Posted on / in Stiri

Proiect: Raportare și răspuns în situații de suspiciune de abuz

Asociația SOS Satele Copiilor România anunţă demararea implementării proiectului „Stabilirea mecanismului de raportare si raspuns in situatii de suspiciune de abuz”, proiect finanţat de Ambasada Franţei în România în cadrul apelului de proiecte „Consolidarea societății civile românești în sprijinul respectării drepturilor si libertăților copiilor, tinerilor și a egalității de gen”.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 7 luni în judeţul Bacău, va presupune colaborarea mai multor instituţii, autorităţi publice şi furnizori de servicii sociale (DGASPC, IPJ, Parchet, Tribunal, ISJ, DSP, furnizori de servicii de îngrijire alternativă a copilului) și va avea ca beneficiari indirecţi copiii şi personalul din sistemul de protecţie specială din judeţul Bacău.

Scopul proiectului este acela de a stabili un mecanism clar de sesizare și răspuns în situații de suspiciune de abuz asupra copiilor aflați în sistemul de protecție specială, care să permită reducerea timpului necesar pentru oferirea serviciilor de specialitate, servicii care să sprijine copilul în procesul de ”vindecare”. Inexistența unui mecanism adecvat duce la intervenții stângace, disproporționate, la incertitudine și, în același timp, la agravarea situației copilului prin supraexpunere. Concomitent cu stabilirea acestui mecanism, se va accentua importanţa prevenirii situaţiilor de violenţă asupra copilului.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Ambasadei Franţei în România.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei