Posted on / in Stiri

SOS Satele Copiilor România celebrează 25 de ani de activitate

SOS Satele Copiilor Romania celebreaza puterea copilariei si puterea lui “Multumesc!”, la implinirea a 25 de ani de la deschiderea primelor doua Sate SOS din Romania – Satul SOS Bucuresti si Satul SOS Cisnadie – Sibiu.

Cea mai frumoasa si importanta perioada din viata oricarui om, copilaria, pare interzisa sau refuzata de catre soarta pentru zeci de mii de copii, in fiecare an, in Romania.  SOS Satele Copiilor Romania, impreuna cu partenerii si sustinatorii sai, reda de un sfert de veac copilaria buna si frumoasa pentru mii de copii orfani, abandonati sau care risca sa fie separati de parinti.

SOS Satele Copiilor Romania a avut prilejul sa spuna un puternic MULTUMESC, pe scena Ateneului Roman, tuturor celor care au oferit sansa la copilarie celor peste 65.000 de beneficiari.

Gala SOS – 25 de ani in Romania a fost prezentata de Andi Moisescu si a reunit artisti renumiti: soprana Cellia Costea, acompaniata la pian de Mihai Murariu, Ansamblul Violoncellissimo, solista Alexandra Usurelu, acompaniata de cvartetul Passione si la pian de compozitorul si producatorul Bobby Stoica, Corul de Copii Radio, actorul Marian Ralea, saxofonistul Sofian Miron si dansatoarea Alla.

Momente pline de emotie au fost aduse pe scena si de catre doua foste beneficiare SOS. Diana Borcea a sustinut un moment artistic, acompaniata la pian de Mihai Murariu, iar Oana Dancu a fost vocea tinerilor care au avut sansa unei copilarii frumoase in Satele SOS.

Presedintelele onorific al SOS Children’s Villages International, Helmut Kutin, a fost prezent la eveniment, la 25 de ani de cand a participat personal la deschiderea primelor doua Sate SOS.

“Niciun copil nu vrea sa fie o cifra, un dosar, un raport de activitate. Orice copil are nevoie sa fie iubit, acceptat, protejat 24 de ore din 24. In acest sens, rolul parintilor sociali este extrem de important, deoarece implicarea lor vine din suflet si nu dintr-o obligatie, oferind copiilor sentimentul de “acasa”, in suflet si in minte. Va multumesc tuturor celor care v-ati implicat in ultimii 25 de ani in sustinerea copiilor de la SOS Satele Copiilor Romania. Ne asteapta si pe mai departe multi ani de fapte bune si responsabilitate asumata. Va rog pe toti sa nu renuntati niciodata la niciun copil lipsit de sprijin, oricat de greu v-ar fi! “

(Helmut Kutin, Presedinte onorific al SOS Children’s Villages International)

“Astazi, sarbatorim impreuna copilaria si sansa pe care mii de copii au avut-o pentru ca SOS i-a protejat in primul sfert de secol de existenta in Romania. Multumim partenerilor si sustinatorilor nostri pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am facut impreuna, in tot acest timp. Dezvoltarea emotionala, sociala si fizica a copiilor are un efect direct asupra dezvoltarii lor ca adulti. De aceea, pentru viitor ne propunem sa pastram calitatea serviciilor oferite si sa urmarim in mod constant progresele sistemului serviciilor de ingrijire alternativa, dezvoltarea si adaptarea continua la nevoile copiilor si ale societatii in care traim.”

(Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania)

Festivitatea a reunit peste 700 de invitati, printre care viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice din Romania, doamna Ana Birchall, ambasadori si reprezentanti ai ambasadelor Austriei, Danemarcei, Olandei, Marii Britanii, Frantei, autoritati din domeniul protectiei drepturilor copilului si alte institutii publice si din sectorul ne-guvernamental, companii private si ambasadori onorifici, sustinatori ai organizatiei. Totodata, au fost prezenti reprezentanti SOS din 9 tari. In cadrul evenimentului, mamele SOS din Romania, Bulgaria, Serbia, Kosovo si Letonia, cu o vechime mai mare de 10 ani in cadrul organizatiei au primit cea mai inalta distinctie SOS, Inelul Mamei.

SOS Satele Copiilor este printre primele organizatii care au introdus modelul caselor de tip familial in Romania.

In cei 25 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor Romania a oferit suport unui numar de peste 65.000 de beneficiari, din care:

– peste 250 de tineri au iesit din sistemul de ingrijire alternativa SOS, intre 18 si 26 de ani;

– aproape 200 de copii si tineri cresc in prezent, in cele 3 Sate SOS din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau;

– peste 3.400 de copii, din aproape 1.000 de familii vulnerabile au primit sprijin pentru a ramane “acasa”. 98,55% dintre acestia au ramas alaturi de parintii biologici.

Peste 90% dintre tinerii care au crescut si au plecat din sistemul de ingrijire alternativa SOS sunt perfect integrati in societate, ceea ce inseamna ca au un loc de munca stabil si o locuinta.

 

Toti cei care doresc sa sprijine proiectele derulate de SOS Satele Copiilor Romania o pot face prin mai multe modalitati:

– donatii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ luna), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone;

– donatii online, cu cardul bancar, pe website-ul organizatiei: www.sos-satelecopiilor.ro;

– donatii bancare direct in contul organizatiei SOS Satele Copiilor Romania: RO84BACX0000001080003013.

Mama SOS

 

 

Sponsorizari:

Evenimentul a fost sustinut de: Filarmonica George Enescu,  Allianz-Tiriac Asigurari, JW Marriott Bucharest, RTC .

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei