Posted on / in Stiri

Irina se pregateste de prima expozitie foto

Adolescenta este timpul cautarilor si intelegerii de sine. Este timpul in care interesul pentru diverse domenii, cum ar fi sportul, artele sau stiintele, iese la suprafata. In cazul Irinei, aceasta este fotografia. Irina are 15 ani si creste in Satul SOS de cand avea 6 ani, iar de curand s-a mutat in Comunitatea de Tineri SOS, o noua etapa mult asteptata de fiecare adolescent. Ii place sa fie alturi de cei de varsta ei si are multi prieteni, insa nimic nu se poate compara cu vizitele la Mama SOS si la fratii sociali. De cate ori revine acasa, in Satul SOS, Irina este astepta cu mancarurile ei preferate si stau cu totii la povesti ore intregi.

Cand o vezi pentru prima data, adolescenta este tacuta si rezervata, insa inspira incredere si ambitie. Dat fiind firea ei introvertita, a fost o surpiza placuta pentru echipa psihopedagogica acum trei luni, cand Irina si-a exprimat dorinta de a face un curs de fotografie. Odata cu bagajul de cunostinte de la curs au venit si plimbarile mai dese prin parc, atentia sporita la detalii, imbunatatatirea simtului estetic si chiar ocazii de socializat. Colegii si prietenii Irinei o roaga adesea sa le faca poze la zilele lor de nastere sau la evenimentele de la scoala.

Pasiunea Irinei pentru fotografie creste pe zi ce trece. Este bucuroasa ca poate invata despre tehnici noi de fotografiat si editat imagini si asteapta cu nerabdare luna viitoare, cand va avea loc prima ei expozitie foto, in cadrul unui eveniment mai amplu, cu sute de invitati. Are multe emotii cand se gandeste la acel moment, insa, cand ne arata fotografiile si ne povesteste despre fiecare in parte, este increzatoare si fericita.

Prin sustinerea si incurajarea educatiei si pasiunilor lor, tinerii isi construiesc, pas cu pas, un viitor si un drum in viata. Suntem tare fericiti sa o vedem pe Irina cum devine o tanara din ce in ce mai sigura pe ea si mai pregatita de viata pe cont propriu. Acesti ani de formare ca adult sunt foarte importanti si ii multumim echipei PEPCO Romania ca ne este alaturi.

#CrestemOameniMari #PEPCOSustineEducatia

 

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Ajuta copiii si familiile vulnerabile cand au cea mai mare nevoie
lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei