Povestea Mamelor SOS

A fi Mama SOS inseamna multa daruire


Mama Mariana este una dintre mamele din Satul SOS Cisnadie, Sibiu. Pentru ea, a fi Mama SOS inseamna multa daruire: „sa oferi multa afectiune, sa creezi un mediu securizant pentru copil si sa devii punctul lui de reper. Copiii au nevoie de afectiune si fiecare gest conteaza”.

Iubesc ceea ce fac. II iubesc pe ei


Ligia este Mama SOS cu inima calda si dar de povestitor. Vorbeste cu dragoste despre cei 6 copii pe care ii are in grija, dar si cu multa mandrie, exact ca o mama. Ligia este de peste 11 ani alaturi de SOS Satele Copiilor.


continua...

Cel mai frumos este cand suntem toti impreuna


Larisa este mai tanara Mama SOS si a creat o legatura cu totul speciala cu cei cinci copii pe care ii are in grija. In casa lor este mereu veselie, iar Larisa aduce jocul si joaca in tot ceea ce fac impreuna.


continua...
infografic

Un parinte iubitor pentru fiecare copil


SOS Satele Copiilor Romania ofera copiilor vulnerabili, care au pierdut sprijinul familiei biologice, o a doua sansa de a creste alaturi de o familie iubitoare. Fiecare copil are o Mama SOS, care ii ofera atentie, siguranta si incredere, si care prin caracterul ei poate deveni un exemplu. Mama SOS nu se subtituie mamei biologice, si recunoaste rolul acesteia. Copiii cresc alaturi de frati biologici si sociali, intr-o casa de tip familial, bazandu-se pe suportul mamei si al intregului Sat SOS.

continua...


O legatura speciala pentru intreaga viata


Intre Mamele SOS si copii se pastreaza o relatie care dureaza uneori o viata intreaga. Mama Teo este de peste 15 ani alaturi de SOS Satele Copiilor, timp in care a avut grija de zeci de copii. Ajunsi la maturitate se intorc cu drag sa o viziteze: „Vin sa o vizitez pentru ca datorita ei sunt ceea ce sunt azi. Datorita ei am o familie, am invatat sa ma comport cu copilul meu, am un loc de munca unde sunt foarte apreciata. As vrea ca si copilul meu sa cunoasca persoana pe care eu am iubit-o si o iubesc in continuare si care m-a ajutat sa devin ceea ce sunt astazi.”