Posted on / in Stiri

Satul SOS Hemeiuș se mută în mijlocul comunității din Bacău

  • SOS Satul Copiilor Hemeius se muta in mijlocul comunitatii din Bacau.
  • SOS Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti Bacau  se extinde catre mai multe comunitati din judetul Bacau.

SOS Satele Copiilor Romania anunta lansarea proiectului „Servicii diversificate si adaptate nevoilor copiilor din judetul Bacau”. Acesta va fi implementat pana in septembrie 2019,  avand ca scop imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta sociala pe care organizatia le ofera in judetul Bacau. Concret, organizatia vine cu urmatoarele schimbari:

familiile SOS se vor muta in apartamente complet utilate, intr-o zona cu acces facil la servicii de calitate, in municipiul Bacau;

proiectul de intarire a familiei (SOS Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) va fi extins de la nivelul a sase comunitati rurale la cel putin jumatate din comunitatile din judet, cu un accent deosebit asupra familiilor cu un risc crescut de separare.

De 25 de ani, SOS Satele Copiilor Romania urmareste in mod constant progresele sistemului serviciilor de ingrijire alternativa. Este firesc sa tinem pasul cu nevoile in continua schimbare ale beneficiarilor nostri. Prin urmare, programele SOS se dezvolta atat pe plan local, cat si international, tinand cont de specificul fiecarei comunitati in parte dar mai ales, de nevoile fiecarui copil ocrotit de organizatie”. (Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania)

Obiectivul principal al proiectului este de a oferi copiilor accesul la mai multe scoli, la servicii specializate de sanatate, activitati extracuriculare diversificate, posibilitatea de a socializa si de a-si face noi prieteni, o retea moderna de transport si aprovizionare si, nu in ultimul rand, o siguranta sporita si o influenta pozitiva asupra standardului de viata in general.

Organizatia urmareste o tranzitie cat mai naturala pentru toti cei implicati, cu sprijin din partea autoritatilor locale si judetene.

Proiectul pe care SOS Satele Copiilor Romania il implementeaza in  Bacau este menit sa aduca un plus de calitate in viata de zi cu zi a copiilor si tinerilor. Este firesc si ne bucuram ca la nivelul municipiului Bacau, unul din partenerii nostri implementeaza un proiect care are la baza prevederile Conventiei ONU privind drepturile copilului si care raspunde prioritatilor asumate la nivel national de catre ANPDCA”. (Daniela Titaru, Director General al DGASPC Bacau)

Solutia a venit in urma unei analize pe toate nivelurile de activitate, iar deciziile luate au punctat ceea ce este mai important pentru copii. Mutarea familiilor SOS va fi mai mult decat oportuna, iar acest mesaj l-am primit atat de la copii, cat si de la mamele SOS si asistentele familiale. Specialistii nostri – psiholog, pedagog, coordonator al mamelor SOS si al asistentelor familiale – au avut consultari cu fiecare dintre membrii familiilor SOS si au aflat punctele lor de vedere, dorintele si asteptarile acestora.

Copiii nostri realizeaza care sunt noile oportunitati, asadar sunt foarte curiosi de tot ce este nou si sunt dornici sa interactioneze cu alti copii, sa se joace si sa lege cat mai multe prietenii. In prezent sunt deja 5 copii care fac naveta la Bacau pentru a urma ciclul gimnazial scolar. Tot ce ne dorim este sa putem sa oferim tuturor sanse egale la un viitor mai bun.

Sigur ca orice schimbare presupune o incarcare emotionala si un strop de nostalgie, dar in acelasi timp aduce cu sine deschiderea unor noi orizonturi.

Totodata apreciem, prin serviciile de consiliere si sprijin pentru parinti si copii dezvoltate de-a lungul a 11 ani in judetul Bacau, ca este momentul sa venim in sprjinul mai multor copii si comunitatilor carora acestia le apartin pentru a le oferi sansa de a creste intr-un mediu familial iubitor si protectiv.” (Rodica Marinoiu, Director Program SOS Satele Copiilor Bacau)

Prin urmare, mutarea in municipiul Bacau ofera perspective de viitor mult mai bune pentru copiii aflati astazi in sistemul de ingrijire alternativa in Satul SOS Hemeius, precum si pentru cei care urmeaza a fi admisi incepand cu anul 2020.

Finantarea acestui proiect este asigurata prin contributia persoanelor private, oameni de bine din tara si de peste hotare, cat si prin sprijinul companiilor partenere din mediul privat. Costurile acestui proiect vor fi acoperite in proportie de 75% de catre SOS Satele Copiilor Olanda, iar 25% din activitati de strangere de fonduri la nivel local.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei