Posted on / in Stiri

Marea premieră „Prinzătorii de vise”, spectacol susținut de tinerii SOS

SOS Satele Copiilor anunță cu mândrie premiera spectacolului de teatru “Prinzătorii de vise”, primul proiect artistic de anvergură al tinerilor SOS. “Prinzătorii de vise” este un proiect care a pornit de la ideea unui grup de dezvoltare personală prin teatru, dar a crescut lună de lună și a luat forma unui veritabil spectacol de pus în scenă. Din distribuție fac parte copii și tineri aflați în grija organizației, iar întreg conceptul îi aparține Ștefaniei Dudău, psihoterapeut în echipa SOS Satele Copiilor.

Prinzătorii de vise” înseamnă în primul rand autenticitate, curajul de a fi imperfect, pasiune, creativitate, unicitate, acceptare și puterea lui împreună. Nu este ușor să ai curajul să te arăți publicului așa cum ești, dar este absolut minunat să reusești să faci asta. Tinerii au trăit extrem de intens toate aceste luni, de la startul proiectului.

Vlad, actor “Prinzătorii de vise”: Pentru mine, piesa înseamnă cunoaștere de sine. Am reușit să mă descopăr, să aflu cine vreau să fiu și am reușit în așa fel încât să nu îmi mai fie frică de ce spun oamenii din jurul meu. Nu cred că aș fi avut altfel acest curaj, e o mare realizare pentru mine. Piesa asta te schimba în gândire, te provoacă, te lasă să fii liber. Sfatul meu pentru oricine: să nu ne simțim rău în pielea noastră, să fiți cine sunteți, să lăsați sentimentele să iasă. E normal și firesc să greșești, să reușești și să fii diferit!

Ana, actriță “Prinzătorii de vise”: Totul a inceput cu un casting. Am ales să merg pentru că mi-a plăcut ideea, m-a atras afișul. Au fost momente minunate, o experiență care m-a schimbat mult. Am prins încredere în mine, am aflat lucruri noi despre ceilalți colegi, lucrăm mai mult în echipă.

Sami, actor “Prinzătorii de vise”: Acest proiect este un lucru pe care îl faci o dată în viață și trebuie să profiți de el. Mie piesa mi se pare wow, m-a ajutat să fiu mai mult eu, personajele sunt create de noi, după noi.

 Ștefania Dudău, coordonator proiect: Acest proiect și timpul petrecut cu ei m-au făcut să pierd noțiunea timpului. Și asta înseamnă pasiune. Creativitate manifestată. Când am scris scenariul, eram cu totul în poveste. În ceea ce îi privește pe tineri, și-au descoperit în acest grup resurse interioare, și-au identificat calități și pe unele dintre ele le-au și întărit, s-au adaptat, au fost liberi să se exprime, au primit încurajare, au asimilat în mod natural concepte precum: autenticitate, unicitate, responsabilitate, inovație, creativitate, originalitate, bunul simț comun, logica privată, puterea de a alege, puterea lui împreuna, curaj de a fi imperfect. Schimbarea este că acum au o nouă perspectivă din care își pot lua ce au nevoie, ce rezonează cu ei, ce le place și pot face alegeri bune. Și este o perspectivă nouă a lor. Sunt conștienți că pot alege ce este bine pentru ei.

Piesa de teatru durează estimativ 1:30 h, iar personajele sunt oglinzi pentru tinerii care interpretează și nu numai, interpretarea poate crea revelații și publicului.

Din distribuție fac parte 11 tineri din cele doua Comunități de tineri SOS, 4 copii din Satul SOS București și un adult povestitor, din echipa SOS. Întreg proiectul a început în luna iunie 2018, cu o etapă de casting, apoi tinerii au fost parte din scrierea piesei, conturarea personajelor. În luna decembrie, s-a conturat clar ideea unui spectacol de teatru complex, iar tinerii au prezentat un flash-mob în cadrul Serbării de Craciun, pe scena Teatrului Național.

Întreg proiectul a fost gândit de Ștefania Dudau ca terapeutic, iar textele au fost validate de psihoterapeuți cu experiență, pentru ca rezultatele să fie cele dorite.

Marea premieră „Prinzatorii de vise” are loc Teatrul Excelsior, luni, 18 martie, de la ora 19:00.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei