fbpx

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:

35 lei
50 lei
75 lei
100 lei
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Tranzacţia ta este securizata și va fi procesata de EuPlatesc.ro în numele SOS Satele Copiilor România.
Aceasta tranzactie va aparea pe extrasul de cont ca: www.euplatesc.ro.
Poti opri donatia recurenta oricand doresti.
Afla mai multe despre SOS Satele Copiilor România
PayPal

Copiii vulnerabili nu pot depăși criza fără ajutorul tăuCum decurge o zi normală într-o familie cu 5 copii mici, care trăiesc în acceași cameră modestă, iar doi dintre ei au probleme de sănătate? Și cum decurge o zi în aceeași familie, în timpul unei pandemii care a zguduit o lume întreagă, iar ambii părinți au pierdut și „siguranța” unui loc de muncă cu ziua? Pentru sezonul rece, reușeau cu greu să adune ceva provizii, dar cum se vor descurca acum, fără nicio soluție?Copiii din familiile vulnerabile au nevoie să poată merge la școală sau la grădiniță cu capul sus și fără griji, la fel ca ceilalți colegi ai lor: curați, odihniți, cu hăinuțe potrivite vârstei și sezonului, cu un ghiozdan pe care să îl poarte cu plăcere și care să conțină caiete, cărți și restul celor necesare la clasă. Pentru mulți aceste lucruri nu sunt atât de ușor de realizat: acasă nu au nicio sursă de apă, uneori nu au nici curent sau lemne pentru încălzi apa pentru baie înainte de culcare.

Părinții, oricât se străduiesc să câștige suficient pentru toate aceste nevoi, de multe ori nu reușesc să o facă. De ce? Pentru că la rândul lor sunt protagoniștii unor povești de viață care îi zguduie chiar și pe specialiștii cu multă experiență de lucru, sunt adulți care au fost copii abandonați, neglijați sau abuzați, tati care de mici copii au fost trimiși la munca cu ziua nu la școală, mame care de adolescente au fost forțate, de propria familie sau de viață, să se căsătorească, părinți neputincioși nu doar pentru că nu au studiile, pregătirea profesională sau șansă de a câștigă suficient astfel încât copiii lor să aibă 3 mese pe zi, dar pe care nu îi ocolesc nici problemele de sănătate grave, care adâncesc și mai mult dramele familiale.Familii care stau pe unde pot și în ce condiții se poate, numai să fie împreună, fie că ocupă o baracă pe un teren părăsit, fie că sunt tolerați de membrii familiei, dar permanent amenințați să plece, ori de cele mai multe dați înghesuiți într-o singură camera copiii și părinții, fetele și băieții. Holul de multe ori le servește și ca bucătărie și acolo fac și baie. Pentru a face baie un membru al familiei, ceilalți sunt nevoiți să iasă în curte.

Când dormi de-a latul într-un pat împreună cu toți frații, nou născutul din familie plânge în timpul nopțîi, iar dimineața mama îți spune că trebuie să mergi la școală, dar nu are nimic să îți dea pentru micul dejun, nu este deloc ușor să fii copilul cuminte și concentrat, care înțelege ușor și vine cu lecțiile făcute așa cum se așteaptă doamna învățătoare.

Dacă mama nu a avut cum să spele hainele, nu doar pentru că nu are mașînă de spălat sau bani pentru detergent, dar nici nu a avut apă pe care de obicei o aduce cu bidonul de la cișmeaua stradală, este posibil că tu să nu apari că cel mai îngrijit copil, ba chiar să miroși urat. Copiii râd și încep să îți spună cuvinte jignitoare, doamna te ceartă tot pe ține și te lasă oricum în ultima bancă, fără să treacă să te ajute la lecție tot restul zilei. Odată ajuns acasă, nici acolo nu îți poți face lecțiile și nici nu are cine să te ajute. Nici mama, nici tată nu știu să citească. A două zi o iei de la capăt.Ce facem pentru ei? Asistenții sociali sunt primii care ascultă aceste povești, încearcă să înțeleagă firul vieții celor care le cer sprijinul, fără să îi judece pentru neputințele sau blocajele lor. Da, adesea părinții copiilor cu care lucrăm sunt blocați și nu găsesc sau nu văd ieșirea spre o viață diferită de cea cunoscută până atunci. Fie din lipsa de cunoaștere, de modele în viață , de informații, fie din motive ce țin de dezvoltarea lor psiho emoțională, de situații traumatizante trăite la rândul lor. Pe baza unor relații individuale create cu fiecare familie, îi ajutăm să își descopere potențialul și să facă pași înainte.

Copiii au nevoie de părinți puternici care să știe cum să ii îngrijească și asta încercăm să facem. Ajutăm părinții să găsească soluții pentru a-și îmbunătăți condiția, să își dezvolte ablitatile de părinți, să își imbunătațească sănătatea, să caute locuri de muncă sau să creeze condiții mai bune de trăi copiilor.

Au nevoie de sprijin suplimentar pentru a se pune pe picioare: de la sprijin temporar cu alimente, produse de igienă, achiziionarea de medicamente , reparații urgențe ale locuințelor, rechizite și îmbrăcăminte pentru copii, până la îndrumare și acompaniere, acolo unde este cazul, pentru obținerea unor drepturi de care nu beneficiază.Donează lunar orice sumă pentru copiii din familiile vulnerabile. Puțin pentru tine înseamnă totul pentru ei.

De peste 22 ani ajutăm copiii vulnerabili să rămână acasă și să le îmbunătățim viața, în paralel cu susținerea copiilor și tinerilor care cresc în Satele si Comunitățile de Tineri SOS.

Acum, nevoia lor e mai mare. Avem nevoie de 10 000 de euro lunar pentru a le suplini nevoile curente: materiale de protecție, igienă, alimente, rechizite, pe lângă suport emoțional, terapie, logistică și echipamente electronice pentru școală, pe care le oferim deja. Nu pot depăși criza fără oamenii de bine.

Implica-te si tu:
DONEAZĂ ACUM
Îți muțumim pentru că îți pasă. Fără oameni buni ca tine, acești copii nu au nicio șansă.

Vrei sa afli mai multe despre
SOS Satele Copiilor?

Sari la conținut