Posted on / in Stiri

Ne pregatim pentru viata independenta!

Luna aceasta, tinerii din Satele SOS au primit o provocare importanta. Sa isi imagineze ca sunt deja tineri independenti, ca nu mai locuiesc in Satul SOS si trebuie sa se descurce singuri in viata. Pentru asta, si-au imaginat ca sunt deja la casa lor si au lunar o serie de cheltuieli. Intreg experimentul a fost realizat in cadrul Cursului de Educatie Financiara si au participat 34 de tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani.

Noua mama SOS ne spune mereu sa stingem lumina cand iesim din camera sau sa avem grija sa nu cumparam lucruri de care nu avem nevoie. Si, de obicei, cand mergem la cumparaturi cu fratii din casa povestim cu totii cand facem lista de nevoi, insa acum la workshop a fost mai complicat, a trebuit sa ne gandim noi la absolut tot. Ne-a prins foarte bine, sunt foarte incantat de ziua de astazi. De acum incolo o sa imi notez mereu in caiet ce cheltuieli am luna de luna si cat de multa nevoie am de anumite lucruri. Sper ca mama sa fie mandra de mine! –  Andrei, tanar SOS (16 ani)

Tinerii au lucrat in echipe, si-au impartit intre ei sarcini, iar la final au mers la cumparaturi pentru a pune in practica ce au invatat. Au avut un buget stabilit si o lista de cumparaturi pregatita de ei. Cu totii s-au descurcat foarte bine, chiar au facut economii si au gasit cele mai potrivite solutii pentru a cumpara produsele necesare, la pretul optim.

 

 

A fost o zi minunata! Sunt mandra de ei si ma bucur ca au aplicat tot ce au invatat astazi la curs, dar, mai ales, ca s-au folosit de experienta intalnirilor noastre din Sat, din cadrul programului de formare de deprinderi de viata independenta. Acesti copii vor fi, intr-un anume moment al vietii lor, pe cont propriu. Si nu o sa fie simplu. Asa ca, an de an, ei trebuie sa dobandeasca in Sat, in casele SOS, deprinderi care sa ii ajute sa se descurce cat mai bine.” – Daniela Duvlea, psihopedago Satul SOS Cisnadie.

In Satele SOS, copiii cresc pana la maturitate, perioada in care isi urmeaza studiile si acceseaza un loc de munca.

Cursul de educatie financiara le-a fost oferit tinerilor SOS de catre Allianz-Tiriac Asigurari. Ne bucuram nespus ca putem conta pe un partener de incredere in pregatirea tinerilor pentru viata independenta.

 

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Ajuta copiii si familiile vulnerabile cand au cea mai mare nevoie
lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei