Posted on / in Stiri

Comunitatea de Tineri SOS: O nouă etapă în viața tinerilor SOS

Toamna aceasta a marcat inceputul unor noi etape pentru tinerii SOS. Pe deoparte, scoala s-a transformat in liceu. Pe de alta parte, si Satul SOS s-a transformat in Comunitatea de Tineri SOS, iar Mamele SOS i-au condus emotionate catre noua lor casuta. Cand intra la liceu, copiii ce cresc Satele SOS se muta din Satul SOS in Comunitatile de Tineri, un loc unde cresc alaturi de tineri de varsta lor si primesc spjinul consilierilor SOS. Bineinteles, Mama SOS le este alaturi si de aici inainte, ii asteapta acasa cu drag si le este alaturi in momentele importante ale vietii lor.

Mutarea in Comunitatea de Tineri se realizeaza in etape, ca tinerii sa fie pregatiti pentru acest pas. Inca de la 12 ani, copiii sunt implicati de Mama SOS in treburile casei si primesc sarcini adaptate varstei lor. Ei participa la intalniri in cadrul programului “Deprinderi de viata independenta”, atent pregatite de echipa psiho-pedagogica SOS. Apoi, in anul plecarii in Comunitate, tinerii merg in vizita in noua casa si participa la activitati alaturi de ceilalti tineri.

Plecarea este un moment plin de emotie, dar asteptat cu nerabdare de tineri. In Comunitate, multe lucruri se schimba, iar tinerii au ocazia sa experimenteze o viata mai independenta, insa sub supravegherea permanenta a consilierilor. Acum isi gestioneaza singuri bugetul, isi gatesc si se se pregatesc usor, usor, de viata pe cont propriu. Legatura tinerilor cu Satul si Mama SOS nu se pierde, insa, niciodata. Mereu vin in vizite si de sarbatori sunt nelipsiti de la masa Mamei SOS.

Asa este si in cazul Mariei, care in toamna aceasta si-a luat ramas bun de la Mama SOS si surorile ei mai mici din din Sat, s-a mutat in Comunitatea de Tineri. Ziua plecarii a fost una speciala, plina de emotie atat pentru ea, cat si pentru toata casuta. Maria este insa pregatita pentru noile provocari, pentru liceul la care a intrat cu bine si va reveni in Sat de fiecare data cand va simti nevoia. Maria este extrem de apropiata de surorile ei mai mici, iar la plecare s-au imbracat in rochiile lor de printese. Maria le va fi mereu alaturi, legaturile ce se stabilesc in casutele SOS sunt pe viata.

 

Cu sprijinul partenerului nostru de incredere PEPCO Romania, Maria are o camera nou mobilata, pe care si-a decorat-o dupa bunul plac. Multumim, PEPCO Romania, pentru sprijin si implicare. Tinerii nostri au inceput anul scolar in camere nou renovate, in care se simt ca in casuta din Satul SOS. Impreuna crestem oameni mari!

#CrestemOameniMari #PEPCOSustineEducatia

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei