Ajuta copiii si familiile vulnerabile cand au cea mai mare nevoie

35 lei
50 lei
75 lei
100 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Poti opri donatia recurenta oricand doresti.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România

Dumi are nevoie de ajutorul tau.
Doneaza lunar acum.

Saracia extrema in lupta cu pandemia

Ajutorul tau este vital pentru copiii vulnerabili
Saracia extrema este o lupta zilnica cu viata. Insa atunci cand pe langa lipsurile zilnice, apar noi nevoi imposibil de acoperit, devine un adevarat razboi.

Peste 60% dintre parintii din mediul rural nu au lucrat in perioada pandemiei. 40% dintre parinti nu au reusit sa asigure alimente, rechizite, produse de igiena, curatenie, medicamente sau le-au asigurat partial. Peste 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la scoala online.In România sunt 700 000 de copii care traiesc in saracie extrema.

Copiii vulnerabili nu vor trece aceasta perioada fara ajutor. In viata lor obisnuita, le lipsesc lucruri fundamentale precum apa, mancare, electricitate si caldura. Acum, le lipsesc in plus toate cele necesare in timpul pandemiei: materiale de protectie, de igiena, siguranta unui venit in familie, echipamente electronice pentru scoala.

Alina are 8 ani si traieste cu inca 4 frati intr-o camera neincalzita. Adesea, ei se culca flamanzi. Mama lor este singura, iar pandemia i-a furat si slujbele zilnice pe care se baza. Este greu de cuprins in cuvinte cat de mult merita acesti copii si cat de putin au.Pentru ca nu cunosc alta viata, copiii nu par sa se loveasca de aceste lipsuri. Ei s-au nascut si adaptat vietii in saracia extrema: se joaca fericiti cu funii, butoaie, bucati de plastic aruncate. Atata timp cat mama ii iubeste si au ce manca, macar putin in fiecare zi, ei sunt fericiti. Insa noi stim ca nu asa arata fericirea pe care o merita.

Peste 300 de copii fac parte din programele sociale SOS de prevenire a separarii copilului de familie. Cu totii au nevoie de tine in aceasta perioada. Doneaza lunar orice suma pentru ei, si ajuta-ne sa ii ajutam. Situatia tuturor continua sa se inrautateasca, dar mai ales a lor. Fiecare contributie conteaza.

Implica-te si tu:
DONEAZA ACUM
Iti multumim pentru ca iti pasa. Fara suportul tau, acesti copii nu au nicio sansa.

Nu uita sa te abonezi la newsletterul SOS.

Vrei sa afli mai multe despre
SOS Satele Copiilor?