Posted on / in Stiri

SOS Satele Copiilor România deschide SOS Planet Afterschool

Casa de după școală. Locul unde copiii învață ce le place!

 

SOS Satele Copiilor România lansează un nou program educațional: SOS Planet After school, dedicat tuturor copiilor. Prin acest program, copiii vor participa la activități zilnice diverse și incluzive, adaptate nevoilor lor individuale, își vor putea pregăti temele școlare și vor dobândi abilități de viață, sub atenta îndrumare a specialiștilor noștri. SOS Planet se va deschide oficial începând cu această toamnă pentru copii de la clasa pregătitoare și până la clasa a patra.

 

SOS Planet este amplasat în incinta Satului SOS din București, pe Calea Floreasca, nr. 165, unde spațiul este generos, cu multă verdeață și sigur pentru copiii de toate vârstele. Programul este atât de tip before school, cât și after school și se desfășoară zilnic, de luni până vineri, între orele 7.30 -19.00.

 

Programul s-a născut din experiența Asociației SOS Satele Copiilor România care, de peste 26 de ani, oferă servicii copiilor și părinților, astfel încât copiii să se bucure de un cadru familial și un mediu special pregătit pentru a le susține dezvoltarea. SOS Planet este gândit în spiritul valorilor SOS și susține inclusiv copiii vulnerabili care primesc astfel sprijin pentru a ține pasul cu școala și pentru a accesa activități de învățare și timp liber la care, altfel, nu ar avea acces.

 

SOS Planet After School oferă copiilor suport specializat pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare și a-și dezvolta abilitățile de viață. Copiii vor fi îndrumați de profesori cu experiență, de specialiști bine pregătiți. Vor avea acces la un teren de sport multifuncțional, la o scenă în aer liber și la o serie de opționale alese pentru a răspunde intereselor și abilităților lor.

Clasele de opțional sunt structurate pe 5 categorii principale:  gândire algoritmică, creativitate, prezentare idei, analiză; mișcare/sănătate fizică; limbă straină; relaxare, autoconștientizare, descoperire de sine, conectare; ateliere artistice și de creație.

Ne dorim ca acest loc să fie unul atât de primitor pentru copii, încât să-l resimtă ca pe o a doua casă. SOS Planet este un loc în care fiecare copil este respectat, ascultat, își dezvoltă abilitățile și își exprimă opiniile cu mult curaj. Totodată, ne propunem să marcăm un nou început în dezvoltarea unui concept educațional pe care ne dorim să îl creștem împreună cu copiii și pentru aceștia. Le mulțumim părinților și partenerilor pentru încredere și pentru că, încă o dată, vor avea încredere și ne vor permite să contribuim împreună la formarea copiilor ca oameni cu reale calități, cu empatie și cu încredere în sine.”-  Diana Podaru, Director SOS Satele Copiilor România

De peste 26 de ani, SOS Satele Copiilor schimbă viitorul copiilor din România oferindu-le o familie copiilor care nu mai au sprijinul parental și susținere copiilor care sunt la risc de separare de părinții lor, în comunitățile vulnerabile. Pe lângă aceste două programe pilon, SOS Satele Copiilor România a derulat o serie de proiecte educaționale de impact. Trei dintre ele sunt grădinițele SOS din București și Cisnădie, unde aproape 700 de copii au crescut și învățat, iar în Tabăra de Vară SOS Cisnădie, peste 4.500 de copii și-au petrecut vacanță și au legat prietenii frumoase.

Un alt proiect educațional foarte drag nouă și prin care am învățat și împărtășit multe experiențe frumoase a fost SOS Mașina cu Jucării, un concept social mobil, de tip Playbus, unic la nivel național. Proiectul utiliza jocul ca metodă de educație non formală a copiilor cu vârste între 5 și 12 ani. În cei 12 ani de activitate, Mașina cu Jucării a ajuns la peste 48.000 de beneficiari din România, iar jocurile și emoțiile trăite alături de copii în toată această perioadă ne dau energia să gândim și să dezvoltăm în viitor noi proiecte educaționale adresate copiilor.

SOS Planet reprezintă începutul unui nou angajament al nostru față de copii și față de comunitate. Vă invităm pe această cale, dragi părinți, copii, cadre didactice și viitori susținători pentru a oferi copiilor oportunitatea de a învăța și de a se dezvolta frumos și chiar de a contribui activ în viitor la crearea de noi activități care vor fi integrate în concepul SOS Planet.

 

Mai multe detalii despre înscrieri, oferta SOS Planet și despre cum ne puteți fi alături regăsiți pe site-ul oficial www.sos-planet.ro.

 

Doneaza

Alătură-te Familiei SOS! 

Oferă șansa unei copilării fericite! Cu o donație simbolică poți oferi sprijin copiilor vulnerabili care nu au familia alături sau care riscă să o piardă. Alege să donezi lunar. Îți mulțumim din suflet pentru implicare! 

Donează pentru cei 1000 de copii din grija SOS Satele Copiilor România:
lunar
o data
50 lei
75 lei
150 lei