LEAVING CARE – Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din regiunea București-Ilfov
POCU/739/4/20/135808

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

OBIECTIV GENERAL

Creșterea numărului de tineri care părăsesc serviciile de tip rezidențial, pregătiți pentru a avea o viață independentă și acompaniați în primii ani după încetarea măsurii de protecție

OBIECTIVE SPECIFICE

  • Pregătirea pentru viaţa independentă a unui număr de 70 tineri, care urmează să părăsescă serviciile de tip rezidenţial din regiunea Bucureşti-Ilfov sau care au părăsit sistemul de protecţie a copilului
  • Acompanierea unui număr de 20 tineri după încetarea măsurii de protecţie din serviciile de tip rezidenţial
  • Dezvoltarea unei reţele locale pentru susţinerea tinerilor care părăsesc serviciile de tip rezidenţial în Municipiul Bucureşti.

Valoarea totală a proiectului este 4.751.497,88 lei, din care cofinanțarea UE este 3.801.198,29 lei.

Proiectul se adresează copiilor şi tinerilor cu vârsta între 16-26 ani care se află încă într-un serviciu de tip rezidenţial, cât şi tinerilor care au ieşit din îngrijire începând cu anul 2016 şi care nu au împlinit vârsta de 25 ani. În proiect vor fi incluşi şi vor beneficia direct de activităţi 70 de tineri care au abandonat şcoala sau se află în risc de abandon şcolar, tineri care au un istoric lung de instituţionalizare sau plasamente multiple, dar şi tineri cu rezultate şcolare satisfăcătoare sau cu o bună rezilienţă.

Proiectul se derulează în perioada 21 septembrie 2020 – 20 august 2023 și este implementat de Asociația SOS Satele Copiilor România în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

REZULTATE OBȚINUTE

ANUNȚ: Achiziție directă servicii de meditații

În luna martie 2023, grupul țintă al proiectului a ajuns la 86 de tineri, dintre care 45 de tineri cu măsură de protecție și 41 de tineri anterior instituționalizați.

În luna decembrie 2022, grupul țintă al proiectului a ajuns la 84 de tineri, dintre care 46 de tineri cu măsură de protecție și 38 de tineri anterior instituționalizați.

În luna septembrie 2022, grupul țintă al proiectului a ajuns la 80 de tineri, dintre care 49 de tineri cu măsură de protecție și 31 de tineri anterior instituționalizați.

În luna iunie 2022, grupul țintă al proiectului a ajuns la 76 de tineri, dintre care 54 de tineri cu măsură de protecție și 22 de tineri anterior instituționalizați.

În luna februarie 2022, grupul țintă al proiectului a ajuns la 70 de tineri, dintre care 53 de tineri cu măsură de protecție și 17 tineri anterior instituționalizați.

În luna februarie 2021, a fost recrutat grupul țintă al proiectului format din 63 de tineri. Detaliile cu privire la tinerii incluși în proiect se regăsesc în acest Raport.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.