Posted on / in Comunicate

3.851 de kg de îmbrăcăminte și încălțăminte colectate în urma campaniei desfășurate de Băneasa Shopping City

 

Decembrie 2017 – În cadrul campaniei It`s OK to help them dream, desfășurată de Băneasa Shopping City în parteneriat cu SOS Satele Copiilor România, 395 de persoane au donat 3.851 de kg de îmbrăcăminte și încălțăminte potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

 

Proiectul de responsabilitate socială a fost lansat pe 18 octombrie, cu scopul participării la eforturile de combatere a abandonului școlar și de susținere a accesului la educație în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.

 

Suntem foarte încântați de rezultatele înregistrate la finalul proiectului și trebuie să recunoaștem că ne-au depășit așteptările. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât întregul proces de pregătire și implementare a campaniei a necesitat eforturi deosebite, atât din punctul de vedere al investiției, cât și al prevederilor legale valabile în cazul donațiilor de haine și încălțăminte. Mulțumirile noastre și ale copiilor merg în mod deosebit către cei care au venit să doneze, dar și către partenerii pe care i-am avut alături” a declarat Alexandru Bogdan, Director de Marketing Băneasa Shopping City.

 

Încă o dată s-a dovedit că, prin implicarea și mobilizarea comunității, se pot face lucruri importante pentru cei din jurul nostru. Mulțumim în numele copiilor pe care SOS Satele Copiilor România îi sprijină, atât partenerului nostru, Băneasa Shopping City, care a inițiat acest proiect de anvergură, cât și tuturor oamenilor de suflet care au contribuit la acest rezultat cu adevărat impresionant pentru noi. Datorită lor, copiii pot face față frigului din timpul iernii, fiind astfel mai bine pregătiți pentru a merge la școală. Acum au zâmbetul pe buze și curajul de a merge mai departe, în drumul lor spre a deveni adulții pe care să ne putem baza pe viitor” a adăugat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

 

În cele șase săptămâni de desfășurare a campaniei, în parcarea exterioară Băneasa Shopping City au fost colectate 3.851 de kg de îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru a fi donate celor 1.000 de copii susținuți de SOS Satele Copiilor România. Toate articolele selectate vor ajunge în această iarnă atât la copiii care locuiesc în satele SOS, cât și la cei aflați în comunitățile defavorizate din țară sprijinite de organizația nonguvernamentală.

 

Cei 60 de voluntari care au selectat și au grupat articolele donate, astfel încât să ajungă la copii înainte de instalarea anotimpului rece, au fost angajați ai Băneasa Shopping City. Împreună, aceștia au contribuit la susținerea educației în rândul copiilor defavorizați donând 120 ore din timpul programului obișnuit de lucru.

 

Campania a făcut parte din acțiunile de CSR ale Băneasa Shopping City, care stau sub mesajul Together for Tomorrow. All in the name of education și sub viziunea că succesul oricărei inițiative îndreptate spre beneficiul comunităților este reprezentat de munca în echipă, de sentimentul de solidaritate creat și o cât mai largă participare. Prin campaniile de responsabilitate socială desfășurate, Băneasa Shopping City își dorește să contribuie la construirea unui viitor sustenabil prin susținerea celui mai important factor, cel al educației.

 

SOS Satele Copiilor România și Băneasa Shopping City mulțumesc tuturor celor 395 de donatori, precum și partenerilor implicați în campanie: Aqua Cleaning, Carrefour, Cărturești, Diverta, Noriel, Anne Bebe, Annelino, Tommy Kids, Z, Next și Mothercare.

 

Mai multe informații despre campanie se regăsesc pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/BaneasaShoppingCity/ sau pe https://www.baneasa.ro/doneaza.

 

 

***

Despre Băneasa Shopping City

Centrul comercial Băneasa Shopping City este lider pe piaţa românească de fashion şi entertainment, oferind clienților săi un mix unic de branduri, care poate satisface şi cele mai exigente dorinţe în materie de shopping, de la cele de renume internaţional, la magazine ale designerilor români, precum și o varietate de restaurante rafinate și cafenele. Centrul comercial include și o zonă impresionantă de divertisment, Grand Entertainment, ce cuprinde: Grand Cinema & More, singurul cinematograf din România echipat cu tehnologia revoluţionară Dolby Atmos în sala Grand Ultra, care oferă cinefililor săi cele mai înalte standarde video şi audio, servicii de gaming și entertainment, activități și evenimente dedicate copiilor, la care se adaugă o categorie specială de evenimente culturale (producţii proprii de teatru sau transmisiuni live de pe marile scene ale lumii). Toate aceste caracteristici sunt menite să asigure confortul clienților şi transformă Băneasa Shopping City în destinația exclusivistă de shopping, relaxare și entertainment a României.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii. Asociaţia SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de 27 de ani şi îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în familia SOS România.

Totodată, un număr de 40.000 de persoane au participat la programele de asistență și îndrumare, derulate împreună cu partenerii de proiecte.

SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi.

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei