fbpx

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:

lunar
o data
35 lei
50 lei
75 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România

PayPal

3000 de tineri ies an de an din sistemul de protecție specială și sunt pe cont propriu

 

Am realizat primul studiu despre tinerii care ies din sistemul de protecție. Este cumplit de greu să pleci în viață singur. Tinerii care nu au familia alături sunt pe cont propriu de mult prea devreme. La 18 ani sau la terminarea studiilor, viața lor depinde de un loc de muncă, de un loc unde să stea, de cum reușesc să își activeze toate resursele. Alfel, sunt pierduți.

Vârsta medie la care tinerii părăsesc serviciile de protecție este de 19,8 ani, față de 28,1 ani pentru copiii din familii. Tinerii sunt pe cont propriu de timpuriu, iar pentru asta e nevoie de o pregătire susținută, care să înceapă încă de la intrarea în sistemul de protecție.

* Fetele sunt de 5,5 ori mai vulnerabile

* 65,9% dintre tineri nu au un loc de muncă la încetarea măsurii de protecție

* Fiecare an de școală în plus crește cu 46% șansele de integrare

În programele SOS, pregătirea pentru viața independentă se face pas cu pas, încă de la intrarea copiilor în comunitatea SOS. Copiii primesc o familie, cresc cu frații lor, cu Mama SOS, care le este reper pe viață. Copiii au mentori, primesc consiliere psihologică, le sunt încurajate pasiunile și sunt în grija SOS până la 26 de ani, la finalizarea studiilor universitare.

Familia SOS le este familie pentru todeauna, iar Satele SOS sunt deschise mereu pentru fiecare.

Câte fapte bune pot schimba viitorul unui tânăr?

 

Realitatea este că poți schimba o viață cu o faptă bună pe lună.Susținerea pe termen mediu, cu o sumă simbolică, înseamnă tot viitorul unui tânăr, atunci când oameni buni care nu se cunosc, se unesc. Minunile se întâmplă. Copiii vulnerabili ies din cercul vicios și intră pe drumul lor. Fii tu unul dintre oamenii buni care le oferă această șansă. Donează lunar, poți opri donația oricând, iar impactul ei va fi pentru totdeauna.

 

Implică-te pentru ca fiecare copil să fie bine la maturitate, să aibă șansa unui viitor! Ajută tinerii vulnerabili să nu se piardă!


Ai o întrebare legată de donația ta? Scrie-ne pe adresa fundraiser@sos-satelecopiilor.ro.

Pentru a opri donatia lunară, trebuie doar să trimiți un email la adresa fundraiser@sos-satelecopiilor.ro sau support@euplatesc.ro . Îți mulțumim din suflet pentru implicare!

Vrei sa afli mai multe despre
SOS Satele Copiilor?