Posted on / in Stiri

Îmbunătățim condițiile din sălile de clase, în comuna Racova

Susținem educația și contribuim la îmbunătățirea condițiilor din sălile de clase ale Școlii și Grădiniței din Gura Văii, comuna Racova, județul Bacău. Toate clasele au fost remobilate, igienizate și dotate cu materiale educative. Proiectul de renovare face parte din campania SOS Caravana Faptelor Bune, cu susținerea Dedeman în județul Bacău.

La evenimentul de inaugurare, din 23 august, au participat reprezentanți ai

  • Autorităților locale
  • Școlii Primare și ai Grădiniței
  • Dedeman
  • Părinți și copii din comunitate
  • Specialiști SOS

Copiii s-au bucurat de noile săli de clase și au participat împreună la o activitate educativă. Cei mai mari, îmbrăcați în costume tradiționale, au primit invitații și le-au făcut un tur prin sălile lor de clasă.

”La Grădiniță, începând de la mobilier, catedră, dulăpioare, toate sunt noi. La clasele primare, la fel, mobilierul este nou. Mulțumim pe această cale SOS Satele Copiilor și sponsorului Dedeman și vă mai așteptăm pe la noi, oricând.” Cozma Cornelia, Director Școala Primară & Grădiniță Gura Văii

”Caravana Faptelor Bune este un proiect de suflet pentru SOS Satele Copiilor, pentru că îndeplinește misiunea noastră de bază și anume aceea de a oferi o familie iubitoare pentru fiecare copil. Prin familie, noi înțelegem și comunitatea. Comunitatea este cea de-a doua familie și ne dorim ca prin relația pe care noi o avem atât cu familiile, cât și cu comunitatea locală, fiecare copil să simtă că este îngrijit, că viitorul lui este luminos și așa cum se poate vedea, asta am făcut astăzi aici.” Rodica Marinoiu, Director Program SOS Bacău

”Mă bucur să fiu astăzi alături de voi, să putem sărbători împreună o reușită frumoasă, să vedem zâmbetele pe chipurile copiilor. Ne simțim onorați de parteneriatul pe care îl avem cu SOS Satele Copiilor și că reușim să facem fapte bune. Credem în puterea educației și că trebuie să fim acolo să îi susținem pe cei mici, pentru că ei sunt viitorul nostru.” Georgiana Grigoraș, Specialist Relații Publice Dedeman

În județul Bacău, derulăm programe atât pentru copiii rămași fără protecția familiei, cât și pentru cei care riscă să o piardă. Suntem alături de copiii și tinerii rămași fără protecția familiei, prin programul SOS de îngrijire alternativă. În apartamente de tip familial și în Comunitatea de Tineri, aceștia găsesc tot sprijinul pentru a avea o copilărie fericită și a se dezvolta armonios.

Sprijinim copiii din patru comunități vulnerabile să rămână alături de familiile lor, prin programul de prevenire a separării copiilor de părinți (Serviciul de Asistență Comunitară). Familiile primesc o a doua șansă și sunt consiliate pentru a depăși situația nefericită în care se află. În plus, în Hemeiuș, Centrul de Zi SOS aduce copiii din comunitate aproape, pentru a face împreună teme, activități educative și pentru a lua o masa împreună.

Am dezvoltat și programul SOS de urgență, pentru familiile venite din Ucraina, dar și un Serviciu SOS de Asistență Maternală.

La împlinirea a 30 de ani de activitate, am lansat Caravana Faptelor Bune, o campanie prin care ne-am propus să rezolvăm 30 de probleme, alături de parteneri și oameni de bine. Campania se desfășoară în toate programele SOS de prevenire a separării copiilor de părinți din București, Bacău, Sibiu și Brașov.

În 30 de ani, peste 100.000 de beneficiari au primit șansa la un viitor mai bun, datorită programelor dezvoltate de SOS Satele Copiilor.

Dedeman este un partener strategic al SOS Satele Copiilor și se implică de șase ani în programele dezvoltate de asociație. Anul trecut, în cadrul campaniei „Fundație pentru Educație, Carte cu Carte”, Dedeman a dăruit 5000 de cărți către 30 de școli din comunitățile vulnerabile în care SOS își desfășoară activitatea. În plus, susține activitatea Centrului de Zi, din programul SOS Bacău.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei