Posted on / in Stiri

Satul SOS Cisnădie: Familia SOS se mărește cu 25 de copii!

Aceasta toamna este una plina de emotie pentru noi, Satul SOS din Cisnadie va fi numit „acasa” pentru inca 25 de copii. Copiii vor locui in casele SOS, alaturi de Mama SOS si de fratii lor. SOS Satele Copiilor face eforturi ca fratii ca creasca mereu impreuna si sa aiba legaturi solide de-a lungul vietii. Din cei 25 de copii, sunt 7 grupuri de frati, ce vor creste impreuna, in aceeasi casa. Vestea a fost primita cu mare bucurie de ceilalti copii, care abia asteapta sa ii ajute pe noii veniti sa se acomodeze.

Copiii au locuit pana acum in Centrul de Plasament Orlat, aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu. DGASPC Sibiu a luat decizia inchiderii acestui centru, iar copiii sa beneficieze de servicii mai potrivite pentru nevoile lor. Intreg procesul este unul complex si este parte dintr-un program national de dezinstitutionalizare, pe care il sustinem si la care suntem parteneri, inclusiv in judetul Sibiu.

Pentru fiecare copil in parte, s-a incercat gasirea celei mai bune solutii pentru viitorul lui. In cazul celor 25 de copii, serviciile oferite de SOS Satele Copiilor sunt adecvate nevoilor lor, in contextul in care reintegrarea in familie, plasamentul familial sau adoptia nu sunt posibile in acest moment.

„Dupa cum ne-am angajat in urma cu peste 25 de ani, suntem aici pentru ca fiecare copil aflat in nevoie sa isi gaseasca locul potrivit pentru a creste mare si echilibrat. Cea mai mare bucurie a noastra este atunci cand ei revin in Sat ca adulti si vedem ca sunt bine si ne bucuram de realizarile lor. In cazul copiilor ce vor incepe o noua etapa a vietii lor in Satul SOS Cisnadie, ne dorim exact ce le dorim propriilor nostri copii, sa fie bine si sa aiba o copilarie lipsita de griji, alaturi de Mama SOS, de frati si de noi toti.” – Diana Podaru, Director SOS Satele Copiilor Romania.

„Procesul de dezinstitutionalizare a copiilor din CP Orlat a inceput ! Pentru 25 de copii, am gasit solutia plasamentului acestora in casutele de tip familial ale Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania. Pentru acesti copii a inceput o noua etapa, mai buna, mai apropiata de ceea ce inseamna mediul familial. Au sansa sa isi faca noi prieteni, sa creasca si sa se dezvolte cat mai frumos. Multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil !” – Laura Camelia Valsan, Director General DGASPC Sibiu.

Fiecare copil are dreptul la o familie iubitoare si la o copilarie linistita. In Satul SOS, copiii cresc in liniste, inconjurati de dragostea Mamei SOS ce le este alaturi zi de zi, primesc o educatie potrivita si se pregatesc pentru viata independenta.

SOS Satele Copiilor Romania este considerat de catre autoritatile publice nationale si locale ca fiind unul dintre modele de buna practica in domeniul protectiei copilului. De-a lungul celor peste 25 de ani, SOS Satele Copiilor Romania a dezvoltat servicii care sa raspunda integrat nevoilor beneficiarilor (sociale, educationale, cele primare – hrana, locuire, imbracaminte si incaltaminte etc), atat in programul de ingrijire alternativa, cat si in cel de prevenire a separarii copilului de familie. SOS este unul dintre initiatorii modelului caselor de tip familial in Romania, al centrelor de consiliere si sprijin pentru copii si parinti din comunitati si al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viata independenta la tinerii din sistemul de protectie. In peste 25 de ani, mai mult de 400 de copii au crescut in familia SOS, iar 90% dintre tinerii care au iesit din ingrijirea SOS sunt bine integrati social si au un loc de munca stabil.

In acest moment, peste 700 de copii si tineri sunt sprijiniti prin intermediul programelor SOS, in trei judete din tara – Bucuresti-Ilfov, Sibiu si Bacau.

 

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei