Posted on / in Stiri

“Casele bune schimbă vieţi” 7 familii din programele SOS primesc o casă nouă

Fundaţia BricoDépôt s-a alăturat echipei SOS Satele Copiilor România în demesurile de a preveni separarea copiilor de familie în comunitățile dezavantajate. În cadrul campaniei de finanțare “Casele bune schimbă vieţi” a Fundației BricoDépôt, 27.000 de lei, cât și donații în produse din magazinele BricoDépôt, ȋn valoare de 3.000 de lei, vor merge către reabilitarea locuințelor a șapte familii beneficiare a programului SOS Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți București, în perioada septembrie – octombrie 2020.

În prezent, aproximativ 1,3 milioane de copii din România sunt afectaţi de sărăcie (Eurostat 2019). Pentru familiile provenite din comunități dezavantajate, lipsa condițiilor decente de locuit, a strictului necesar în materie de resurse, alimentație și igienă, pot conduce la abandon școlar sau la separarea copiilor de familia biologică. Proiectul „Casele bune schimbă vieţi” este șansa a 31 de copii din București și Buftea de a locui, alături de familiile lor, în condiții decente și de a face un pas către integrarea în societate.

 

Locuințele actuale ale familiilor reprezintă un factor de risc pentru sănătatea copiilor și a adultilor din casă (antecedente de incendiu cauzat de instalațiile electrice precare, deteriorarea pereților, mobilierului și a saltelelor din cauza igrasiei, frigul constant din cauza lipsei unei pardoseli sau a surselor de caldură etc.).

Suntem foarte recunoscători parteneriatului cu Fundaţia BricoDépôt, în cadrul primei sale campanii de finanţare a 10 proiecte derulate de organizații neguvernamentale din România. Credem cu tărie că prin implicarea și resursele investite, comunitățile vulnerabile din România vor face un pas spre depășirea situațiilor de criză în care se află și astfel să își poată construi un viitor mai bun, sigur și ancorat în societate.

În cei 21 de ani de activitate în comunitățile vulnerabile, am reușit să sprijinim peste 10.000 de copii și tineri prin programele SOS, iar peste 3.000 de copii aflați la risc de separare au rămas acasă, în familia lor. Prin intermendiul celor trei SOS Centre de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți din țară – București, Cisnădie și Bacău și Centrului de Zi din Hemeiuș, oferim servicii profesioniste de sprijin pentru a preveni separarea copiilor de părinți. Cursuri de educație parentală, consiliere socială și psihologică, vocațională, ateliere de dezvoltare a abilităților de viață, educație pentru sănătate, excursii, sprijin material pentru situații de criză – tratamente medicale pentru copii, sprijin școlar, burse școlare și rechizite reprezintă o parte din intervenția noastră pentru cei aflați în situații dificile de viață. Urmărim să rupem cercul vicios al sărăciei, al lipsei de educație și neputinței, iar generațiile viitoare să aibă o altă șansă.

 


 

Despre Brico Dépôt România

Brico Depôt România este parte a grupului Kingfisher, companie internațională de îmbunătățire a locuinței, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepot.ro și pagina de Facebook Brico Depôt România.

Despre Fundaţia BricoDépôt

Fundaţia BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, parte a Grupului Kingfisher, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepot.ro/fundatie.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei