Posted on / in Comunicate

Credit Europe Bank Romania sprijină copiii de la SOS

Bucureşti. Decembrie 29, 2015. SOS Satele Copiilor România şi Credit Europe Bank Romania au plăcerea să anunţe o nouă colaborare. În cadrul acestui parteneriat, derulat de-a lungul anului 2015, CEB România a susţinut o serie de activităţi ale organizaţiei umanitare, ca parte din strategia sa Responsabilitate Socială Corporativă.

 

Cunoscuta instituţie financiară Credit Europe Bank România, membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, a avut iniţiativa de a sprijini asociaţia SOS Satele Copiilor România în activităţile pe care aceasta le desfăşoară în cele trei programe din Bucureşti, Hemeiuş, jud. Bacău şi Cisnădie, jud. Sibiu cu scopul de a asigura condiţii optime de trai şi dezvoltare pentru beneficiarii săi. Implicarea CEB, prima dată în preajma sărbătorilor pascale şi a doua oară în decembrie a.c., îi vizează direct pe cei peste 260 de copii şi tineri care sunt crescuţi şi educaţi în satele SOS şi în Comunităţile de Tineri.

 

Cu prilejul Paştelui, CEB a avut inspiraţia şi generozitatea de a renunţa, în favoarea copiilor şi a tinerilor de la SOS Satele Copiilor România, la tradiţionalele cadouri pe care le oferă de obicei colaboratorilor şi partenerilor săi de afaceri. Graţie noilor prieteni şi susţinători ai organizaţiei, copiii care trăiesc în cele trei sate SOS şi în Comunităţile de Tineri au avut ocazia de a se bucura de o experienţă autentică de Paşte, în cadrul caselor sociale, alături de mamele SOS. Succesul pe care l-a avut această donaţie a motivat banca să revină către asociaţie şi în apropierea Crăciunului, făcând un nou efort financiar prin care şi-a oferit ajutorul şi a contribuit la întărirea parteneriatului dintre cele două instituţii.

 

În ambele ocazii ale colaborării din acest an, copiii din satele SOS, au confecţionat felicitări prin intermediul cărora au mulţumit oamenilor de bine care au ales să le fie alături şi să le ofere sărbători mai fericite.

 

Colaborarea dintre cele două instituții a început în 2012, când a fost implementată, la nivel intern, o acţiune unică de CSR în favoarea SOS Satele Copiilor România. Prin proiectul După faptă şi răsplată, angajaţii Credit Europe România au reuşit să-şi convingă colegii să doneze pentru copiii din familii defavorizate, dezvoltând „bursa produselor şi serviciilor” ce puteau fi adjudecate în schimbul unor contribuţii financiare. Ideea creativă a angajaţilor CEB a însemnat un prim ajutor consistent pentru copiii de la SOS.

 

“Susţinerea educaţiei este o componentă majoră ale strategiei de CSR a CEB. Având în vedere această direcţie, colaborarea cu renumita organizaţie SOS Satele Copiilor România care, printre alte servicii pe care le oferă, susţine necesitatea accesului la educaţie al copiilor, a venit ca un demers natural”, a declarat Ramona Dumitru, Director de PR si Comunicare, Credit Europe Bank România.

 

“Suntem deosebit de mândri de o parte a societăţii civile şi a comunităţii de business din ţara noastră. Prin intermediul programelor de responsabilitate socială corporativă şi a facilităţilor fiscale, din ce în ce mai multe companii din România vin în întâmpinarea eforturilor zilnice pe care le depunem pentru a asigura copiilor din satele SOS un mediu familial sănătos şi sigur. Credit Europe Bank este un partener pe care ni-l dorim aproape pe termen lung. Aş vrea să salut atitudinea pro-viaţă şi programele care susţin educaţia derulate de CEB şi să le urez Crăciun fericit şi An Nou cu bucurii tuturor angajaţilor, partenerilor şi clienţilor băncii”, a adăugat Carmen Brumă, Manager Departament Strângere de Fonduri şi Comunicare, SOS Children’s Villages Romania.

 

Despre Credit Europe Bank România – 20 ani

În 2013 Credit Europe Bank (România) S.A. aniversează 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca activează încă din 1993 sub titulatura Banca de Credit Comercial şi Industrial, ulterior ca Finansbank (2000) şi apoi, din 2007, în urma unui proces de rebranding, sub numele de Credit Europe Bank România. În România, Credit Europe Bank asigură o gamă largă de produse şi servicii către aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 70 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru, precum şi prin canale alternative de distribuţie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet şi Phone Banking.

Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile băncii puteţi găsi la www.crediteurope.ro, www.cardavantaj.roprecum şi pe www.facebook.com/CreditEuropeBankRomania

 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

 

 

Contact:

Ana Ene

Consultant Comunicare

Tel.: 0721.26.34.21

ana.ene@sos-satelecopiilor.ro

www.sos-satelecopiilor.ro

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei