fbpx

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:

35 lei
50 lei
75 lei
100 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Poti opri donatia recurenta oricand doresti.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România
PayPal

Mai bine mai târziu, decât niciodată.

Ajută copiii vulnerabili să meargă la școală!

Deși zilele calde de afară nu dau semne că vacanța de vară este pe sfârșite, luni copiii încep școala. Un motiv de bucurie pentru cei mai mulți, care își vor revedea colegii și vor povesti cum și-au petrecut vara.

Nu la fel stau lucrurile și pentru copiii din mediile vulnerabile. Pentru ei, prima zi de școală este un motiv de frică, de rușine sau nu există deloc. Mulți dintre ei nu vor avea nici anul acesta un ghiozdan nou cum au ceilalți copii, vor fi din nou marginalizați de colegi pentru că nu au hainele îngrijite sau le-au rămas mici, iar pachețelul de prânz va lipsi și el. Știai că există copii care la 12 ani nu știu să deseneze un cerc sau copii care nu știu că școala se face în fiecare zi?

Astfel de situații sunt des întâlnite în rândul copiilor vulnerabili din programele  SOS Satele Copiilor. Neglijența, lipsa de educație a părinților sau situația materială precară condamnă automat copilul la aceeași viață ca cea a familiei. Cu ajutorul tău, putem să îi ajutăm să aibă o șansă în viață, așa cum numai educația o poate oferi. Fără ajutor, sunt pierduți. 

 

O parte dintre copii ajung la școală abia atunci când intră în programele SOS Satele Copiilor

Educația se face la orice vârstă! 

Când au intrat în programul de îngrijire alternativă, Elena și Mihai, doi frați de 8 și 12 ani fuseseră la școală doar câteva luni. Sora mai mare îl lua pe frățior cu ea când pleca la școală, doar ca să nu îl lase singur acasă. După o perioadă scurtă, nu au mai ajuns deloc. Din această toamnă își vor relua amândoi educația și au nevoie de ajutorul tău!

La fel este și Maria, de 18 ani, care le-a fost mamă și tată fraților mai mici, după ce mama i-a părăsit. Acum, revine la școală.  ”Este momentul meu, îmi place să învăț și vreau să termin liceul. Sunt liniștită acum, când știu că ei (n.r. frații) sunt îngrijiți și merg la școală! Vreau să mă pot angaja și întreține singură!”

Sărăcia și întâmplările nefericite nu trebuie să fie viitorul unui copil! Cu mult sprijin, cei peste 1000 de copii vulnerabili din programele SOS își pot schimba destinul! Susține copiii vulnerabili să meargă la școală și  să devină cea mai bună variantă a lor! 

Datorită sprijinului tău, șansa la educație pe care SOS o oferă înseamnă nu doar înscrierea la școală, hăinuțe noi, rechizite, suport școlar (meditații și cursuri de perfecționare), pachețelul pentru școală, plata transportului sau produse de igienă personală. Înseamnă și activități de timp liber, susținere pentru practicarea unui sport și burse pentru reducerea riscului de abandon școlar.

Implică-te și tu:
DONEAZĂ LUNAR
Îți muțumim pentru că îți pasă. Fără oameni buni ca tine, acești copii nu au nicio șansă.