Posted on / in Stiri

Eveniment de lansare al unui nou proiect dedicat copiilor vulnerabili din Sibiu

SOS Satele Copiilor România, SOS Children’s Villages Norway și DGASPC Sibiu au lansat miercuri, 16 iunie 2021, proiectului ”Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu”.

Proiectul se va desfășura pe perioada a 32 de luni și are ca obiectiv sprijinirea a 480 de copii din familii vulnerabile din șase comunități din județul Sibiu – orașele Agnita și Avrig și comunele Brăteiu, Valea Viilor, Slimnic, Ațel. Prin dezvoltarea unui model de intervenție, proiectul va furniza servicii sociale, educaționale și de ocupare de calitate pentru copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani, cât și pentru familiile acestora. Alte obiecte specifice sunt creșterea capacității profesioniștilor din serviciile sociale, cât a serviciilor publice de asistență socială din județul Sibiu și a DGASPC Sibiu pentru adresarea nevoilor copiilor și familiilor aflate la risc de sărăcie și excluziune socială.

Grupurile țintă principale ale proiectului sunt formate din copiii afectați de migrația părinților, copiii remigrați și familiile vulnerabile. Acestora li se alătură profesioniștii și voluntarii care lucrează cu grupuri vulnerabile (cum ar fi personalul didactic, personalul din sfera serviciilor sociale, polițiștii, jandarmii, angajații autorităților locale etc.), membrii familiei și susținătorii beneficiarilor din grupurile țintă principale (ex. părinți, bunici, tutori, reprezentanți legali etc.) cât și alte grupuri țintă secundare care pot contribui la creșterea impactului proiectului (angajatori, membri ai comunităților învecinate, reprezentanți ai autorităților publice etc.

“Lucrăm cu familiile biologice pentru a preveni separarea copiilor de părinți. În județul Sibiu desfășuram activități de prevenire a separării copiilor de familie încă din 2004. În acest timp am susținut peste 1.500, printr-un acompaniament de lungă durată, care se poate întinde până la doi sau trei ani. Principalele zone în care am activat sunt Cisnădie, municipiul Sibiu, Roșia, Sadu, Vurpăr și Chirpăr. Acum este un moment în care, cu acest proiect, ne extindem în alte șase comunități. Totodată, continuăm ce am început în 2015-2016, când am implementat, împreună cu DGASPC Sibiu, un proiect prin care am elaborat prima diagnoză socială a județului Sibiu. Pentru noi, activitatea de prevenire a separării copiilor de familie este extrem de importantă. Aici este zona in care trebuie să investim resurse, pentru a putea reduce numărul de copii separați de familiile biologice, dar și pentru a face cât mai scurtă durata șederii copiilor în sistemul de protecție specială” – Nicoleta Moldovanu, director Dezvoltare Programe al SOS Satele Copiilor România

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 520,862 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

La evenimentul de lansare au fost prezenți Nicoleta Moldovanu, director Dezvoltare Programe al SOS Satele Copiilor România, Mihail Carp, coordonatorul proiectului, din cadrul SOS Satele Copiilor, Ioan-Radu Răceu, secretarul general al județului Sibiu, Claudiu Stupar, directorul general al DGASPC Sibiu, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, ai Primăriei Municipiului Sibiu – Direcția de Asistență Socială, precum și reprezentanți ai celor șase Unități Administrativ-Teritoriale, cuprinse în acest proiect, respectiv: Agnita, Avrig, Brateiu, Valea Viilor, Slimnic și Ațel.

 

 

 

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei