Lobby si Advocacy

Ne dorim sa aducem o schimbare reala de care sa beneficieze cat mai multi copii si tineri din grupul nostru tinta, respectiv copiii si tinerii lipsiti de ingrijirea parinteasca si cei care sunt la risc sa o piarda. Sustinem cu tarie vocea copiilor si a tinerilor, parerea lor este extrem de importanta in luarea deciziilor care ii privesc in mod direct.

Activitatea noastra este ghidata de Conventia ONU cu privire la drepturile Copilului, de Liniile Directoare ale Natiunilor Unite privind Ingrijirea Alternativa a Copilului, de prevederile Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, precum si de alte documente internationale si nationale relevante.

Suntem membri ai unei federatii internationale prezenta pe toate continentele, in 136 de tari din intreaga lume – SOS Children’s Villages International. Lucram impreuna cu colegii nostri de la Biroul International, cei prezenti pe langa institutii internationale de la Bruxelles, Geneva si New York.

Principalele noastre teme de advocacy sunt respectarea in practica a principiului mentinerii fratilor impreuna, abordarea individualizata a nevoilor copiilor printr-un management de caz autentic si imbunatatirea cadrului in care functioneaza ONG-urile, in special in ceea ce priveste finantarea serviciilor sociale.

Am lansat impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, primul studiu realizat in Romania cu privire la situatia fraților din sistemul de protectie speciala.

Concluzii:
Aproape jumatate dintre copiii pentru care se dispune masura plasamentului mai au cel puțin un frate sau o sora in aceeasi situatie. O treime dintre acesti copii traiesc in sistemul de protectie speciala, fara contact cu fratii lor.

Construim parteneriate puternice cu federatii, cu alte organizatii neguvernamentale si cu autoritati publice centrale si locale.

Avem convingerea ca, alaturi de federatiile din care facem parte, avem o voce mai puternica in relatia cu autoritatile publice in problematica finantarii adecvate a serviciilor oferite copiilor si tinerilor aflati in situatii de risc sau aflati in ingrijire alternativa.

Membri ai

Parteneri ai

Suntem in contact direct cu copiii si familiile acestora si ii sustinem pentru a sparge cercul vicios al saraciei si al marginalizarii.

Participam constant la grupuri de lucru pe care le organizam sau la care suntem invitati, pe teme ce privesc politicile publice adresate copiilor si tinerilor din grupul nostru tinta.