Ingrijire alternativa

Credem ca un copil se dezvolta si creste armonios doar intr-o familie, unde este iubit, apreciat si ingrijit corespunzator. In lipsa ingrijirii parintilor biologici sau a altor membri ai familiei, oferim de aproape 28 de ani ingrijire alternativa de calitate pentru copii si tineri. Sustinem si ne straduim ca fratii biologici sa creasca si sa copilareasca impreuna, ca intr-o familie.

Lucram cu familia biologica si sustinem intoarcerea copiilor acasa, acolo unde este posibil si unde conditiile de viata s-au imbunatit corespunzator, iar parintii isi asuma aceasta responsabilitate.

400+

Din 1993, crestem si educam
peste 400 de copii

90%

dintre tinerii care au iesit din ingrijirea SOS sunt bine integrati social si au un loc de munca stabil

Familia SOS

Copiii locuiesc in aceeasi casa, ingrijiiti de o Mama SOS, intr-o atmosfera de familie.
O familie in care fiecare membru este ascultat, iubit si respectat, unde fiecare copil prinde incredere in el si in potentialul sau.
Fiecare copil este unic si beneficiaza de atentia, grija si siguranta inspirate de Mama SOS, este incurajat sa-si dezvolte personalitatea, sa-si insuseasca aptitudini pentru viata independenta si sa creeze relatii de prietenie de lunga durata cu ceilalti copii. Ii facem Mari!

Mama SOS

Mama SOS este un profesionist in ingrijirea unor copii care necesita atentie si sprijin, prin nevoile afective pe care le au si lipsurile din educatie care trebuie recuperate.

Mama SOS este un pic din fiecare – psiholog, pedagog, asistent medical la nevoie, de zi sau de noapte si mai mult decat toate acestea la un loc, este mama pentru niste copii care adesea nu cunosc alt parinte.

Intre copii si mama sociala se construiesc legaturi emotionale care dureaza, de cele mai multe ori, o viata intreaga.

Comunitatile de Tineri SOS

Odata cu inceperea liceului, tinerii sunt incurajati sa inceapa pregatirea pentru viata independenta si merg in Comunitatile de Tineri. Acolo, sub indrumarea unei echipe specializate de consilieri, tinerii isi continua studiile si  se dezvolta profesional. In tot acest timp, tinerii pastreaza o stransa legatura cu Mama SOS si cu fratii lor.

Program SOS de asistare in viata semi-independenta

Tinerii sunt sprijniti in mod direct sa-si termine studiile, sa isi gaseasca un loc de munca potrivit si o locuinta. Chiar si dupa incetarea masurii de protectie, ii sustinem prin programul de asistare a tinerilor pentru o perioada de maximum 3 ani.