Posted on / in Stiri

Comunitatea de Tineri SOS din Bacău s-a mărit cu încă patru tineri

Comunitatea de Tineri SOS din Bacău s-a mărit cu încă patru tineri. Noii membri ai Familiei SOS au fost până de curând în îngrijirea Asociației Trust Orfelinat Ungureni, care a fost nevoită să-și închidă majoritatea serviciilor sociale din județul Bacău, din motive financiare. Tinerii au sosit în Comunitatea de Tineri SOS la inceputul lunii februarie, au petrecut deja primul Paște în noua casă și au profitat de perioada de izolare din cauza crizei Coronavirus pentru a-i cunoaște mai bine pe noii colegi și consilieri de Tineri SOS. Cel de-al cincilea tânăr preluat de la Asociația Trust Orfelinat Ungureni va fi susținut, până la finalizarea cursurilor universitare, de către SOS Comunitatea de tineri nr.2 București.

Fiecare tânăr primește pas cu pas sprijinul de care are nevoie și este îndrumat atent de consilierii SOS și echipele din Bacău și București. Cu toții își vor continua studiile, vor fi susținuți să își aleagă un drum și să se pregătească pentru viața independentă, cu încredere și cu deprinderile potrivite. Deși nu vor petrece mulți ani în programul SOS, este important ca ei să se simtă în siguranță, parte din Familia SOS și să aibă un loc unde să revina oricând cu drag, ca acasă.

 Mă bucur că am cunoscut oameni cu un suflet bun. Pentru mine, viața în CT (Comunitatea de Tineri) este un sprijin foarte mare. Mă bucur ca m-ați primit cu zâmbete, cu dragul de a fi o echipă și de a ne învăța lucruri noi. Aici am învățat să îmi controlez emoțiile și să mă apropii de cariera mea.” Dumitrița,  despre primele ei luni petrecute în Comunitatea de Tineri din Bacău.

Mă ințeleg foarte bine cu cei de aici. Fiecare este amuzant, prietenos și de ajutor. Am fost primiți bine, iar consilierii ne ajută cu ce avem nevoie. Valentin

De când m-am mutat aici, viața mea s-a schimbat mult. Aici am învățat că oamenii încă pot să-i ajute pe ceilalți. Mă bucur că tinerii și consilierii pe care i-am întâlnit aici m-au primit foarte frumos. Cosmin

Fiecare tânăr este unic și trebuie susținut, înțeles și luat așa cum este. Preocupările lor și pasiunile sunt diverse, unii sunt preocupați de turism, gătit, estetică, sport sau arte și urmează cursuri specifice. Au planuri frumoase de viitor și înteleg cât de importantă este educația și seriozitatea în tot ceea ce fac.

Le dorim fiecăruia în parte mult succes și ne bucurăm să putem fi alături de ei în această perioadă plină de provocări, dar și de entuziasm și de energie. Este important ca ei sa aibă un start bun în viața pe cont propriu, persoane de referință de încredere și siguranța că pot reuși.

În Comunitatea de Tineri SOS din Bacău cresc și se pregătesc pentru viața 13 tineri, iar alți 7 sunt sustinuți prin Programul de Asistare pentru Viata Semi-Independentă (PASI).

În pofida faptul că autoritățile județene din Bacău nu contribuie la acoperirea cheltuielilor necesare pentru îngrijirea tinerilor, Asociația SOS Satele Copiilor România a înțeles imediat nevoile tinerilor și situația Asociației Trust Orfelinat Ungureni și a parcurs toate etapele preluării în cel mai scurt timp posibil. Acest lucru a fost posibil pentru că pentru noi nevoile individuale ale copiilor și tinerilor primează.

 

 

 

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei