Posted on / in Stiri

Se lansează SOS Planet, un proiect educațional de tip afterschool

SOS Planet va funcționa într-un spațiu exterior de aproximativ 4 hectare, alături de programele Asociației și de alte servicii oferite copiilor separați de părinți sau aflați la risc de separare

 

Asociația SOS Satele Copiilor România lansează SOS Planet, un proiect educațional de tip afterschool, bazat pe o educație socio-emoțională, incluzivă, care se adresează copiilor din clasele primare. Afterschool-ul aflat în sectorul 1 al Capitalei dispune de o suprafață exterioară de circa 4 hectare și un spațiu interior de aproximativ 200 metri pătrați.

 

Proiectul a fost inițiat în cadrul Departamentului de Inovare al Asociației SOS Satele Copiilor și este gândit ca un spațiu alternativ de învățare deschis către copiii din toate mediile, fiind printre puținele afterschool-uri din Capitală care oferă acces și copiilor neplătitori aflați în situații speciale, printr-un program dedicat acestora. Toate veniturile ce vor fi obținute de SOS Planet vor fi reinvestite în susținerea copiilor ce beneficiază de serviciile Asociației.

 

Metoda educațională practicată de SOS Planet se bazează pe un model de învățare care pune în centru experiențele practice și creative, dezvoltarea socio-emoțională a copilului și joaca în natură.

 

În sprijinul acestei metode vine și spațiul exterior generos, care are facilități precum: o terasă exterioară, un teren de sport multifuncțional îngrădit, o scenă în aer liber, un foișor, mese de ping-pong, o grădină. De asemenea, suprafața de aproximativ 200 de metri pătrați din interior cuprinde și o cameră senzorială ce va fi amenajatăsă contribuie la dezvoltarea socio-emoțională a copiilor.

 

Am inițiat acest proiect pentru că, mai mult ca oricând, educația are nevoie să fie practicată cu responsabilitate. Prin SOS Planet, ne dorim să oferim nu doar suport propriu-zis în realizarea temelor, ci și să funcționăm ca un spațiu de învățare axat pe nevoile copilului, pe dezvoltarea lui personală și pe echiparea cu abilități reale pentru viitor. De asemenea, ca urmare a pandemiei, observăm că tot mai mulți părinți vor să-și știe copilul în deplină siguranță, să se reîntoarcă la programele de învățare offline și să aibă un suport în recuperarea decalajelor generate de contextul pe care îl traversăm. Spațiul exterior și timpul petrecut în natură, echipa de profesori-mentori pe care ne bazăm și metoda noastră educațională ne ajută să răspundem tuturor acestor nevoi din prezent”, Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România

 

Programul educațional oferit de SOS Planet urmează un mix de activități creative și practice, cu focus pe dezvoltarea de abilități care să îi pregătească pe copii pentru viitor, cum ar fi ateliere de povești, înțelegere a emoțiilor, limba engleză și altele. De asemenea, părinții pot opta și pentru o serie de opționale foarte diverse – de la chitară, dans, sport până la public speaking, robotică, yoga sau ceramică. În lunile mai și iunie, părinții interesați pot programa o vizită la afterschool-ul SOS Planet pentru detalii.

Despre SOS Planet. Un spațiu de învățare cât o lume întreagă

 

SOS Planet este un proiect educațional de tip afterschool inițiat în 2020 de Asociația SOS Satele Copiilor România, cu o experiență de 28 de ani în îngrijirea și educația copiilor.

 

Afterschool-ul se adresează copiilor din clasele primare, cărora le oferă o educație incluzivă, un spațiu de învățare bazat pe dezvoltarea echilibrată pe toate cele trei planuri – cognitiv, emoțional și social – și pe echiparea cu abilități esențiale pentru viitor. SOS Planet se află în sectorul 1 al Capitalei (Calea Floreasca, nr. 165), este găzduit într-un spațiu exterior de 4 hectare (alături de alte programe și servicii ale Asociației SOS Satele Copiilor România) și se întinde pe aproximativ 200 mp la interior.

 

În cadrul SOS Planet, toate veniturile generate vor fi reinvestite în susținerea serviciilor sociale oferite copiilor de către Asociația SOS Satele Copiilor România.

 

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei