Posted on / in Stiri

O vacanta cat o viata

Timpul are modul lui ciudat de a-si face de cap, caci parca ieri ne bucuram de prima zi de vacanta a copiilor si, iata, acum mai sunt doar cateva zile pana incepe scoala. Dar ce e cel mai important este ca toti copiii au avut o vara frumoasa, cu tabere, excursii, multe ateliere si activitati si prieteni noi aproape.

Copiii din Satele SOS au mers la mare sau la munte impreuna cu mama SOS si fratii din casa. Peste ani, aceste momente sunt de referinta, sunt amintiri pline de emotie, iar copiii simt ca sunt o familie cu adevarat. In plus, premiantii nostri, copiii cu cele mai bune rezultate scolare din Satele SOS, au avut parte de o tabara speciala, doar a lor.

Bucuria si mai mare a fost ca am putut oferi si copiilor vulnerabili, pe care ii sprijinim prin programul de prevenire a separarii copilului de familie, sansa sa mearga in excursie. Pentru multi dintre ei a fost prima oara cand au plecat de acasa sau cand au mers cu masina si cu trenul. Colega noastra Stefania Verzea, asistent social, ne-a impartasit experienta ei dupa una din excursiile cu copiii.

Uneori simt ca in jobul meu am sansa de a creste odata cu copiii. Primele lor excursii, bucuria de a vedea muntii pentru prima data, zambetele pline de viata si sclipirea din ochi imi aduc aminte cat de usor e sa te bucuri sincer. Oricat de greu e, sa nu renunti niciodata! Asta am invatat urcand prin padure, tinand de mana un copil de 6 ani.

Prin joc, interactiune cu ceilalti, copiii au sansa sa dobandeasca deprinderi sociale puternice si sa castige mai multa incredere in ei insisi. Dupa vacanta, se simt acum gata de un nou an scolar, mai increzatori si mai plini de energie.

In tabara de la Dealu Frumos am avut si un moment special, am sarbatorit-o pe Iasmina! Copiii au fost rugati sa ajute la pregatirea unui tort si pastrarea operatiunii in secret! Am fost tare mandri de ei, pentru organizarea si participarea de care au dat dovada in timpul taberei si implicarea pentru petrecerea Iasminei!

Vara aceasta a fost de neuitat pentru copii, multumita tuturor amintirilor pe care le au acum impreuna. Taberele au avut si un puternic efect terapeutic, copiii si tinerii au legat prietenii noi, au petrecut timp in natura si au invatat sa se respecte unul pe celalalt si sa se distreze impreuna. Ne bucuram tare mult ca prin sustinerea PEPCO Romania am putut oferi toate aceste tabere, excursii si iesiri unui numar de peste 70 de copii. Destinatiile de anul acesta au fost Slanic Prahova, Dealu Frumos, Costinesti si Eforie Nord, Sighisoara, Sinaia, Praid, Comana.

Sa inceapa scoala!

 

Tabara Premiantilor – Operatiunea secreta: ziua Iasminei!

 #PepcoSustineEducatia #CrestemOameniMari

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Ajuta copiii si familiile vulnerabile cand au cea mai mare nevoie
lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei