, între orele 12:00 și 22:00 

Locație: Năstase & Marica Sports Club (Strada Țărmului, lângă SOS Satele Copiilor – Calea Floreasca nr. 165, București) 

Partener principal: Kaufland România 

Parteneri media: Kanal D, Europa FM 

 

Bilete disponibile pe iabilet.ro și www.sos-satelecopiilor.ro/festisat 

 

Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit.  

Maratonul Face to Face – De la simplu trecător, la donator pentru copiii vulnerabili

La zece ani de la lansarea canalului de donații prin direct debit de la oameni de bine, în spații publice, dăm startul campaniei Maratonul Face to Face (F2F). Inițiativa este dedicată sprijinirii copiilor care au pierdut suportul familiei sau trăiesc în condiții dificile, în comunități vulnerabile.

Sub sloganul Nu fi un simplu trecător! Devino donator pentru copiii vulnerabili, ne propunem să mărim Familia SOS și să aducem împreună oameni de bine, pentru a oferi un viitor mai bun celor care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Între 20 și 31 august, echipele noastre de fundraiseri vor fi prezente în patru orașe din România, unde se vor întâlni cu susținători existenți și noi, pentru a colecta fonduri și a sensibiliza publicul asupra cauzei copiilor vulnerabili. Prin acest maraton al binelui, ne dorim să arătăm că fiecare donație contează și poate aduce o schimbare semnificativă în viața unui copil.

Campania se va desfășura după următorul program:

Iași (Piața Unirii, Bd-ul Ștefan cel Mare, Podul Roșu, Iulius Mall), 21-26 august, 10:00-20:00.
Sibiu (Piața Sfatului), 24-27 august, 12:00-18:00.
Cluj (Str. Regele Ferdinand, Bulevardul Eroilor, Piața Avram Iancu, Str. Virgil Fulicea, Str. Memorandumului, Str. Alexandru Vaida Voevod, Str. Universității – pietonală), 24-28 august, 12:00-18:00.
Brașov (Piața Sfatului), 20-31 august, 16:00-20:00

Campania de strângere de fonduri prin debit direct reprezintă unul dintre pilonii principali ai organizației, în atragerea noilor donatori și menținerea celor existenți, valorizând contribuția fiecăruia. Donația prin debit direct asigură claritate și încredere, este o metodă sigură prin care suma aleasă de donator este debitată lunar, de bancă.

La SOS construim o comunitate unită care își arată grija față de cei mai vulnerabili dintre noi. Toți cei care care doresc să se alăture Familiei SOS se pot întâlni cu reprezentații noștri pentru mai multe detalii. Împreună cu oamenii de bine, tristețea poate fi transformată în bucurie, singurătatea în prietenie și lipsa de sprijin în solidaritate.

💙 Niciun copil nu ar trebui să crească singur.

Albă ca Zăpada, Nessi, Aventura Broscuței Marta, Aventura Stelei de Mare, Comoara căpitanului, Suflet de hoinar, Secretul norișorului roz, Ce sunt stelele?, Motanul încălțat, Igiena dentară, Importanța odihnei, Primul Punct se întreabă, Degețica, Despre trăinicie, În ring, Sportul lumilor, Întâlnire cu o muscă, Pufosenia intergalactica, La circ, Despre prietenie, Minunăția, Moștenirea pălărierului, Nemurire, Oglinidiri

Oglindiri – citită de Katharina Scheidereiter

În cadrul campaniei „Povești care fac bine”, vă prezentăm „Oglindiri”, o poveste profundă inclusă în Antologia ”Mici Scriitori pentru Mari Înțelepți”, scrisă cu talent de Daniela și citită cu pasiune de Katharina Scheidereiter.  Antologia ”Mici scriitori pentru mari înțelepți” este o antologie de autoportrete, textele fiind scrise de copiii care se află în programul SOS Satele Copiilor București.
Povești care fac bine 
Campania „Povești care fac bine” a fost lansată de SOS Satele Copiilor și este dedicată celor care susțin această cauză nobilă. Poveștile sunt un cadou special pentru donatorii noștri, o modalitate de a le mulțumi pentru generozitatea și implicarea lor în viața copiilor din comunitatea SOS. 
Ascultă Poveștile care fac bine: Oglinidiri
Autor: Daniela
Citită de: Katharina Scheidereiter

Vă invităm să vă bucurați de acest audiobook și să descoperiți magia poveștilor care fac bine!

Cum s-a născut ideea audiobook-ului Povești care fac bine

Ideea colecției de povești a pornit de la dorința de a încheia anul aniversar cu un dar pentru toți copiii din programele SOS și pentru toți cei care susțin misiunea SOS Satele Copiilor România, aceea de a oferi o copilărie frumoasă fiecărui copil. Poveștile sunt farmecul copilăriei și sunt cele care, preț de câteva minute, pot să ne facă pe noi toți să uităm de griji, să zâmbim și să ne bucurăm de lumea colorată și fantastică a cărților.

Ce vedete și-au “donat” vocile cărții de povești audio Povești care fac bine

Pentru că poveștile prind viață prin vocea celor care le citesc, SOS Satele Copiilor România a lansat această provocare și a invitat mai multe vedete – jurnaliști, artiști sau sportivi cunoscuți, ambasadori SOS să fie parte din acest proiect. Vedetele și-au “donat” vocile și au dat glas poveștilor pentru copii din audiobook-ul aniversar. Îi veți putea asculta citind povești pe:

Andreea Bălan – Albă ca Zăpada
Marius Moga
Călin Goia – Comoara căpitanului
Călin Goia – Motanul încălțat
Radu Andrei Tudor – Minunăția
Corina Caragea – Aventura Broscuței Marta
Alexandra Ușurelu – Aventura Stelei de Mare
Ciprian Marica – Sportul lumilor
Ioana Cosma – Nessi
Edy Chereji – Secretul norișorului roz
Liviu Teodorescu
Tudor Ionescu (Fly Project) – Ce sunt stelele?
Dj Manuel Riva – Primul Punct se întreabă
Misha Miller – Întâlnire cu o muscă
Andreea Bănică – Suflet de hoinar
Andreea Bănică – Igiena dentară
Ada Condeescu – Importanța odihnei
Andreea Bălan – Degețica
Alexandra Ușurelu – Despre trăinicie
Ioana Cosma – În ring
Corina Taraș-Lungu – Pufoșenia intergalactică
Alexandra Ușurelu – La circ
Ada Condeescu – Despre prietenie
Corina Taraș-Lungu – Moștenirea pălărierului
Ada Condeescu – Nemurire
Katharina Scheidereiter -Oglinidiri

Albă ca Zăpada, Nessi, Aventura Broscuței Marta, Aventura Stelei de Mare, Comoara căpitanului, Suflet de hoinar, Secretul norișorului roz, Ce sunt stelele?, Motanul încălțat, Igiena dentară, Importanța odihnei, Primul Punct se întreabă, Degețica, Despre trăinicie, În ring, Sportul lumilor, Întâlnire cu o muscă, Pufosenia intergalactica, La circ, Despre prietenie, Minunăția, Moștenirea pălărierului, Nemurire, Oglinidiri

Nemurire – citită de Ada Condeescu

În cadrul campaniei „Povești care fac bine”, vă prezentăm „Nemurire”, o poveste profundă inclusă în Antologia ”Mici Scriitori pentru Mari Înțelepți”, scrisă cu talent de Cristina și citită cu pasiune de Ada Condeescu.  Antologia ”Mici scriitori pentru mari înțelepți” este o antologie de autoportrete, textele fiind scrise de copiii care se află în programul SOS Satele Copiilor București.
Povești care fac bine 
Campania „Povești care fac bine” a fost lansată de SOS Satele Copiilor și este dedicată celor care susțin această cauză nobilă. Poveștile sunt un cadou special pentru donatorii noștri, o modalitate de a le mulțumi pentru generozitatea și implicarea lor în viața copiilor din comunitatea SOS. 
Ascultă Poveștile care fac bine: Nemurire
Autor: Cristina
Citită de: Ada Condeescu

Vă invităm să vă bucurați de acest audiobook și să descoperiți magia poveștilor care fac bine!

Cum s-a născut ideea audiobook-ului Povești care fac bine

Ideea colecției de povești a pornit de la dorința de a încheia anul aniversar cu un dar pentru toți copiii din programele SOS și pentru toți cei care susțin misiunea SOS Satele Copiilor România, aceea de a oferi o copilărie frumoasă fiecărui copil. Poveștile sunt farmecul copilăriei și sunt cele care, preț de câteva minute, pot să ne facă pe noi toți să uităm de griji, să zâmbim și să ne bucurăm de lumea colorată și fantastică a cărților.

Ce vedete și-au “donat” vocile cărții de povești audio Povești care fac bine

Pentru că poveștile prind viață prin vocea celor care le citesc, SOS Satele Copiilor România a lansat această provocare și a invitat mai multe vedete – jurnaliști, artiști sau sportivi cunoscuți, ambasadori SOS să fie parte din acest proiect. Vedetele și-au “donat” vocile și au dat glas poveștilor pentru copii din audiobook-ul aniversar. Îi veți putea asculta citind povești pe:

Andreea Bălan – Albă ca Zăpada
Marius Moga
Călin Goia – Comoara căpitanului
Călin Goia – Motanul încălțat
Radu Andrei Tudor – Minunăția
Corina Caragea – Aventura Broscuței Marta
Alexandra Ușurelu – Aventura Stelei de Mare
Ciprian Marica – Sportul lumilor
Ioana Cosma – Nessi
Edy Chereji – Secretul norișorului roz
Liviu Teodorescu
Tudor Ionescu (Fly Project) – Ce sunt stelele?
Dj Manuel Riva – Primul Punct se întreabă
Misha Miller – Întâlnire cu o muscă
Andreea Bănică – Suflet de hoinar
Andreea Bănică – Igiena dentară
Ada Condeescu – Importanța odihnei
Andreea Bălan – Degețica
Alexandra Ușurelu – Despre trăinicie
Ioana Cosma – În ring
Corina Taraș-Lungu – Pufoșenia intergalactică
Alexandra Ușurelu – La circ
Ada Condeescu – Despre prietenie
Corina Taraș-Lungu – Moștenirea pălărierului
Ada Condeescu – Nemurire

Albă ca Zăpada, Nessi, Aventura Broscuței Marta, Aventura Stelei de Mare, Comoara căpitanului, Suflet de hoinar, Secretul norișorului roz, Ce sunt stelele?, Motanul încălțat, Igiena dentară, Importanța odihnei, Primul Punct se întreabă, Degețica, Despre trăinicie, În ring, Sportul lumilor, Întâlnire cu o muscă, Pufosenia intergalactica, La circ, Despre prietenie, Minunăția, Moștenirea pălărierului, Nemurire, Oglinidiri

Moștenirea pălărierului – citită de Corina Taraș-Lungu

În cadrul campaniei „Povești care fac bine”, vă prezentăm „Moștenirea pălărierului”, o poveste profundă inclusă în Antologia ”Mici Scriitori pentru Mari Înțelepți”, scrisă cu talent de Maria și citită cu pasiune de Corina Taraș-Lungu.  Antologia ”Mici scriitori pentru mari înțelepți” este o antologie de autoportrete, textele fiind scrise de copiii care se află în programul SOS Satele Copiilor București.
Povești care fac bine 
Campania „Povești care fac bine” a fost lansată de SOS Satele Copiilor și este dedicată celor care susțin această cauză nobilă. Poveștile sunt un cadou special pentru donatorii noștri, o modalitate de a le mulțumi pentru generozitatea și implicarea lor în viața copiilor din comunitatea SOS. 
Ascultă Poveștile care fac bine: Moștenirea pălărierului
Autor: Maria
Citită de: Corina Taraș-Lungu

Vă invităm să vă bucurați de acest audiobook și să descoperiți magia poveștilor care fac bine!

Cum s-a născut ideea audiobook-ului Povești care fac bine

Ideea colecției de povești a pornit de la dorința de a încheia anul aniversar cu un dar pentru toți copiii din programele SOS și pentru toți cei care susțin misiunea SOS Satele Copiilor România, aceea de a oferi o copilărie frumoasă fiecărui copil. Poveștile sunt farmecul copilăriei și sunt cele care, preț de câteva minute, pot să ne facă pe noi toți să uităm de griji, să zâmbim și să ne bucurăm de lumea colorată și fantastică a cărților.

Ce vedete și-au “donat” vocile cărții de povești audio Povești care fac bine

Pentru că poveștile prind viață prin vocea celor care le citesc, SOS Satele Copiilor România a lansat această provocare și a invitat mai multe vedete – jurnaliști, artiști sau sportivi cunoscuți, ambasadori SOS să fie parte din acest proiect. Vedetele și-au “donat” vocile și au dat glas poveștilor pentru copii din audiobook-ul aniversar. Îi veți putea asculta citind povești pe:

Andreea Bălan – Albă ca Zăpada
Marius Moga
Călin Goia – Comoara căpitanului
Călin Goia – Motanul încălțat
Radu Andrei Tudor – Minunăția
Corina Caragea – Aventura Broscuței Marta
Alexandra Ușurelu – Aventura Stelei de Mare
Ciprian Marica – Sportul lumilor
Ioana Cosma – Nessi
Edy Chereji – Secretul norișorului roz
Liviu Teodorescu
Tudor Ionescu (Fly Project) – Ce sunt stelele?
Dj Manuel Riva – Primul Punct se întreabă
Misha Miller – Întâlnire cu o muscă
Andreea Bănică – Suflet de hoinar
Andreea Bănică – Igiena dentară
Ada Condeescu – Importanța odihnei
Andreea Bălan – Degețica
Alexandra Ușurelu – Despre trăinicie
Ioana Cosma – În ring
Corina Taraș-Lungu – Pufoșenia intergalactică
Alexandra Ușurelu – La circ
Ada Condeescu – Despre prietenie
Corina Taraș-Lungu – Moștenirea pălărierului

Albă ca Zăpada, Nessi, Aventura Broscuței Marta, Aventura Stelei de Mare, Comoara căpitanului, Suflet de hoinar, Secretul norișorului roz, Ce sunt stelele?, Motanul încălțat, Igiena dentară, Importanța odihnei, Primul Punct se întreabă, Degețica, Despre trăinicie, În ring, Sportul lumilor, Întâlnire cu o muscă, Pufosenia intergalactica, La circ, Despre prietenie, Minunăția, Moștenirea pălărierului, Nemurire, Oglinidiri

Minunăția – citită de Radu Andrei Tudor

În cadrul campaniei „Povești care fac bine”, vă prezentăm „Minunăția”, o poveste profundă inclusă în Antologia ”Mici Scriitori pentru Mari Înțelepți”, scrisă cu talent de Florentina și citită cu pasiune de Radu Andrei Tudor.  Antologia ”Mici scriitori pentru mari înțelepți” este o antologie de autoportrete, textele fiind scrise de copiii care se află în programul SOS Satele Copiilor București.
Povești care fac bine 
Campania „Povești care fac bine” a fost lansată de SOS Satele Copiilor și este dedicată celor care susțin această cauză nobilă. Poveștile sunt un cadou special pentru donatorii noștri, o modalitate de a le mulțumi pentru generozitatea și implicarea lor în viața copiilor din comunitatea SOS. 
Ascultă Poveștile care fac bine: Minunăția
Autor: Florentina
Citită de: Radu Andrei Tudor

Vă invităm să vă bucurați de acest audiobook și să descoperiți magia poveștilor care fac bine!

Cum s-a născut ideea audiobook-ului Povești care fac bine

Ideea colecției de povești a pornit de la dorința de a încheia anul aniversar cu un dar pentru toți copiii din programele SOS și pentru toți cei care susțin misiunea SOS Satele Copiilor România, aceea de a oferi o copilărie frumoasă fiecărui copil. Poveștile sunt farmecul copilăriei și sunt cele care, preț de câteva minute, pot să ne facă pe noi toți să uităm de griji, să zâmbim și să ne bucurăm de lumea colorată și fantastică a cărților.

Ce vedete și-au “donat” vocile cărții de povești audio Povești care fac bine

Pentru că poveștile prind viață prin vocea celor care le citesc, SOS Satele Copiilor România a lansat această provocare și a invitat mai multe vedete – jurnaliști, artiști sau sportivi cunoscuți, ambasadori SOS să fie parte din acest proiect. Vedetele și-au “donat” vocile și au dat glas poveștilor pentru copii din audiobook-ul aniversar. Îi veți putea asculta citind povești pe:

Andreea Bălan – Albă ca Zăpada
Marius Moga
Călin Goia – Comoara căpitanului
Călin Goia – Motanul încălțat
Radu Andrei Tudor – Minunăția
Corina Caragea – Aventura Broscuței Marta
Alexandra Ușurelu – Aventura Stelei de Mare
Ciprian Marica – Sportul lumilor
Ioana Cosma – Nessi
Edy Chereji – Secretul norișorului roz
Liviu Teodorescu
Tudor Ionescu (Fly Project) – Ce sunt stelele?
Dj Manuel Riva – Primul Punct se întreabă
Misha Miller – Întâlnire cu o muscă
Andreea Bănică – Suflet de hoinar
Andreea Bănică – Igiena dentară
Ada Condeescu – Importanța odihnei
Andreea Bălan – Degețica
Alexandra Ușurelu – Despre trăinicie
Ioana Cosma – În ring
Corina Taraș-Lungu – Pufoșenia intergalactică
Alexandra Ușurelu – La circ
Ada Condeescu – Despre prietenie

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei