fbpx

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:

50 lei
75 lei
100 lei
150 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Poti opri donatia recurenta oricand doresti.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România
PayPal

SERVICII SOCIALE PRIMARE

Dezvoltăm programe de prevenire a separării copiilor de familiile lor, în parteneriat cu actorii sociali din fiecare comunitate în care lucrăm. Prin cursuri de educație parentală, consiliere și suport material, prin activități educative vrem să responsabilizăm părinții și să-i ajutăm să depășească starea de vulnerabilitate. În ce privește copiii, vrem să le arătăm o alternativă și să înceapă să își dorească o altfel de viață.

Totul începe cu încurajarea mersului la școală și asigurarea unui set de rechizite noi, hainuțe noi și acces la excursii și activități de timp liber. Urmărim să le dezvoltăm abilitățile de comunicare și relaționare, să le formăm deprinderile necesare pentru un stil de viață sănătos, să-i susținem pentru o dezvoltare armonioasă.

Părinții sunt sprijiniți în dobândirea documentelor de identitate pentru ei și copii, accesarea servicilor de sănătate și integrare pe piața muncii. Sunt ajutați să își definească interesele, abilitățile, să se școlarizeze, astfel încât să poată dobândi o calificare pentru a-și putea întreține familia.

Parcurgem împreună cu familiile pași care îi ajută să iasă din starea de vulnerabilitate, pe perioade de luni și chiar ani.

 

 

În prezent funcționează 1 Centru de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți: București (Sector 1, Sector 2, Buftea – Ilfov și Teleorman – Trivalea Moșteni și Mereni) și 2 Servicii de Asistență Comunitară – Sibiu (Sibiu, Chirpar, Agnita, Avrig, Ațel, Brăteiu, Slimnic, Valea Viilor) și Bacău (comunele Hemeiuș, Gârleni, Racova, Blăgești).

Anual, susținem peste 700 de copii să rămână alături de părinții lor și să aibă o educație potrivită.

Pentru a sprijini copiii din familiile vulnerabile, în Centrul de zi  Hemeiuș primim zilnic aproximativ 30 de copii care iau masa, își fac lecțiile alături de echipa de specialiști și participă la activități educative. Recent, ne-am extins în Teleorman și Brașov.

Susține și tu acest proiect cu o donație lunară, pe care o poți opri oricând. Înseamnă copilărie, siguranță și dragoste!

 

Sari la conținut