Posted on / in Stiri

Dorina Holom, manager de caz cu suflet de Mamă SOS (Sat SOS Cisnădie)

Dorina Holom este asistent social și manager de caz și a venit în Satul SOS din Cisnădie în urmă cu 15 ani. Și-a asumat din prima secundă implicarea în viața copiilor și a tinerilor, a devenit o prezență constantă, la fel ca și Mama SOS, i-a ajutat să-și urmărească visurile și să poată păși în viață plini de încredere în forțele proprii. ”Lucrez cu tineri pe care i-am cunoscut cu 10-12 ani în urmă, pe când erau școlari și preșcolari! Când vine ziua în care își iau rămas bun, privesc spre ei si îi văd cât de frumos au crescut, s-au dezvoltat, au evoluat, îi văd și îi simt pregătiți să ia viața în piept, cu bune și rele. Atunci simt cea mai mare satisfacție, este mult mai profundă decât cea pe care o simți atunci când propriul copil devine independent și autonom. Nu este nevoie să le spun că-i aștept sau că aș vrea să păstrăm legătura pentru că de fiecare dată ei revin cu drag acasă!”

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de când lucrezi la SOS Satele Copiilor?

Sunt multe amintiri frumoase, evenimente de care îmi amintesc cu drag, îmi este greu să mă gândesc la ceva anume! Cred că prima zi de lucru la SOS, la Comunitatea de Tineri, mi-a lăsat cea mai frumoasă amintire. A fost ziua cu cea mai mare încărcătură emoțională pentru mine, ziua în care mi-am permis să visez, să planific, să-mi doresc lucruri mari pentru tinerii care se uitau curioși la mine. Eu deja simțeam că-i pot ocroti pe toți în timp ce ei nici nu-mi cunoșteau numele! Mă gândesc cu plăcere la prima zi iar acum, după 15 ani, realizez că energia de atunci a generat multe rezultate frumoase și situații cu final fericit!

Care sunt cele mai mari provocări?

Printre tinerii care părăsesc Satul SOS sunt și tineri pe care îi simt mai putin pregătiți, le simt ezitarea de a se desprinde de cei care le-au fost mentori, de cei care le-au fost sprijin constant, le simt teama de a lua viața în piept! Este o mare provocare! Munca cu tânărul nu se încheie în momentul în care pleacă de la noi. Mă străduiesc să fac pentru fiecare tânăr în parte cât mai ușoară tranziția spre o viață independentă și autonomă.

Ce sfat ai avea pentru copiii din Satele SOS?

Să întindă o mână de ajutor de fiecare dată când au ocazia! Să acorde o a doua șansă și să nu uite că și ei au primit o a doua șansă!

Cum ți s-a schimbat viața de când ești la SOS?

Cu fiecare an care a trecut am crescut împreună cu copiii și tinerii din Satul nostru SOS. Am dat alt sens cuvintelor ”Mama”, ”Familie”, ”Acasă”, am devenit un om mai bun și cu siguranță mai înțelept. 

Un lucru despre SOS Satele Copiilor România, pe care ai vrea ca oamenii să îl știe.

SOS Satele Copiilor România reușește să transforme visele copiilor și tinerilor lipsiți de ocrorirea părintească, în realitate! A schimbat, schimbă și va schimba destine! Transformă lacrimile de durere din ochii copiilor, în lacrimi de fericire! Facem să fie posibil!

***

În Satele SOS cresc acum 150 de copii și tineri, care nu mai au alături familia biologică. Copiii locuiesc în case de tip familial, alături de Mama SOS și frați, până în jurul vârstei de 14 ani, apoi merg în Comunitățile de Tineri SOS, de unde pleacă, la maturitate, în viața independentă. 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei