Posted on / in Stiri

SOS Satele Copiilor România anunţă demararea proiectului „Stabilirea mecanismului de raportare si raspuns in situatii de suspiciune de abuz”

Asociația SOS Satele Copiilor România anunţă demararea implementării proiectului „Stabilirea mecanismului de raportare si raspuns in situatii de suspiciune de abuz”, proiect finanţat de Ambasada Franţei în România în cadrul apelului de proiecte „Consolidarea societății civile românești în sprijinul respectării drepturilor si libertăților copiilor, tinerilor și a egalității de gen”.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 7 luni în judeţul Bacău, va presupune colaborarea mai multor instituţii, autorităţi publice şi furnizori de servicii sociale (DGASPC, IPJ, Parchet, Tribunal, ISJ, DSP, furnizori de servicii de îngrijire alternativă a copilului) și va avea ca beneficiari indirecţi copiii şi personalul din sistemul de protecţie specială din judeţul Bacău.

Scopul proiectului este acela de a stabili un mecanism clar de sesizare și răspuns în situații de suspiciune de abuz asupra copiilor aflați în sistemul de protecție specială, care să permită reducerea timpului necesar pentru oferirea serviciilor de specialitate, servicii care să sprijine copilul în procesul de ”vindecare”. Inexistența unui mecanism adecvat duce la intervenții stângace, disproporționate, la incertitudine și, în același timp, la agravarea situației copilului prin supraexpunere. Concomitent cu stabilirea acestui mecanism, se va accentua importanţa prevenirii situaţiilor de violenţă asupra copilului.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Ambasadei Franţei în România.

Doneaza

Fii membru al Familiei SOS!

Fiecare membru va face diferenta in viata copiilor lipsiti de dragostea parinteasca! FIecare copil este unic, iar din experienta noastra stim ca toti copiii au nevoie de siguranta, afectiune.

Schimba in bine viata unui copil care nu mai are familia alaturi
lunar
o data
30 lei
50 lei
75 lei