Posted on / in Stiri

”Asociația SOS Satele Copiilor este parte din mine şi eu sunt parte din ea!”

Cine s-a gîndit vreodată cum e să ai 4 ani și să o iei de la capăt? Să ai multe întrebări la care să nu știi răspunsul?

 

Raluca nu s-a gândit, ea a trăit toate astea. A trăit povestea pe pielea și pe sufletul ei și s-a trezit de mâna cu cineva că intră pe poarta unui Sat frumos, cu căsuțe frumoase și copii, dar necunoscut pentru ea. Raluca avea 4 ani când a venit la SOS Satele Copiilor și de atunci au tot trecut 22 de ani în care a fost tristă, în care i-a fost dor, dar apoi a fost fericită. Și fericirea asta mare vrea să o dea înapoi în felul în care știe și simte că este mai bine.

 

Raluca a știut încă din scoala generală că vrea să fie medic. Și a luptat pentru asta în fiecare zi, în fiecare vacanță. La liceu a fost prima în clasă, iar în clasa a X-a a ajuns până în faza pe municipiu la Olimpiada de biologie. A luat bacalaureatul cu medie foarte bună, apoi a intrat din prima la Facultatea de Medicină Dentară.

 

După primul an, însă, și-a dat seama că domeniul nu i se potrivește atât de bine, așa că și-a luat inima în dinți și și-a lansat ei însăși o nouă provocare. A invățat intens și a intrat la Facultatea de Medicina Veterinară. În anul IV, a decis că vrea și mai  mult și s-a mutat la Cluj, după ce a aflat că o parte din cursurile pe care le face nu sunt acreditate internațional.

 

Raluca a absolvit cu brio vara aceasta și are deja primul job.

 

În toţi aceşti ani de când sunt la SOS, şi sunt foarte mulţi, am învaţat multe. Am învăţat ce este respectul, am învățat să empatizez cu cei de langă mine, să ajut când este nevoie de mine. Am reușit să accept că unele lucruri nu se pot schimba aşa cum aş vrea eu, să ma descurc în tot felul de situaţii şi să fiu independentă. Ştiu că fără şansa de a fi la SOS Satele Copiilor nu aş fi ajuns niciodată unde sunt acum şi de aceea le sunt profund recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat să mă dezvolt pe toate planurile.

Asociația SOS Satele Copiilor este parte din mine şi eu sunt parte din ea!”,  a povestit Raluca după absolvirea Facultătii.

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei