Posted on / in Comunicate

H&E Reinert sustine financiar activitatea SOS Satele Copiilor Romania

Bucureşti. 26 septembrie 2016. SOS Satele Copiilor România, organizaţie umanitară care oferă susţinere pe termen lung copiilor şi tinerilor defavorizaţi, va beneficia, în perioada 1 septembrie 2016 – 31 martie 2017, de sprijin financiar din partea companiei H&E Reinert SRL, prin programul Copilărie. Școală. Prieteni. Viitor.

 

Scopul proiectului este reducerea abandonului familial și școlar în rândul copiilor proveniți din mediul rural, iar obiectivul final se referă la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor. Astfel, sunt vizați 150 de copii şi familiile lor din comunele Chirpăr, Vurpăr și Roşia din judeţul Sibiu. Bugetul care va susține proiectul este de 7000 de euro.

 

Programul Copilărie. Școală. Prieteni. Viitor. face parte din campania „Reinert Investește în educație“, prima campanie de marketing  legată de o cauză (CRM) dezvoltată pentru brandul Reinert de către H&E Reinert România. Scopul acesteia este de a susține asociațiile non-guvernamentale implicate în proiecte de prevenire a abandonului școlar și implicit de asigurare a unui viitor mai bun pentru copiii proveniți din familii cu posibilități reduse. Prin vânzarea produselor cu însemnele campaniei, un eurocent este redirecționat către una din cauzele susținute de campanie. În total, 16 produse Reinert vor fi implicate în campanie, acestea fiind ușor de identificat la raft de către consumatori prin intermediul logo-ul “Reinert investește în educație!”, integrat pe ambalaje.

 

Prin această campanie, Reinert sprijină asociația SOS Satele Copiilor România să intervină la nivelul copiilor proveniți din familii dezavantajate socio-economic, organizând ateliere de educație non-formală (întâlniri de grup, ateliere de creaţie), prin care să-i învețe comportamente dezirabile, în paralel cu eliminarea celor problematice şi dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe care îi fac funcţionali acasă, la şcoală şi în timpul lor liber.

Fondurile colectate în această campanie prin intermediul programului “Reinert investește in educație!“ vor acoperi cheltuielile aferente unui an școlar cu rechizite şcolare pentru copii (ghiozdane, caiete, cărţi etc); materiale didactice pentru activităţi cu copiii / adulţii şi consumabile birou; medicamente, consultaţii medicale; excursie motivaţională pentru copiii cu rezultate şcolare.

 

Despre H&E Reinert SRL

Bazele companiei H&E Reinert au fost puse în 1931 de către  fraţii Hermann şi Ewald Reinert odată cu deschiderea micuţei lor „măcelării private” în orăşelul Loxten din Westfalia. In prezent  Reinert este  un grup internaţional de companii cu circa 1.400 de angajaţi în şase puncte de producţie  (5 fabrici în Germania și una în România), iar produsele sale sunt exportate în peste 30 de țări.

 

Unitatea de producție de la Feldioara, Jud. Brașov – H&E Reinert S.R.L. – a fost inaugurată la începutul anului 2007, aceasta fiind prima fabrică pe care producătorul german a deschis-o în afara graniţelor ţării de origine.

 

Pe parcursul celor 9 ani de când compania H&E Reinert S.R.L. este prezentă pe piața din România a reușit să-și creeze un renume în segmentul mezelurilor premium, consolidat de recunoaşterea consumatorilor. Ca și dovadă a aprecierii produselor noastre de către consumatorii români stau distincțiile „Votat Produsul Anului”* primite  de către cinci produse din portofoliul Reinert, respectiv: Martinel Gustărică și Șuncă din piept de curcan (în 2015), Salamul de Sibiu Reinert (în 2014), Martinel Șuncă și Martinel Mortadella (în 2013).  Fabrica de la Feldioara este certificată IFS – High Level, standard de calitate privind siguranța alimentară recunoscut de către toți specialiștii europeni din domeniu. Mai multe informatii despre H&E Reinert puteti gasit atat pe pagina noastra de facebook cat si pe www.reinert.de/ro  

 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

 

 

Contact:

Ana Ene

Consultant Comunicare

Tel.: 0721.26.34.21

ana.ene@sos-satelecopiilor.ro

www.sos-satelecopiilor.ro

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei