Posted on / in Stiri

Terapie prin artă: Culorile copilăriei, în Satul SOS din Bacău

Terapia prin arta ii ajuta pe copii sa se inteleaga pe sine si sa isi exprime gandurile pe care nu le constientizeaza intotdeauna. Din luna septembrie, 11 copii din Satul SOS din Bacau au frecventat ateliere de pictura in fiecare weekend La Clubul Copiilor din Satul SOS Bacau, prin indrumarea psihoterapeutului Lorena Bolfa. Timp de trei luni, copiii au dat frau liber imaginatiei si au avut ocazia sa se auto-descopere, expunand tablourile lor in luna noiembrie in primul lor vernisaj de arta.

 

La primele intalniri, copiii au inceput sa isi intelegea propriul stil si sa experimenteze forme si culori. Formatul atelierelor le-a permis copiilor sa contribuie cu idei si sa se simta in controlul creatiilor lor.

“Desenul si pictura ii ajuta pe copii sa se dezvolte intr-un mod complex si armonios. Cand picteaza, copiii isi dezvolta capacitatile creative si cognitive si reusesc sa isi inteleaga mai bine emotiile, lucru care este esential pentru echilibrul psihic al copiilor vulnerabili. Participand la acest proiect, copiii au fost provocati sa dea o forma universului lor interior, dupa cum au fost ghidati de emotii si imaginatie.” Alina, psihopedagog in Satul SOS Bacau

 

Momentul culminat al proiectului a fost cand copiii si-au vazut propriile creatii expuse la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau, in cadrul vernisajului “Culorile Copilariei”. Legatura dintre copii, lucrarile lor si emotia publicului a facut-o cu multa sensibilitate criticul de arta, domnul Iulian Bucur. Opera fiecarui copil a fost definita de catre criticul de arta aducand in atentia publicului modul unic de exprimare al fiecarui mic artist. Aceasta a fost o ocazie in care fiecare copil s-a simtit special si apreciat pentru talentul lui, cat si mandru de rezultatul propriului efot.

 

Abia asteptam ca micii nostri artisti sa fie oameni mari si sa se uite, peste ani, la tablourile lucrate in aceasta perioada. Pe durata atelierelor de pictura, copiii au primit indrumare artistica, dar si emotionala, intr-o maniera terapeutica, de catre psihoterapeut si echipa de voluntari, multumita sprijinului echipei PEPCO Romania.

#PEPCOSustineEducatie #CrestemOameniMari

 

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei