Ajuta copiii si familiile vulnerabile cand au cea mai mare nevoie

lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România

Ajuta-i pe copiii cei mai vulnerabili sa mearga la scoala!

Pentru fiecare familie inceputul scolii aduce anul acesta nesiguranta si temeri, dar pentru copiii din comunitatile vulnerabile situatia este cu adevarat dramatica.

In mod obisnuit, toamna vine cu provocari mari in familiile sarace: nevoia de haine groase, incaltaminte potrivita si rechizite pentru scoala. Parintii reusesc cu greu sa le ofere copiilor aceste lucruri in lipsa unui ajutor din partea oamenilor de bine. Este teribil de dificil cand nu ai apa curenta, cand vine frigul si nu ai lemne suficiente, si cand in fiecare zi trebuie sa te lupti pentru a pune ceva pe masa copiilor.

40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online in perioada pandemiei (studiu WorldVision)

In acest an, situatia este si mai grea. Din cauza pandemiei, cei mai vulnerabili au devenit si mai expusi in fata greutatilor. Veniturile mici ale acestor familii au scazut si mai mult, iar educatia a devenit un vis pe care nu si-l pot permite. De scoala online nu poate fi vorba intr-o casa in care abia este curent electric. Fara internet, fara tableta sau calculator sau fara cunostinte minime ca aceste device-uri sa poata fi folosite, copiii vulnerabili vor pierde de tot contactul cu scoala, oricat de mult si-ar dori sa invete.

Fara scoala, copiii nu au niciun viitor! Tu le poti schimba viata cu o donatie lunara sau punctuala, oricare ar fi suma donata.

Aproxmativ 400.000 de copii nu merg la scoala nicio zi (confrom UNICEF).

In comunitatile defavorizate, scoala inseamna mult mai mult decat locul unde elevii invata sa scrie si sa citeasca. Inseamna locul unde primesc o masa atat de necesara, unde iarna stau cateva ore la caldura, unde au prieteni si vad un model de urmat in invatatori si profesori. Dar mai ales, scoala este locul unde prind aripi sa viseze si incredere ca pot avea un viitor altfel.

Ce am realizat impreuna cu donatorii SOS Satele Copiilor de la declansarea Crizei Covid-19:

Am oferit pachete cu alimente de baza si produse de igiena pentru 150 de familii si 400 de copiii din comunitatile vulnerabile, lunar, pe perioada starii de urgenta

Am informat parintii din familiile vulnerabile privind masurile de preventie impotriva Covid-19, am monitorizat constant starea de sanatate a copiilor si a familiilor, si am oferit consiliere psiho-sociala prin telefon si prin intermediul vizitelor de teren

Am sprijinit copiii pentru a urma cursurile online si am asigurat cel putin un dispozitiv electronic pentru fiecare familie: tableta, laptop sau calculator

Am oferit materiale de protectie si produse dezinfectante tuturor familiilor din programele SOS

Implica-te pentru copii si doneaza lunar orice suma pentru ca si cei mai vulnerabili sa mearga la scoala anul acesta!

Iti multumim pentru tot sprijinul oferit!

 


Ai o intrebare legata de donatia ta? Scrie-ne pe adresa fundraiser@sos-satelecopiilor.ro sau alexandra.vasile@sos-satelecopiilor.ro.

Pentru a opri donatia lunară, trebuie doar sa trimiteți un email la adresa fundraiser@sos-satelecopiilor.ro sau support@euplatesc.ro . Va multumim din suflet pentru implicare!

Vrei sa afli mai multe despre
SOS Satele Copiilor?