Cine
suntem
 
Pe cine
ajutam
 
Cum poti
ajuta
 
Fii partenerul
nostru
 
Centru
media

Fii membru al familiei SOS!

SOS Satele Copiilor Romania recruteaza “membri de familie” care sa se alature celei mai numeroase si mai frumoase familii din lume: familia SOS. Familia SOS numara peste 60.000 de copii si tineri din 134 de tari.

 

Familia SOS Satele Copiilor Romania este formata din 31 de familii SOS, cu peste 240 de copii si tineri. Cele 31 de familii traiesc in 3 Sate SOS din Bucuresti, Cisnadie-judetul Sibiu si Hemeius-judetul Bacau.

Cine poate deveni membru de familie?

 

Oricine detine un cont bancar curent poate sa contribuie cu o donatie lunara la schimbarea vietii copiilor fara familie aflati in grija SOS Satele Copiilor Romania.

 

Daca locuiesti in Bucuresti, ai sansa sa intalnesti reprezentantii SOS Satele Copiilor Romania care sunt zilnic in strada, pentru a-ti explica cat de simplu poti sa le oferi o sansa copiilor lipsiti de ingrijirea si dragostea parinteasca. Opreste-te si asculta-i! Afla cum poti sa ajuti!

 

Reprezentantii SOS sunt usor de recunoscut: poarta tricouri cu logo-ul SOS Satele Copiilor Romania, precum si materialele de promovare ale programului “Fii membru al familiei SOS”. Dorim sa subliniem faptul ca reprezentantii SOS nu accepta bani sau alte donatii materiale la fata locului.

 

De ce are nevoie familia SOS de sustinere lunara?
Atunci cand nu mai au parinti sau cand familiile nu ii pot sustine, sansele copiilor de a se bucura de copilarie, de un viitor bun scad dramatic. Tocmai de aceea, aici, la SOS Satele Copiilor Romania, ne straduim sa le oferim o a doua sansa copiilor in dificultate, pentru ca ei sa isi poata construi un viitor. In Satele SOS, acesti copii gasesc o familie, o mama sociala, frati si surori.

 

Donatiile lunare ne vor ajuta sa raspundem nevoilor de zi cu zi ale copiilor, sa le asiguram suport educational, emotional si servicii medicale.

 

In calitate de membru al familiei SOS:

 

1. Vei primi periodic informatii despre familia SOS, dar si despre Satul SOS, comunitatea in care se afla familia. Vei primi, de asemenea, fotografii si anecdote despre viata Satului, dar si salutari din vacanta.
2. Vei primi invitatii la evenimentele care au loc in Sat pentru a simiti pulsul vietii Satului, pentru a sarbatori cu noi reusitele copiilor.
3. Vei avea oportunitatea de a dezvolta o relatie speciala cu familia SOS si vei putea influenta pozitiv viata copiilor.

 

Mecanism donatie lunara:

 

1. Donatia lunara se va face prin intermediul Debitului Direct, o metoda simpla si gratuita (bancile nu ii percep donatorului comision pentru sumele virate prin debit direct) de a sustine cauza SOS Satele Copiilor Romania.
2. Donatorii completeaza si semneaza un Mandat de debitare (date personale, cod IBAN din care se va face plata, suma pe care doresti sa o aloci cauzei) si un Contract de Sponsorizare.
3. Mandatul de debitare va fi verificat si procesat de catre banca unde donatorul are contul deschis si luna de luna, contul donatorului va fi debitat cu suma aleasa.
4. Donatorul poate decide in orice moment sa nu mai doneze prin debit direct. Donatorul trebuie sa solicite acest lucru bancii unde are contul deschis sau organizatiei SOS Satele Copiilor Romania.

semn2

Important!

 

In extrasele bancare, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) apare drept  beneficiarul donatiilor lunare.
Pentru donatiile prin debit direct, ARC este veriga dintre banci si organizatiile non-profit.

  • Se asigura ca organizatiile care primesc donatii prin debit direct sunt de incredere;
  • Trimite lunar cererile de debitare a conturilor donatorilor catre banci;
  • Transfera banii primiti de la banci catre organizatiile  pe care au decis donatorii sa le sprijine.

Persoana de contact

Irina Ioancea

Email: Irina.Ioancea@sos-satelecopiilor.ro 

Telefon: 021 668 00 77