Posted on / in Stiri

Contribuția ta din impozitul pe venit ajunge direct la copiii vulnerabili!

Incepand din luna aprilie 2018, cota din impozitul pe venitul din salariu pe care o poti redirectiona catre o cauza sociala, a crescut de la 2% la 3,5%. In plus, viramentul poate fi efectuat direct in contul organizatiei pe care vrei sa o sustii, de catre angajatorul tau.

2% devine 3,5% pentru asociatiile ce furnizeaza servicii sociale acreditate

Potrivit noilor prevederi ale Ordinului nr. 1931 din 26 aprilie 2018, privind plata contributiilor sociale, poti directiona cota de 3,5% pentru pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, in conditiile legii.

Aceasta facilitate fiscala aduce mai multa transparenta in sustinerea entitatilor non-profit, licentiate sa furnizeze servicii sociale, printre care se regaseste si SOS Satele Copiilor Romania.

Care sunt avantajele? In primul rand, ai siguranta ca optiunea ta este respectata si pusa in practica. Dupa cum stii, nu exista certitudinea ca formularul 230 pe care il depunem cu totii, an de an, la administratiile financiare sunt prelucrate in timp util pentru ca fondurile sa ajunga la cei care au nevoie cel mai mult de acest sprijin.

Acest ajutor poate fi oferit lunar, nu astepta pana la inceputul anului 2019!

In acelasi timp, perioada maxima prevazuta in noua lege este de 2 ani, timp in care poti oricand sa iti schimbi optiunea.

Aceast demers nu implica cheltuieli suplimentare din parte angajatului sau angajatorului, reprezintand o cota din impozitul pe care statul o opreste obligatoriu si o redistribuie oricum serviciilor sociale.

 

Impreuna putem face multe pentru cei 1000 de copii pe care ii avem in grija! 

Cum te poti implica? Foarte simplu!

Daca esti salariat intreaba la departamenul financiar contabil al companiei la care lucrezi despre modul in care poti depune o cerere prin care iti exprimi optiunea sa redirectionezi 3,5% din impozit care SOS Satele Copiilor (vezi un model de Adresa inaintare cerere si Cerere redirectionare 3,5%). Astfel vei primi toate detaliile prin care optiunea ta va fi prelucrata de catre angajator si modul in care viramentul procentului de 3,5% din impozit va fi efectuat lunar, direct catre SOS Satele Copiilor Romania.

Datele Organizatiei sunt:

  • Deumire organizatie nonprofit: SOS Satele Copiilor Romania
  • Cod de identificare fiscala: 7108752
  • Cont: Unicredit Bank, Sucursala Panduiri: IBAN RON: RO84 BACX 0000 0010 8000 3013

Iti reamintim ca poti sustine cauza copiilor lipsiti de sprijin parintesc si care cresc zi de zi la SOS, fara nici un cost pentru tine. Aceste sume sunt redirectionate din impozitul pe salariu, platit luna de luna.

 

De ce sa alegi SOS Satele Copiilor

Anual, aproximativ 200 de copii si tineri ramasi fara dragostea familiei cresc in Satele SOS, in familii iubitoare si au parte de gazduire, suport afectiv, servicii educationale si medicale, pana devin tineri independenti.

Lucram, de asemenea, cu familii in situatii de risc pentru a preveni separarea copilului de familie si pentru a facilita incluziunea sociala. Anual, aproximativ 800 de copii si parintii acestora beneficiaza de serviciile oferite de catre Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti si Centrele de Zi.

De 25 de ani, ne mandrim cu generatii de tineri care au reusit alaturi de noi sa-si construiasca o viata implinita.

Doar cu sprijinul tau putem continua sa avem in grija generatii de copii care au nevoie de ajutor pentru a creste si a se dezvolta intr-un mediu sigur, pentru a merge la scoala si ajunge adulti responsabili.

Iti multumim din suflet si te asteptam sa ne vizitezi , pentru a vedea cu ochii tai progresele inregistrate de copii!

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei