Posted on / in Stiri

Nicu, un adolescent cu ambitii mari

Cand il intalnesti prima data, vezi un tanar prezentabil, la locul lui, oarecum timid, cu o vorba domoala si ochi blanzi. Un adolescent discret, care rar vorbeste despre el. Dar Nicu are multe de spus si merita toata admiratia, caci a realizat pana acum lucruri de care suntem cu totii mandri. Cu o medie generala de aproape 10 la un liceu cu profil economic si cu mai multe olimpiade la matematica si chimie la activ, Nicu are visuri mari. La doar 16 ani stie ca vrea sa fie cineva in viata, iar dorinta lui cea mai mare este ca Mama SOS sa fie mandra de el.

Nicu a venit in Satul SOS din Cisnadie in urma cu 7 ani impreuna cu sora lui. Cu sustinerea Mamei SOS si a intregii echipe, a evoluat si a dat frau liber pasiunilor lui. Citeste foarte mult, iar din bursele de la scoala isi cumpara intotdeauna carti. Dar nu mereu a fost asa. In urma cu ani de zile, Nicu nu avea incredere in el, nu ii placea sa socializeze si nici macar nu isi putea imagina ca o sa se gandeasca, la un moment dat, la o facultate. Anii au trecut, iar Nicu este acum increzator si constient de calitatile pe care le are. Este pasionat si de literatura si a scris o carte – “Speranta”, in care si-a pus ganduri, trairi si a prins curaj sa se exprime. Lucreaza la a doua carte, pe care o va numi “Perceptia viiorului”, despre care vorbeste cu mult entuziasm.

In noua carte la care lucrez aici este vorba de 5 prieteni, care sunt foarte buni la mate si fizica. Urmeaza cursurile unui liceu pe care l-am inventat eu, intr-un loc pe care l-am inventat si vor sa realizeze un experiment si sa plece de pe Pamant –  Nicu

In casuta SOS, Nicu este sprijin si pentru ceilalti frati sociali, pe care ii ajuta la teme cand au nevoie. In acest moment, dorinta lui este sa urmeze o facultate si sa cunoasca si mai bine o limba straina.

In luna iunie, Nicu a fost invitat ca reprezentant al tinerilor din Satul SOS Cisnadie la Conferinta Internationala “Be the change” si a coordonat un grup de discutii alaturi de alti tineri. El a fost unul dintre cei 30 de tineri din mai multe tari din Europa care au vorbit despre propriile lor experiente de viata si cum vad ei ingrijirea alternativa a copiilor fara familie alaturi, in fata unui public de specialisti.

Cu sprijinul Pepco Romania, copiii si tinerii din Satele SOS pot accesa multiple programe de sustinere scolara, meditatii si cursuri de pregatire. Performantele se obtin cu multa munca, ambitie, dar si sustinere din partea oamenilor de bine. In cadrul proiectului „Crestem Oameni Mari”, 450 de copii si tineri din programele SOS primesc din partea Pepco sustinerea pentru a avea sansa unui viitor frumos.

 

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Schimba in bine viata unui copil si ajuta-l sa creasca acasa
lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei