Posted on / in Stiri

Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită în Satul SOS din București

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a petrecut momente pline de emoție alături de copiii care cresc la SOS Satele Copiilor România.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Președintele României a fost primit cu mare bucurie de cei mici, care i-au fost ghizi de nădejde prin Satul SOS din București. Copiii i-au adresat fel și fel de întrebări, la care  domnul Klaus Iohannis a răspuns cu căldură și umor. După ce i-au prezentat câteva ateliere de creație și i-au arătat cât sunt de talentați, copiii l-au invitat într-una din casele în care cresc.

A fost unul dintre cele mai emoționante momente. Mama Iulica, părinte social și model de viață de 25 de ani la SOS Satele Copiilor, i-a prezentat Președintelui României familia pe care o îngrijește și în care cresc în prezent 5 copii.

Este o mare onoare și o bucurie că l-am avut pe domnul Președinte ca oaspete. Sincer, nu îmi imaginam vreodată că Președintele României va călca pragul casei mele. I-am povestit despre viața noatră, despre bucuriile și provocările noastre și am descoperit un om foarte cald și interesat de viitorul copiilor. (Iulica Mira – Mama SOS din 1993)

Prezența Președintelui României a constituit un real prilej de încurajare pentru copiii care au pierdut sprijinul familiei biologice și care cresc în Satul SOS din București. Un moment de referință pentru organizația SOS Satele Copiilor, într-un an aniversar – 25 de ani de la deschiderea primelor Sate SOS.

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființare, este o onoare pentru mine să-i felicit pe toți care au făcut parte, de-a lungul timpului, din echipa SOS Satele Copiilor România. Împreună, mame SOS, asistenți maternali, consilieri și psihologi, voluntari, donatori individuali sau sponsori privați, ați reușit să schimbați destine. Sunteți eroi pentru mai multe generații de copii care au pășit cu încredere în viață datorită eforturilor dumneavoastră.” (Klaus Iohannis – Președintele României)

În mod cert, am scris o pagină importantă în istoria de un sfert de veac a organizației SOS Satele Copiilor România. Apreciem deschiderea domnului Președinte Klaus Iohannis pentru problematica socială a copiilor vulnerabili din România. Într-un an extrem de important pentru noi, unul aniversar, prezența Președintelui României ne motivează și mai tare să ne continuăm misiunea, accea de a oferi a doua șansă copiilor care nu îi mai au alături pe părinții biologici sau se află la risc de separare de părinți. ” (Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor România)

 

La finalul vizitei în Sat, domnul Klaus Iohannis a făcut poze cu copiii și le-a oferit cadouri.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai SOS Satele Copiilor România, printre care membri ai echipei de management, mame sociale, psihologi și pedagogi.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei