Posted on / in Stiri

Proiectul “Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care”

Proiectul “Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care” (martie 2018 – februarie 2020) îşi propune să contribuie la creşterea gradului de autonomie al tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului.

SOS Satele Copiilor România participă la proiectul european intitulat “Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care” (‚Acum ce urmează?: Pregătirea și împuternicirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului”), finanțat de programul european ERASMUS +.

Obiectivul principal al proiectului “Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care” este de a sprijini tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului în a-și valorifica cât mai bine potențialul. Proiectul va oferi sprijin tinerilor în vârstă de 16-19 ani care se află fie în îngrijire, fie au părăsit recent sistemul de protecţie, în diverse domenii: locuire, educaţie şi formare, suport financiar, cadru legal, angajare și incluziune socială.

Proiectul „Now What?” se bazează pe ideea că investirea în resurse adecvate pentru dezvoltarea abilităților de bază pentru persoanele aflate în sistemul de protecţie a copilului este cea mai importantă componentă pentru succesul și independența după îngrijire.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. să elaboreze și să adopte o strategie cuprinzătoare pentru a permite copiilor aflaţi în sistemul de protecţie să-şi îmbunătățească rezultatele educaționale, sociale și economice ale acestora. Pregătirea pentru părăsirea ingrijirii va oferi tinerilor oportunități de planificare, rezolvare de probleme și învățarea de noi competențe,
  2. să dezvolte abilități personale și de auto-îngrijire, cum ar fi gestionarea unui buget, gestionarea timpului, sănătate, nutriție, igienă și rezolvarea conflictelor. Manualul de formare adresat specialiștilor și elaborat în cadrul proiectului poate fi accesat aici.

Proiectul a început în martie 2018, durata sa fiind de 24 de luni și reunește nouă (9) parteneri europeni din diferite țări: Universitatea de Vest Timișoara (România, partener principal), „Zâmbetul copilului” (Grecia), Lifelong Learning Institute Atena (Grecia), Universitatea din Lusofona (Portugalia), Universitatea din Tirana (Albania), DGASPC Timiş (România), SOS Satele Copiilor România, SOS Children’s Villages Albania și Chao dos Meninos (Portugalia).

La data de 12 februarie 2020 a fost organizată la București conferința finală a proiectului. Conferința a reunit mai mult de 130 participanțireprezentanți ai partenerilor din proiect, ai autorităților de la nivel central și local din România, ai unor instituții și organizații europene, precum și tineri. Prezentările invitaților din partea CELCIS și Eurochild pot fi accesate utilizând hyperlink-urile atașate.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să accesaţi site-ul proiectului: www.now-what-project.eu

 

Responsabilitatea privind conținutul acestui site revine exclusiv Asociației SOS Satele Copiilor România. Comisia Europeană nu răspunde pentru nicio informație din cadrul acestui material.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei