Posted on / in Comunicate

Muncile grele şi periculoase în agricultură NU sunt pentru mine

Sunt copil şi am nevoie de protecţie!

Fundatia Telekom Romania luptă împotriva exploatării prin muncă a copiilor și susține proiectul ”Muncile grele și periculoase în agricultură NU sunt pentru mine! Sunt copil și am nevoie de protecție!”, derulat de organizația SOS Satele Copiilor România.

 

În perioada august 2015 – aprilie 2016, organizația SOS Satele Copiilor România, prin intermediul SOS Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinti Bacău, implementează în patru localităţi rurale din judeţul Bacău proiectul „Muncile grele şi periculoase în agricultură NU sunt pentru mine! Sunt copil şi am nevoie de protecţie!”. Obiectivul inițiativei este de a crește nivelul de informare a autorităților locale din judeţul Bacău cu privire la existenţa cazurilor de copii implicaţi în munci agricole periculoase și de a determina autorităţile locale şi judeţene să dezvolte soluţii pentru prevenirea şi combaterea imediată a cazurilor de exploatare prin muncă a copiilor, prin mobilizarea resurselor comunitare disponibile.

 

Proiectul este susținut de Fundaţia Telekom Romania şi se derulează în colaborare cu autorităţile locale: DGAPSC Bacău şi Camera Agricolă Judeţeană Bacău.

 

„Prin finanțarea acestui proiect ne propunem să sprijinim activ dezvoltarea soluțiilor cu ajutorul cărora putem elimina cazurile de exploatare prin muncă a copiilor și de a ne asigura că aceștia beneficiază de șanse egale si echitabile. Toți copiii au dreptul de a fi protejați împotriva exploatării, iar acest proiect are ca scop inclusiv diseminarea și promovarea unor norme pozitive care să combată și să elimine astfel de practici care, din nefericire, s-au intensificat în regiunea respectivă”, afirmă Ruxandra Vodă, Membru în Consiliul Director al Fundației Telekom Romania.

 

„Prin activităţile propuse în acest proiect ne dorim să creăm un parteneriat la nivel local, pentru că, bazându-ne pe experienţa proiectelor anterioare, considerăm că este singura soluţie în prevenirea şi combaterea exploatării copilului prin munci agricole periculoase. Autorităţile din domeniul social şi cele din domeniul agricol trebuie să lucreze împreună, astfel încât părinţii şi factorii decizionali principali în acest proces să înteleagă şi să-şi asume riscurile ce pot afecta creşterea şi dezvoltarea propriilor copii”, declară Nicoleta Preda, Director Dezvoltare Programe, SOS Satele Copiilor România

Proiectul are ca beneficiari familiile cu copii cu vârsta cuprinsă între 14-16 ani care nu mai frecventează şcoala (părinţi şi copii), precum şi profesioniştii din comunele incluse în proiect, din cadrul echipei interesectoriale locale, inclusiv profesionişti din domeniul agriculturii. Se estimează un număr de cel puţin 20 familii vizate de proiect, inclusiv 40 de specialiști din domeniile vizate.

 

Despre Fundația Telekom Romania

 

Fundația Telekom Romania este o organizație non-profit care sprijină diferite categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați și răspunde apelurilor umanitare în cazul calamităților naturale. Fundația Telekom Romania se implică activ în identificarea oportunităților, dar și în rezolvarea situațiilor sociale dificile care apar în comunitate.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

 

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

 

Contact:

Adriana Birloi

Expert Dezvoltare Programe

 

Tel.: +40 21 668 00 77

Fax: +40 21 668 00

Mobil: : +40 731 795 329

adriana.birloi@sos-satelecopiilor.ro

www.sos-satelecopiilor.ro

 

Ana Ene

Consultant Comunicare

Tel.: +40 21 668 00 77

Fax: +40 21 668 00 72

Mobil: : +40 721 263 421

ana.ene@sos-satelecopiilor.ro

www.sos-satelecopiilor.ro

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei